Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

Sieme Gerrijts, Een bijzondere foto.

2018 is al begonnen en ik moet het bewogen 2017 nog achter me laten. 2017 was toch wel een bijzonder jaar. Terwijl het nieuwe jaar nog maar net is begonnen, sta ik te draaien in Zalencentrum Vita Nova. Ik maak zoals altijd af en toe een foto. Diverse gebeurtenissen schieten mij voorbij over het afgelopen jaar. Van bijvoorbeeld tripjes naar Kopenhagen en Hamburg. En van alle festivals en concerten.

Halverwege de nacht stond ik exact een jaar geleden een drankje te drinken met Rianne Mulder. Ze was bijna klaar met school en ze zou na de zomer naar de stad gaan om verder te studeren. We maakten nog een foto voor haar nichtjes om ze zo te vragen om ook te komen.

Een maand later was de voorverkoopdag van Sunsation. De hele dag was het een drukte van bezoekers die kaarten en munten kochten voor de editie met onder andere Andre Hazes en Snollebollekes. Ook Rianne en haar moeder Willie kochten kaarten. In het gesprek met Rianne hadden we afgesproken dat we een dansje zouden doen tijdens het optreden van Andre Hazes.

Na de wedstrijd FC Groningen – FC Utrecht op zaterdag 25 februari was het de bedoeling om met vrienden een borrel te doen in Vita. Alleen bij aankomst in Middelstum gingen gelijk de piepers af van m’n brandweervrienden. Een uur later werd alles duidelijk. Rianne en Jarik zijn er niet meer. De Oudejaarsnacht foto plaatste ik de volgende dag op Facebook.

De week erop was de begrafenis van Rianne en Jarik in Middelstum en Kantens. Waar een klein dorp groot in kan zijn. Honderden mensen kwamen bij elkaar. Neefjes en nichtjes hadden foto’s uitgezocht om te tonen in de kerk. De foto van Rianne en mij kwam hier ook in voorbij. Een indrukwekkende middag.

Een paar maanden later kwam Rianne haar vader Gerard met het idee om Rianne te laten tatoeëren op z’n arm. De foto die ik begin van het jaar maakte wilde hij erop zetten. En niet veel later was het zover. Ik kreeg, terwijl ik stond te wachten op de bus op Kardinge, enkele foto’s toegestuurd. Ik was er stil van. Zo mooi! Een bijzondere foto die ik voor altijd zal koesteren.

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69