Bij de Molen
Kloaverstee
KOOZAA
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Gonnie Smit verstrekt kundige hypotheekadviezen vanuit Bedum!

Gonnie, kun je jezelf in het kort even voorstellen?

Jazeker, ik ben Gonnie Smit, inmiddels 35 jaar. Samenwonend met Ronald Jager en moeder van Daan (4) en Lieke (1). Ik heb mijn jonge jaren in Ten Post doorgebracht maar woon tegenwoordig met veel plezier in Bedum.  Dit  jaar kwam een lang gekoesterde wens uit want ik ben gestart met mijn eigen bedrijf: Gonnie Smit Hypotheekadvies!

Hoe bevallen de eerste maanden als onderneemster?

Heel erg goed. Een van de belangrijkste redenen waarom ik de keuze heb gemaakt, namelijk het persoonlijke en  laagdrempelige contact met de klant realiseren, ervaar ik ook in de dagelijkse praktijk. Een erg fijn gevoel inderdaad!

Je hebt heel veel ervaring opgedaan bij de Rabobank?

Hier heb ik veertien jaar gewerkt als financieel adviseur. Ik ben trouwens via een vakantiebaan bij de Rabobank terechtgekomen. Voor de vestiging in Zuidhorn zochten ze toentertijd een baliemedewerkster voor twee weken. Dat was inderdaad nog in de tijd dat er veel mensen bij de bank kwamen. Bijvoorbeeld om geld te storten. Het persoonlijk contact met de mensen, vond ik toen al heel prettig.

Men was toen blijkbaar zo tevreden dat ik er ook na de vakantie kon blijven werken. Ik kwam bij de hypotheekafdeling terecht en volgde direct de nodige cursussen waardoor ik op mijn 23e reeds allround was. Als ik erover nadenk dan zal ik ongeveer vijfduizend mensen gesproken hebben in deze periode. Best veel als je hier over nadenkt, haha. Je kunt dus wel nagaan dan ik hier veel ervaring opgedaan heb!

Wie kunnen zoal bij je terecht?

Eigenlijk iedereen. Starters op de huizenmarkt maar ook mensen die een volgende woning willen kopen. Deze mensen kunnen in loondienst zijn of een eigen bedrijf hebben. Of mensen die van hypotheek willen veranderen of een beleggingspand willen aankopen. Ook voor het ophogen van de hypotheek of voor advies in het verlengen van de rente periode kun je bij mij terecht. Kortom, voor alle vraagstukken  omtrent hypotheken.

Daarbij kun je ook prima op het gebied van bredere financieel advies zoals pensioenvraagstukken of uitvaartverzekeringen bij mij terecht. Ook op het gebied van schadeverzekeringen of overlijdensrisicoverzekeringen help ik de mensen graag verder. 

Naast hypotheekadviezen weet je ook veel van verzekeringen?

Ja, dat klopt. Als Financieel Adviseur heb ik me met bovenstaande producten altijd bezig gehouden. Een hypotheek is slechts een onderdeel van een breed totaal financieel advies. Het een kan eigenlijk ook niet zonder het ander.

Jouw kantoor voldoet aan de zwaarste eisen die de beroepsgroep aan jouw activiteiten stelt?

Uiteraard! Voordat je mag starten met je eigen advieskantoor, waarbij je dus ook daadwerkelijk financiële producten afsluit voor de klant, moet je een vergunning aanvragen en ontvangen van de AFM (Autoriteit Financiële Markt). Dit is een strenge procedure, waarbij je onder andere gescreend wordt en diploma’s en ervaring vereist zijn. Dit is mijns inziens ook terecht.

Zo ben ik Erkend Financieel Adviseur en Erkend Hypothecair Planner. Hiernaast ben ik in het bezit van diverse WFT certificaten. Waarbij WFT staat voor Wet Financieel Toezicht. Het certificaat wordt overigens uitgereikt door het Ministerie van Financiën. De WFT certificaten zijn vanuit de wetgeving verplicht om te mogen adviseren op financieel gebied. Meerdere keren per jaar volg ik opleidingen om permanent bekwaam te blijven voor bovenstaande diploma’s en certificaten. Dit is belangrijk omdat er altijd (wettelijke) veranderingen zijn en ik natuurlijk wel op de hoogte moet blijven!

Je bent altijd al van de cijfertjes geweest?

Best wel eigenlijk. Na de HAVO ben ik daarom naar de HEAO in Groningen gegaan waarbij de cijfermatige en economische aspecten mij aanspraken. Voeg daarbij de contacten met een diversiteit aan mensen. Ook dat aspect heeft mij altijd aangesproken.

Wat zijn de hoogte- en dieptepunten uit je financiële adviescarrière tot dusver?

Het hoogtepunt is niet zo moeilijk. Dit is uiteraard het starten van mijn eigen bedrijf geweest. Een droom van enige jaren kwam hierdoor uit. Een dieptepunt kan ik niet benoemen. Ook bij mijn vorige, en enige werkgever dus, heb ik hele mooie en leerzame jaren gehad.

Heb je nog leuke werkanekdotes?

Ooit sprak ik met een jongeman van een jaar of vijfentwintig. Hij ging een huis kopen in Groningen en wilde de hypotheek via mij afsluiten. Allemaal prima uiteraard. Tijdens de gesprekken passeerden allerlei onderwerpen de revue. Uiteraard is het ook belangrijk om de gevolgen van overlijden te bespreken. Dit hoefde van hem echter niet zo.

Nu zijn er wel meer mensen die het belang hiervan niet in zien (bijvoorbeeld mensen die alleenstaand zijn en een huis kopen) en dit is op zich ook niet erg. Op mijn vraag waarom hij het hier niet over wilde hebben gaf hij aan:  “Maar ik ga helemaal niet dood ja”. Op mijn opmerking dat dit ooit toch wel zal gebeuren gaf hij aan “Nou, ik toch echt niet hoor!” Haha, die opmerking vergeet ik echt nooit meer.

Bedum is voor jou ‘the place to be’ geworden?

Ja, inmiddels wel! Het bevalt ons goed hier en we wonen er inmiddels ook al weer elf jaar. De stad is goed en snel te bereiken dus dat is erg fijn. We zijn ook actief in het verenigingsleven en dan leer je veel mensen kennen en dat is altijd gezellig! Vrienden en familie wonen relatief dichtbij dus ik verwacht dat we nog heel lang in Bedum blijven wonen.

Nog tijd voor hobby’s?

Ik probeer er zoveel mogelijk tijd voor te maken. Voetbal is mijn hobby. In de Euroborg kijken naar de FC (al is dit al een paar seizoenen slaapverwekkend) en zelf voetballen bij S.V. Bedum en V.V. Omlandia (7×7). Ik probeer één keer in de week te trainen en om de zaterdag te voetballen, maar dit lukt niet altijd.

Ook probeer ik minimaal één keer per week naar Mind & Motion in Bedum te gaan (de sportschool dus). Dit is niet echt een hobby maar ik doe het meer omdat het van mezelf moet, haha! De sfeer is er altijd leuk en zo ren ik rustig wat kilometers op de loopband.

Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken?

Nou, liever niet hoor! Ik word daar ook best wel chagrijnig van. Als onze zoon om twee uur ‘s nachts komt vertellen dat zijn deken er af is, moet ik echt wel even tot tien tellen, haha. Hij heeft het ooit een keer gepresteerd om midden in de nacht te komen melden dat zijn pyjamabroek scheef zat….. 1,2,3,4…..10!

Waar staat Gonnie Smit Hypotheekadvies over 10 jaar?

Als startend kantoor heb ik nog geen uitgebreide eigen klantenkring. In de eerste maanden heb ik gelukkig al wel meerdere klanten kunnen helpen. Een goed gevulde, eigen klantenportefeuille over tien jaar zou mooi zijn. Wanneer mensen denken: ‘Voor deskundig financieel advies moeten we bij Gonnie Smit Hypotheekadvies zijn!’, dan ben ik op de goede weg.

En dat mensen ook mogen ervaren, dat wat ik graag wil zijn: persoonlijk, laagdrempelig en duidelijk. Ik wil mensen graag door het hele (hypotheek)proces heen helpen. Hierbij kunnen ze op elk moment bij mij aan de bel trekken!

Wil je verder nog iets kwijt?

Gonnie Smit Hypotheekadvies heeft nu een mooie actie bedacht ter gelegenheid van de start van ons bedrijf. Wie nu een hypotheek afsluit bij ons, ontvangt een diner voor twee bij De Caenerij in Bedum! En het wordt nog leuker! De persoon die zorgt dat iemand anders een hypotheek afsluit bij Gonnie Smit Hypotheekadvies ontvangt ook een diner voor twee. Zo is het zelfs mogelijk om gezellig met vier mensen aan te schuiven. Bij De Caenerij in Bedum kunt u terecht voor verrassend lekkere gerechten in een hippe vintage sfeer, betaalbaar en net even anders. Ik kom zelf ook graag bij Gerrit eten en vind het leuk om zo’n actie in eigen dorp te houden.

Een leuke actie toch?! Dus als je iemand weet, informeer mij of zorg dat ze contact met mij opnemen! Ik ben wat dat betreft inderdaad wel van de leuke Facebookacties. Dat is ook het voordeel van eigen baas zijn. Bij de Rabobank moesten hier eerst een man of tien over zitten broeden. Ook op de vorige actie, een gratis ballonvaart, mocht ik vele positieve reacties ontvangen.

Kom dus gerust eens bij mij langs. Een eerste gesprek is geheel vrijblijvend en kan ook bij u thuis plaatsvinden! En neem ook gerust eens een kijkje op mijn website: www.gonniesmithypotheekadvies.nl!   

 

 

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69