Bij de Molen
Kloaverstee
KOOZAA
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Jaarverslag VV Middelstum seizoen 2016-2017

Vorig jaar zaten we voor het eerst in deze setting in onze nieuwe kantine. We zijn inmiddels al weer een jaar verder dus en er is veel gebeurd. Het sportpark is verder verfraaid met op het hoofdveld een nieuwe grasmat en uiteraard een prachtig elektronisch scorebord. Mede mogelijk gemaakt door enige sponsoren en een mooie gift van de Club van 50! Maar ook in en om de Hippolytushal zijn de puntjes op de i gezet door de mensen van de commissie materialen en accommodatiebeheer waardoor we onze gasten vol trots mogen ontvangen.

Om het hoofdveld zijn de reclameborden niet aan te slepen en ook al onze teams lopen er goed verzorgd bij. Chapeau dus voor onze sponsorcommissie die de afgelopen maanden menig sponsorcontract verlengden en nieuwe sponsoren wisten te enthousiasmeren. Hierdoor had ook onze PR-commissie het lekker druk. Nieuwe logo’s werden aan de website toegevoegd, de nieuwsbrieven konden mooi gevuld worden en op de vrijwilligersavond voor sponsoren, vrijwilligers en donateurs kwamen, mede dankzij gastspreker Erik Hulsegge, meer dan honderd belangstellenden af.

Op deze avond werd Minko Bakker in het zonnetje gezet. Voor zijn vele verdiensten binnen de club werd hij ‘geridderd’ tot Lid van Verdienste. Minko was hierin niet de enige want tijdens de slotdag werd ook Peter Anema van deze eretitel, inclusief fraaie oorkonde, voorzien. De slotdag, met een ontketende side-kick Jan Dijk die Zanger Klaus van het podium blies, was een van de vele activiteiten van onze activiteitencommissie die bijvoorbeeld ook het kaarten en sjoelen, de nieuwjaarsreceptie (waarbij quizmaster Robert Vriesema ons weer voor vraagverrassingen stelde) en het zwemmen voor de jeugd in Bedum organiseerden.

Onze kantinemedewerkers waren weer vele zaterdagen en trainingsavonden in touw om ons met een gulle glimlach te voorzien van een natje en een droogje. Tijdens thuiswedstrijden van het eerste zat de bestuurskamercommissie gastvrij klaar om onze tegenstanders te ontvangen. En dankzij de financiële commissie werken we nu met de automatische incasso! En de technische- en de jeugdcommissie zorgden er voor dat het voetbalplezier voor jong en oud centraal stond. Dit geeft een mooie bruggetje naar onze elftalprestaties in het afgelopen seizoen.

Raymond Scholtens en Bart Poortinga stonden aan het roer bij het vlaggenschip van Middelstum. Met een ongekende en onverwachte pikstart werd het linkerrijtje bestormd. Helaas ging het na de winterstop minder voortvarend maar bij het optrekken van de kruitdampen restte toch een fraaie 8e plaats. Beide mannen gaan dan ook onverdroten door in de nieuwe competitie die bol staat van de streekderby’s.

Het tweede elftal maakte een ongekende verjongingskuur door. Aan Daniël Dijk de eer om hier een groep van te maken. Hij slaagde hierin zo goed dat hij weggekaapt werd door VV Winsum. Jelte van der Kooi heeft de handschoen opgepakt en aangetrokken en gaat voor lijfsbehoud.

Wanneer alle jonge honden bij het eerste en tweede zitten dan moet al onze routine wel doorgestroomd zijn naar het derde. En dat was ook zo. Dit resulteerde in een prachtig kampioenschap dat zelfs twee keer gevierd werd. Saillant detail was dat tegen de nummer laatst, KRC Kantens, vijf punten verspeeld werden. Maar in de kampioenswedstrijd werd naaste concurrent De Fivel met 6-0 weggeblazen. Gefeliciteerd mannen!

Middelstum 4 wist zich na het kampioensjaar keurig te handhaven in het linkerrijtje. Wel werd het door de volleybalvereniging georganiseerde volleybaltoernooi gewonnen. Het spelplezier stond voorop en op Schiermonnikoog werd weer aan teambuilding gedaan. Ook onze dames, tegenwoordig Vrouwen 1 genoemd en nog steeds nauw samenwerkend met de dames van KRC Kantens, maakten een verjongingskuur door. De prestaties hadden hier wel onder te leiden maar de doelstelling, lijfsbehoud, werd gehaald. Mede mogelijk gemaakt door de terugkeer van Diederik Lalkens op de velden.

Naast een Vrouwen 1 hebben we ook een Vrouwen 2. Dit zijn onze 30+ dames die vooral in de najaarscompetitie uitstekend presteerden en kampioen werden. De mannen 45+ volgden dit goede voorbeeld in het voorjaar. Onze zaalvoetballers gaven er na vele jaren de brui aan waardoor we voor het eerst in decennia de punten alleen op het gras moeten binnenslepen.

Onze jeugdcommissie mocht weer de nodige jonge talenten ontvangen waardoor op den duur zelfs met 3 F-teams, in de nieuwe naamgeving O9 genoemd, aangetreden werd. Dit seizoen zijn zelfs voor het eerst sinds jaren weer alle lichtingen gevuld. Onder leiding van Frank Konneman en Krijno Bos wordt getracht om onze jeugdafdeling naar een nog hoger peil te trekken. Of dit tot nog meer kampioenschappen leidt dan vorig seizoen is eigenlijk niet eens zo belangrijk, het spelplezier en de gein met elkaar moeten voorop staan. Wel werd het Lopster zaalvoetbaltoernooi weer onze prooi. Voor de allerkleinsten werd er een speelhoekje in de kantine gecreëerd en ook buiten zijn de nodige speelattributen te vinden.

Om dit totaalplaatje in goede banen te leiden is inderdaad een tienkoppig bestuur nodig. Zij vergaderen maandelijks, in het begin zelfs tweewekelijks, op de maandag om alles in goede banen te leiden. Langs deze weg namens hen nogmaals een woord van dank aan alle vrijwilligers die onze club een warm hart toedragen! Mochten jullie constateren dat het bestuur steekjes laat vallen, verdrink deze ergernissen dan niet aan de bar maar schiet een van hen aan om onze vereniging naar nog grotere hoogtes te stuwen. Want de VV Middelstum, dat zijn wij immers met ons allen!

 

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69