Bij de Molen
Kloaverstee
KOOZAA
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Hoe de website aan zijn naam kwam…..

Mijn vijfjarig bestaan als zelfstandige komt er aan. Begin december 2012 kwamen de ideeën maar ik houd als oprichtingsdatum van Bert Koster – Tekstschrijver –  18 februari 2013 aan. Dat was het moment waarop ik mij ietwat onwennig inschreef bij de Kamer van Koophandel in Groningen. En ik had inderdaad geen flauw idee hoe het verder zou gaan. Ooit heb ik wel eens gelezen dat binnen enkele jaren meer dan de helft van de startende ondernemers al weer afgehaakt is. Dus is het misschien wel een klein wondertje dat ik de ether nog steeds bijna dagelijks mag vervuilen met allemaal verhalen….

Als ik nu vijf jaar terug ga in de tijd dan is het september 2012. Ik zat weer werkloos thuis na een periode van een half jaar bij Nedmag in Veendam via Start Uitzendbureau. Werk wat in eerste instantie maar twee maanden zou duren, en geen dag langer! De onzekere sollicitatietijden kwamen er dus weer aan. Waar zou ik nu weer belandden? Eind oktober kwam er plotsklaps schot in de zaak. Twee sollicitatiegesprekken bij Synergon  resulteerden in een jaarcontract in Winschoten. Maar ja, die proefperiode hé. Eind november 2012 was ik mentaal rijp voor de sloophamer….

En toen, maandag 3 december, gebeurde er iets bijzonders. Ik zal die dag ongetwijfeld weer over het schrijven begonnen zijn en over mijn plannen om een boek te produceren. Iets waar ik het in het begin van 2012 al wel eens met Miranda over heb gehad. Met die mededeling maakte ik haar zelfs ’s morgensvroeg wakker. Toen bleef het er bij. Maar op die derde december zette Miranda zo maar uit het niets, dus zonder te overleggen, ’s avonds een berichtje op Facebook. Dat ik plannen had om voor mijzelf te beginnen als tekstschrijver. Daar kwamen best wel leuke reacties op, op die mededeling.

Maar een opmerking van Daan was goud waard: ‘Dat lijkt mij net wat, ik ga wel een website voor je maken’. En wanneer mijn toenmalige buuf ergens voor ging, dan ging ze er ook voor. Ze lanceerde direct velerlei merchandisingacties met het verkopen van T-shirts als meest bizarre optie. ’s Nachts kreeg ik allerlei openbaringen. Die website was inderdaad de ontbrekende sleutel waarnaar ik misschien in mijn hoofd al wel maanden naar had gezocht. Lekker alle dagen verhalen publiceren en dan maar kijken of er via socialmedia reacties komen.

Alla Johan Staal dus die met Puurvoetbalonline stevig aan de weg timmerde. Af en toe schreef ik ook wel eens een bijdrage voor zijn site en ik vond het heel leuk om de reacties te volgen. Dat stamde eigenlijk al vanaf mijn hyves tijd, toen ik ook af en toe, vaak na een vakantie, een blog schreef. Vier december schreef ik de tekst die nog steeds op de homepage staat en was ik druk in de weer met het tevoorschijn toveren van verhalen uit de oude doos die gescand moesten worden. Tijd om sollicitatiebrieven te schrijven was er niet meer. In plaats daarvan bezocht ik een bijeenkomst in Groningen voor startende ondernemers…..

Twee weken later ging ik op een vrijdagavond even bij buuf kijken hoe de website er voor stond. Hoewel er aan de vormgeving in al die jaren niets veranderd is, ik vind hem dus nog steeds hartstikke mooi, was ik toen wel een tikkeltje teleurgesteld. Iets kleurrijker had ook wel gemogen, in plaats van die verschillende grijstinten. Maar buurvrouw gaf geen krimp. Zo moest het worden! Ze had ook een prachtig logo ontworpen waarop mijn hoofdcontouren duidelijk zichtbaar zijn. Een logo waarop ik nog steeds trots ben met daarin verwerkt het ‘Live your Dream’ slogan. Afgeleid van ‘Dream your dreams’, een tekst die jarenlang boven ons bed op de muur geschreven stond…

Over een naam heb ik nooit nagedacht. Maar ergens vind ik het nog steeds raar dat de website mijn naam meegekregen heeft. Daar ben ik in principe veel te bescheiden voor. Maar ook dat kwam uit het brein van buuf. En daar bertkoster.nl al bestond kwam er een streepje tussen, bert-koster.nl was geboren. Vrijdag 21 december kwam hij online met ‘Markie’ als eerste nieuwe column en een oude doos vol met verhalen. Die vrijdag namen ongeveer 550 mensen een kijkje op de website. Een aantal waar ik toen apetrots op was, maar waar ik nu nachtmerries van zou krijgen.

Mooi man om zo even in het geheugen terug te graven naar die eerste ontwikkelingen. Inmiddels is de website dankzij alle adverteerders een stuk kleurrijker geworden. Heb ik toch met terugwerkende kracht een beetje mijn zin gekregen. En zo weet u nu hoe de website aan zijn naam gekomen is….  

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69