Bij de Molen
Kloaverstee
KOOZAA
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Rome, we komen…..

Vorig jaar was het nog ‘Oostenrijk lonkt’. Dit jaar gaat we nog een stapje verder. Net als twee jaar geleden wordt Italië aangedaan. Toen zaten we aan de noordoost kust, aan de Adriatische Zee. Nu gaan we meer via de westkust naar onderen. Zestienhonderd kilometer rijden, de schrik slaat mij al om het hart. Gelukkig is de auto zonder noemenswaardige mankementen gecheckt en door de ballotagecommissie gekomen en wacht na elfhonderd kilometer eerst een tussenstop bovenin Italië. De eerste elf van de zestien uur zitten er dan op…..

Jaarlijks wordt tegenwoordig wel een mooie stad bezocht. Vier jaar geleden was het Wroclaw in Polen, drie jaar geleden Praag in Tsjechië, twee jaar geleden Florence, vorig jaar Wenen waar een traantje werd weggepinkt en dit jaar moet het dus Rome worden. En wanneer je het over mooie steden hebt dan moet Rome toch zeker in de top 10 van Europa staan. Wanneer ik op de ANWB-routeplanner kijk, dan ligt Rome 1734 kilometer van Middelstum af. De reistijd bedraagt 16 uur en 4 minuten, inclusief 14 minuten vertraging. Wanneer ik op het moment van schrijven weg zou gaan dan zou ik om 05.29 uur morgenvroeg aankomen. Dat maakt de afstand misschien al weer een stukje minder ver. Een goede nachtrust verder en we zijn er al…..

U merkt het vast al, ergens ben ik er ook toe. De afgelopen maanden waren lekker druk met veel krantenartikelen te schrijven, de nodige nieuwe adverteerders die geïnterviewd mochten worden, veel socialmediaverkeer en nog enige losse opdrachten. Dit jaar passeerden al meer dan 300.000 bezoekers de websiteteller. Voor het eerst meer dan een half miljoen bezoekers per kalenderjaar moet dus lukken. Maar eerst laat ik u binnenkort enige weken met rust. Sowieso met nieuwe artikelen inderdaad.

Want Rome, we komen. Een nummertje stammend uit 1934 van de vorige eeuw geloof ik, toen Nederland voor het eerst aan een groot voetbalkampioenschap deelnam. Een nummer volgens eenzelfde niveau als ‘Op een slof en een oude voetbalschoen, wordt Ajax kampioen’. Een nummer inderdaad die deze stad geen recht doet. Want was Rome vroeger niet de hoofdstad van het Romeinse rijk? Woont de paus er niet vlakbij in de buurt in zijn eigen Vaticaanstad? Waakte de keizer vroeger niet over zijn gladiatoren in de immense arena’s waar mensen hartstochtelijk vochten op leven en dood? Dit alles volgens het aloude principe ‘Geef het volk brood en spelen!?’ Schitterde de levende legende Totti er tot enige weken geleden niet tweewekelijks in de Serie A? We zullen zien wat er allemaal van deze pracht en praal over is…..

Het aftellen is weer begonnen dus met nog een pensionadointerview en Babbelen met Bert in het verschiet. Gelukkig wel hoewel de benodigde inspiratie er nog wel is. Ik zou zo nog verhalen kunnen schrijven over een slotmusical, fietsen door Gronings Goud, een prachtige avond op het Wad met de Noordster en de Pierewaai enz. enz.. Dit zijn misschien wel onderwerpen voor na de vakantie. Maar nieuwe potentiële adverteerders willen niet happen de laatste weken. Die zijn waarschijnlijk ook al in de vakantiestemming. En dus is dit een goed moment om af te taaien.

Wat mij betreft zitten we er al, daar ver weg in Italië ergens halverwege de laars. Even twee weken de boel de boel laten. Op zoek naar nieuwe werkenergie en broodnodige inspiratie. Het gaat u allen goed. Mocht u ook weggaan, dan veel vakantieplezier toegewenst. Blijft u in Nederland, weet dan dat u in één van de meest welvarende landen ter wereld bent. Ook iets om zeker trots op te zijn.

Ergens verheug ik mij al weer op de terugkeer achter deze PC op drie hoog aan de Berkenlaan nr. 5. Ten teken dat de vakantie er weer op zit, hopelijk heerlijk geslaagd met prachtige herinneringen en mooie momenten. Misschien wel voor het laatst in deze samenstelling. Want kleine meisjes worden groot. Het ga u goed! Laten we proosten op een veilig en gezond weerzien…..

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69