Bij de Molen
Kloaverstee
KOOZAA
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Karen Poelstra van Oké Hairstyling benadert het bedrijvenvoetbal volgens de Olympische gedachte!

Dit jaar wordt al weer de 15e keer dat Karen Poelstra met haar Oké Hairstyling meedoet aan het Bedrijvenvoetbal Bedum. Het begin was verpletterend en haar team viel zelfs direct in de prijzen toen alle voetballers met verschillende haarkleuren het veld op kwamen, inclusief zwart/wit tenue. En er gekleurd bij lopen en op zijn Duits dus. Dan baar je opzien! Sportief gezien zijn de verwachtingen voor dit jaar echter niet hooggespannen. De samenstelling van het team is in die vijftien jaar namelijk nauwelijks veranderd. “Maar het wordt gewoon weer een weekend lang feest, bier en gezelligheid met een hoog reüniegehalte”, aldus de immer enthousiaste onderneemster die zelf altijd als mental coach en verzorgster langs de lijn te vinden is.

Er is sowieso alle reden tot vrolijkheid. Oké Hairstyling vierde namelijk onlangs haar twintig jarig bestaan. Het werd een drukke dag waarbij veel vaste klanten langskwamen en hun waardering uitspraken naar het team. “Waar hem dit in zit? De geleverde kwaliteit staat natuurlijk voorop maar een gezellige sfeer vinden we ook heel belangrijk. Onderling ouwehoeren we veel en dit doen we ook met onze klanten. We zijn in het rijke bezit van een vaste klantenkring die ons al jarenlang trouw bezoekt. Onze haarverzekering is natuurlijk uniek waarbij onze klanten voor een vast bedrag zo vaak langs mogen komen als ze zelf willen. En van het begin af aan zijn we veel met haarkleuren bezig geweest. Dat is ook één van onze grootste specialiteiten!”

Om dit bijzondere jubileum te vieren nam Karen haar team mee naar ‘Heel Holland zingt Hazes’. “En als dat een voorbode is voor de Hollandse Avond op het bedrijvenvoetbal dan teken ik daar direct voor. Wat een pracht festijn!” Zelf is Karen overigens al weer vijftien jaar verbonden aan Oké Hairstyling. Ooit kwam ze in haar ABNAMRO outfit de kapsalon binnen, inderdaad in het werktenue van haar toenmalige werkgever.

Naast onderneemster is Karen, een geboren en getogen Bedumer,  ook moeder van twee zoons: Sven (12) en Kaj (3). Bij hen heeft zich de voetbalgeestdrift nog niet geopenbaard maar wat niet is kan nog komen natuurlijk. En ze zit in de organisatie van de Bedumer Winterloop. Daar zit een persoonlijk verhaal achter. Karen hierover: “Ik heb mijn beide ouders aan deze vreselijke ziekte verloren, mijn schoonfamilie heeft er mee te maken (gehad) en zelf ben ik nog niet zo lang geleden schoon verklaard nadat er bij mij borstkanker werd geconstateerd. Ik weet dus hoe belangrijk het is om veel geld in te zamelen voor onderzoek. Voor mij een reden om met mijn fantastisch kappersteam drie keer een knipmarathon te organiseren waarbij we bijna €30.000,- bijeen wisten te halen voor het UMCG Kankerresearchfonds.”

“Dit resultaat en de opbrengsten van de zevende editie waarbij we ruim €100.000,- bijeen wisten te halen, maakt mij zo trots op Bedum hé! Ik stop nu met de knipmarathon maar ik ga zeker door binnen de organisatie van de Winterloop. Ook een fantastisch team en daarbij is het dankbaar werk om op die manier voor het goede doel bezig te zijn.”

Maar het derde weekend van juni staat al weer met rood omcirkeld in huize Poelstra. Of is het nu huize Klaver? Dat zal weer een mooie tweestrijd worden tijdens het Bedrijvenvoetbal Bedum. Want ook Karen haar partner, Pieter Klaver inderdaad, doet met zijn Termunter Steakhouse ‘De Kleine Munt’ met een team mee aan het 7 x 7 toernooi. Welk team uiteindelijk het verst komt zal Karen een zorg zijn. “Meedoen is veel belangrijker dan winnen! Deze Olympische gedachte maakt het voetbalweekend sowieso tot een groot feest. We verheugen ons er dus al weer op. Ook al zijn de resultaten de laatste jaren niet om over naar huis te schrijven. Maar in de derde helft, lees: in de feesttent, zijn we vaak op ons best!” 

(1e foto afkomstig van Facebookpagina Oké Hairstyling)

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69