Bij de Molen
Kloaverstee
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Gebroken weken

‘Lukt het nog een beetje met de website qua inspiratie?’ Het was gisteravond tijdens het klaverjassen dat mij deze vraag gesteld werd. Toen hij hem even later nogmaals stelde, begon ik mij toch een beetje zorgen te maken. Zou hij van mening zijn dat de verhalen kwalitatief minder worden? Of was het een strategie om mij uit mijn kaartconcentratie te krijgen? Dat laatste lukte dan uitstekend want buurman Wim en mijn persoontje gingen na 48 boompjes met 3-0 de bietenbrug op.

Gelukkig bezwoer Gert even later dat het niet om de kwaliteit ging maar dat het toch lastig moet zijn om altijd maar weer wat te verzinnen. Zo heb ik zijn antwoord in elk geval geïnterpreteerd. Een interessante vraag die inmiddels al weer tot bijna 150 nieuwe columnwoorden geleid heeft. En zo kan elke vraag of voorval mij gelukkig nog steeds prikkelen en inspireren. Zelfs in de gebroken weken. Wat gebroken weken nu weer zijn? Daar hebben we er in de eerste jaarhelft altijd genoeg van. Dankzij Pasen, Hemelvaart en Pinksteren natuurlijk. En vergeet Koningsdag niet. Eens in de vijf jaar komt hier voor velen ook nog de 5 mei viering bij…..

Vrije dagen dus voor de meesten. Vroeger toen ik nog planner was bij Vast vond ik al die gebroken weken maar zo, zo. Want al die dagen minder maakte het plannen niet eenvoudiger. Het was vooruitplannen geblazen en trekken aan orders die eerder ingeleverd moesten worden. De vrije dagen op zich waren niets mis mee trouwens. Tegenwoordig nog steeds niet hoor, laat daar geen misverstand over bestaan. Het muziekfestival Dauwpop, die altijd op Hemelvaartsdag in de buurt van Hellendoorn plaatsvindt, lonkt al weer. Zeker als het zo mooi weer is als nu.

In de beginjaren van de website vond ik dat ik alle dagen maar moest publiceren, ondanks de gebroken weken. Tegenwoordig weet ik deze bijzondere dagen ook meer te waarderen en laat ik het pensionadointerview vallen. Babbelen met Bert moet gewoon doorgaan want voor de vakantie moeten nog de nodige adverteerders aan de tand gevoeld worden.

‘Of er nog wat interessante stukjes op de rol staan’, was de volgende vraag van mijn kaarttegenstander, die dus onverdroten doorging met zijn psychologische oorlogsvoering. Wat moet je daar nu weer op antwoorden? Vanmiddag mag ik weer Anne-lyseren met Vlieg. Dat vind ik zeker interessant maar geldt dat voor meer? Feit is wel dat een onverwachte nederlaag tot een zeer zuur degradatie uit de eredivisie leidt. Wat een teleurstelling moet dit zijn. En een streep door de sportieve plannen voor de komende jaren. Hoe zal dit verder af gaan lopen? Eerst maar eens wonden likken.

Dit is toch de tijd van het jaar waarin de sport een voorname rol speelt op de website. Mede ingegeven door het feit dat talloze competities inmiddels beslist zijn of worden beslist. Woensdagavond zal ik ongetwijfeld tenenkrommend voor de buis hangen wanneer Ajax aantreedt in Stockholm. Wat een prachtig affiche toch, tegen Manchester United! Wie had gedacht dat een Nederlandse ploeg ooit nog weer tot een Europese finale door zou kunnen dringen?! Ik niet in elk geval. Maar het talent druipt er vanaf in Amsterdam.

Hoe anders was de stemming vorig jaar toen Ajax in de laatste competitieronde een zeker kampioenschap uit handen gaf door een knullige remise tegen De Graafschap. Spot en hoongelach vanuit het gehele land was de beloning voor de hoofdstedelingen. Ik mag toch hopen dat heel Nederland zich woensdag achter de godenzonen schaart ter ere van het Nederlands voetbal! Of is dit al weer te veel gevraagd?!

Een dikke duizend kilometer zuidelijker brengt Tom Dumoulin ons in vervoering. Na een verbluffende tijdrit toont hij zich ook een ware berggeit. Waar gaat dit eindigen zeg? Ergens hoor ik al iets over een toekomstig Tour de France winnaar. Maar met het Waterloo van Steven Kruiswijk in het achterhoofd die vorig jaar tegen de vlakte ging na een ijsberg getorpedeerd te hebben en een eerdere teleurstelling van Dumoulin in de Rond van Spanje blijf ik toch liever wat voorzichtiger!

Hoe het deze week met de inspiratie zit? Wel goed geloof ik. Met nog een interview met de slager en een nieuwe adverteerder in het vooruitzicht kom ik deze week wel weer door. Straks gaat de nieuwe gastcolumn de lucht in en dankzij deze gebroken Hemelvaartsweek komt het weekend al weer rap dichterbij. Niets mis mee hoor…

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69