Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Wonden en vingers likken in De Kleine Munt

Het was een mooi seizoen voor de voetballers van Middelstum 4. Na het kampioensjaar 2016 kon ook deze jaargang moeiteloos meegedraaid worden in het linkerrijtje hoewel de kampioensaspiraties langzaam maar zeker richting koelkast verdwenen. Toch wisten ze drie wedstrijden voor het eind aanstormend kampioen Zeester nog met 2-1 over de knie te leggen. Daarna volgde een ruim verlies tegen Poolster 2: 7-1.

En dus was het zaak om de laatste competitiedag nog even waardig af te sluiten. Maar het was drukkend, tegenstander OKVC uit Oldehove vocht voor zijn laatste titelkansen en ergens zaten wij met onze gedachten al in Steakhouse De Kleine Munt in Termunten. De plek waar we dit bewogen seizoen, inclusief nieuwe tenues, trainingspakken en een ouderwets trainingskamp op Schiermonnikoog, af wilden sluiten. Maar na een 1-0 ruststand regende het begin tweede helft doelpunten. En die vielen niet aan onze kant. Hoewel, ze vielen wel in ons doelnetje. Toen de kruitdampen opgetrokken waren stond er maar zo 8-1 op het scorebord.

En dus moest ons nakend feestgedruis van ver komen. Het kratje bier, als beloning aangeboden voor de winst op de koploper, van OKVC bracht de stemming enigszins terug. Maar toch maar snel retour naar thuishaven Middelstum waar het derde elftal hun kampioenschap vierde. En dus kon het maar zo gebeuren dat uitbater Pieter Klaver van De Kleine Munt als sponsor en speler van het derde het kampioensfeest meevierde. Maar gelukkig is het steakhouse meer dan Klaver alleen, zo bleek enige uurtjes later….

Rond klokslag 18.00 uur wachtten 22 hongerige wolven op wat komen ging. Bijna alle spelers en de complete technische staf, inclusief technisch directeur, verdwenen niet veel later in de speciaal voor deze aangelegenheid aangerukte UVO-spelersbus. Met enige alcoholische versnaperingen binnen handbereik werd de afstand Middelstum Termunten voor sommigen veel te snel afgelegd. Gelukkig bleek op het verwarmd buitenterras al een speciaal koelkastje voor ons gereserveerd te zijn. Gastheer Matthieu dirigeerde ons naar onze plek, langs veel bekende Middelstumer gezichten overigens, en niet veel later kwam Lindsay langs met het voorgerecht…..

Lekkere nacho’s, kippenvleugeltjes en stokbroodjes, het water liep ons al snel in de mond. Binnen mum van tijd was het voorgerecht dan ook verleden tijd. Maar niet getreurd, uit een eerder afsluitend bezoek wisten we dat het lekkerste nog moest komen: 22 heerlijke en rijk gevulde Termunter vleesschotels bestaande uit spareribs, steak, kip en varkenshaas. Met natuurlijk huisgemaakte frites en mayonaise, gebakken aardappelen en salade in overvloed binnen handbereik.

Dat was nog een hele operatie om al die borden aan te slepen en door te geven maar met vereende krachten lukte dit uiteraard, weer een stukje teambuilding dus. Het werd voorwaar stil op het buitenterras, iets wat door de overige gasten waarschijnlijk zeer gewaardeerd werd. Want het was binnen al weer zo druk dat we al snel gezelschap kregen van andere gasten op het buitenterras. Vooral oma aan de tafel naast ons kon dit zeer waarderen en ging regelmatig even in gesprek met organisator Meijer en de buschauffeur die gezellig met ons mee bunkerde.

Matthieu slingerde regelmatig even zijn hoofd om de terrasdeur ter inspectie of alles naar wens was. En dat was het! Tussendoor werd de koelkast geplunderd waarover sterke verhalenverteller Pool de regie voerde. En zo zagen we langzaam maar zeker de zon verdwijnen in de Dollard. Hoogste tijd voor een toetje dus. Lekkere vanille-ijs met aardbei- of chocoladesaus. Na dit vakkundig weggewerkt te werken, konden we geen boe noch ba meer zeggen. Langzaam zakten we onderuit om lekker uit te buiken.

Niet al te lang want rond half tien startte de buschauffeur zijn truck weer. Moe maar zeker voldaan bedankten we Matthieu en crew voor de heerlijke maaltijd. En groepsarrangementen kunnen ook tegen een alleszins redelijke prijs afgesloten worden, zo bleek na betaling. Naast de vingers, werden dus ook de wonden zalvend gelikt. De flater bij OKVC was vergeten, het seizoen succesvol afgesloten.

‘Thuis’ in de kantine kwam Klaver al snel naar ons toe met de vraag of alles naar wens verlopen was. Het zinde hem waarschijnlijk niets dat hij de toko op deze avond niet kon bemannen. We stelden hem gerust, de avond was vlekkeloos verlopen. Langs deze weg dan ook een woord van dank richting de organisatie en de crew van De Kleine Munt. Uit is goed voor u en een uitwedstrijd in groepsverband in Termunten wordt altijd gewonnen…

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69