Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

1.000.000 en geen nachtmerries meer?!

Goh, wat was ik trots toen 20 december 2012 de website de lucht in ging. Een huzarenstukje van mijn toenmalige buurvrouw Daan die hier de nodige uurtjes aan besteedde. De dag er op kwam ik er achter dat meer dan 500 bezoekers een kijkje hadden genomen. Wat een aantallen, dacht ik. Een dag later volgde een licht koude douche toen ik merkte dat een dag niet publiceren ook direct een enorme reductie gaf op de kijkcijfers. Januari 2013 werd bijvoorbeeld afgesloten met een gemiddelde van 201 bezoekers per dag. Nog geen reden voor hallelujagevoelens dacht ik zo…..

Het duurde dan ook anderhalf jaar voordat de 100.000e kijker zich meldde, eind mei 2014 dus. Voorafgaand door een mooie gastcolumn van Miranda, die toen nog aan het begin van haar therapie stond. Drie jaar geleden al weer dus, inmiddels zijn we zoveel verder en hebben we zoveel stappen gemaakt. Wat als zij maandag 3 december 2012 geen berichtje op Facebook had gezet met de mededeling dat ik voor mijzelf wilde beginnen? En wat bracht ze in de beginfase toch een ideeën en creativiteit mee. En wat gaf ze mij op mijn sodemieter toen ik in april 2013 ‘dreigde’ te stoppen omdat de telefoon niet rinkelde en de mailbox leeg bleef…. Maar ik had er op dat moment een hard hoofd in. Gelukkig heb ik de knop omgezet en ben ik zeer actief gaan werven en acquireren…

En blijven schrijven inderdaad, ik ging onverdroten door. Met als gevolg dat begin augustus 2015 de kwart miljoenste bezoeker passeerde. Dit mocht ik nog trots verkondigen bij Wiebe Klijnstra in Vrijstaat Noord tijdens een uitzending van RTV Noord. Voorafgegaan door een nachtmerrie toen ik ’s nachts in mijn dromen weer druk in de weer was voor mijn oude werkgever Vast Banket. En gevierd met een spontaan gebrachte Bakker Hoekstra taart met mijn buurtgenoten. Prachtige herinneringen als ik er zo aan terug denk.

Eind juni 2016 was daar al de half miljoenste bezoeker. Mede ingegeven door het feit dat de bezoekersstroom begin 2016 in een stroomversnelling terecht was gekomen. Dankzij wat Facebooksleutelwerk van de buurman en misschien ook wel door de introductie van de vluggertjes. In de speciaal voor dit heuglijk feit in het leven geroepen half miljoen column volgde ook nog even een terugblik op mijn Synergon tijd. Wat een fiasco waren deze drie weken eigenlijk in het verre Winschoten. Maar waar ik rijp was voor een diepe depressie kwam er dus een reddingboei met de ‘geboorte’ van www.bert-koster.nl.

En zo schrijf ik in het begin van de tweede week van mei 2017 de een miljoen bezoekers column om deze vandaag te publiceren. Via de volgende jaarcijfers van 2013 t/m 2016: 68-, 100-, 150- en 460.000 was het wachten dus dat de 2017 bezoekersteller boven de 222.000 terecht zou komen. En dat werd vanmorgen met 223.448 bereikt. Wat inhoudt dat er dit jaar tot dus ver dagelijks gemiddeld ruim 1700 mensen de website hebben bezocht. En dus hebben inmiddels meer dan 1.000.000 (unieke) bezoekers een kijkje genomen op bert-koster.nl. Waarbij ik nog wel even vermeld dat het niet om een één miljoen mensen gaat maar bezoekers dus waaruit blijkt dat mensen regelmatig naar de website terugkeren.

Een fles champagne is niet ontkurkt, de straat en mijn werkkamer drie hoog zijn ook niet feestelijk versierd. Vuurwerk is niet afgestoken. Zelf adem ik rustig door. Maar het is wel een lekker gevoel hoor. Zeker met in het achterhoofd de twijfel en onzekerheid van de eerste maanden. De teksten die ik schreef werden minutieus afgestruind op mogelijke spelfouten die ongetwijfeld gemaakt zijn. Wanneer daar reacties op kwamen, ging dit zeker ten koste(r) van mijn broos zelfvertrouwen.

Inmiddels zijn de nachtmerries en de aanvankelijke zorgen grotendeels naar de achtergrond verschoven. Het schrijven voor mijn website bezorgt mij een mooie invulling van de werkweek. Met twee interviews, twee eigen blogs, een gastcolumn, diverse nieuwsflitsen en twee vluggertjesgasten als weekinvulling. Zeker in combinatie met de overige activiteiten voor diverse opdrachtgevers. En met gelukkig regelmatig een introductie van een nieuwe adverteerder of Club van 50 lid.

De vorige keer beloofde ik dat dit eerst de laatste bezoekersmijlpaal zou worden. Wat zou eigenlijk de volgende mijlpaal moeten worden? 5.000.000? Dat ligt inderdaad nog jaren ver weg toch? Tegen die tijd bent u deze belofte vast al weer vergeten…… Maar tot die tijd dank ik alle lezers, adverteerders, gastcolumnisten, vluggertjesgasten enz., enz.. maar weer eens hartelijk voor deze prachtige mijlpaal! Waar zou ik zonder jullie geweest zijn….

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69