Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Slagter Wonen Ten Boer, liefde voor leefruimte sinds 1932!

Familie Slagter, kunnen jullie jezelf in het kort even voorstellen?

Wij zijn Jaap en Anneke, afkomstig uit Ten Boer. Waarbij aangetekend moet worden dat Jaap hier geboren en getogen en Anneke ‘import’ is maar toch ook al weer veertig jaar in Ten Boer woont. We hebben drie zoons en één dochter, in leeftijd variërend van 26 tot bijna 32 jaar. Janou woont in Ten Boer, Merijn in Groningen, Ivo is beroepsmilitair en zit momenteel in Mali terwijl Robin sinds januari druk aan het backpacken is in Australië.

Daarnaast hebben we in zestien jaar tijd zestien pleegkinderen in huis gehad. Soms wel vier tegelijk, veelal afkomstig uit de provincie Groningen. De pleegkinderen waren altijd ongeveer zes jaar wanneer ze bij ons in huis kwamen en ‘vlogen’ vaak uiterlijk rond hun 18e weer uit. Sommigen bleven maar heel kort, de langste is negen jaar bij ons geweest. Vorig jaar is de laatste vertrokken, voor ons een reden om er een punt achter te zetten. We hebben zestien jaar met veel plezier via Pleegzorg Groningen kinderen een warm thuis proberen te geven, dankbaar ‘werk’ inderdaad waarvoor we veel liefde hebben teruggekregen. Het is lange tijd onderdeel van ons leven geweest.

Slagter Wonen is al heel lang een begrip in de regio?

85 jaar geleden is het hiernaast begonnen in een klein winkeltje wat nu onze woonkamer is. Opa en oma Slagter begonnen met het maken van meubilair maar verkochten ook stoelen en naaiden gordijnen. We hebben in ons archief zelfs nog de eerste factuur uit juni 1932 liggen met een totaalbedrag van zeven gulden! In de zestiger jaren had de tweede generatie Slagter het heel druk met winkelbetimmering. Door het hele land heen werden winkels ingericht tijdens de wederopbouwjaren van Nederland.

Dit jaar mogen wij als derde generatie dus het 85-jarig bestaan vieren. Daar willen wij weer wat bijzonders van maken. Op 22 september is het zover.  Tijdens de Ten Boerster lichtweek zorgen wij ook voor een stukje ‘Swinging Ten Boer’ want dan speelt hier een leuk bandje. We hebben nog meer ideetjes om er een leuke dag van te maken en geven ook presentjes weg. Sowieso organiseren wij één keer per jaar een thema-avond voor onze klanten die natuurlijk niet alleen uit Ten Boer komen maar ook uit omliggende plaatsen.

Deze verscheidenheid is te danken door de verkoop van Tempur matrassen die lang niet elke winkel verkoopt. Deze matrassen worden thuisbezorgd en onze klanten mogen er een week op ‘proefslapen’. Dit geldt ook voor onze hoofdkussens, we zien dit als een stukje extra service die we bieden. Daarbij nemen we na aankoop dan je oude matras, ledikant of slaapkamerkast mee.

Hoe lang zijn jullie al betrokken bij dit familiebedrijf?

Jaap: “Ik ben er vanaf 1981 ingerold. We hebben het bedrijf in 1994 van onze ouders overgenomen. Toen heeft ook Anneke haar plekje in de winkel gevonden.” Anneke vervolgt: “Sinds vorig jaar werk ik fulltime in de winkel. In de jaren ervoor was mijn schoonmoeder hier ook nog regelmatig te vinden. Dit heeft ze in de loop der jaren wel wat afgebouwd en inmiddels is ze dus helemaal gestopt. Hoewel ze 77 jaar is, was het toch wel afkicken. Ze mocht graag onder de mensen zijn.”

Jaap: “Ik ben overdag veel op pad om meubels te plaatsen of vloerbedekking te leggen. Of opmeten natuurlijk om dan vervolgens offertes te maken. Tevens doe ik de administratie en ben ik op zaterdagen in de winkel te vinden. Ondanks het feit dat Anneke vijf dagen per week op de winkelvloer aanwezig is, krijgt ze toch nog wel eens de vraag of ze nog een baan heeft……”

Waar kunnen mensen jullie allemaal voor benaderen?

Eigenlijk voor alles op het gebied van woon- en slaapcomfort. Of alles op het gebied van vloeren en ramen/zonwering. Verder verkopen we (relax)stoelen, bedden, gordijnen, overtrekken enz. enz..

De showroom aan de Stadsweg is met 1.000m2 zeker een bezoekje waard?

Jaap: “Zeker, want er staat van alles uitgestald, er valt dus genoeg te zien. Kom gerust eens langs om een kijkje te nemen. U wordt bijna altijd door Anneke ontvangen en van advies voorzien. We zijn zes dagen in de week geopend. Maandagmorgen zijn we dicht, maar vrijdagavond kunnen mensen tot 20.00 uur bij ons terecht. De openingstijden zijn overigens ook op onze website te vinden.”

Vloeren worden ook met alle liefde bij de klanten thuis gelegd?

Anneke: “Dat hoort er zeker bij, zie het als een stukje service. Een enkele keer wil de klant met gouden handjes het zelf doen maar in de meeste gevallen komt Jaap langs om het er in te leggen. Voor ons ook een stukje extra zekerheid want dan weten we zeker dat het goed komt en dat het materiaal van goede kwaliteit is!”

Slagter Wonen heeft alles in huis om je thuis te laten voelen?

Dat is reeds jarenlang onze slogan en daar staan we zeker achter. We doen ons werk met heel veel plezier, anders houd je het ook niet zo lang vol natuurlijk met zijn tweeën. Om nieuwe ideeën op te doen en ons op te hoogte te stellen van nieuwe trends en ontwikkelingen bezoeken we regelmatig workshops en beurzen. Deze afwisseling wordt door ons als heel prettig ervaren en het is ook een stok achter de deur om bij te blijven.

Zo worden PVC-vloeren steeds populairder omdat ze onderhoudsarm zijn en ideaal toe te passen bij vloerverwarming. Qua raambekleding worden brede jaloezieën steeds beter verkocht. Uiteraard geven we hierbij ook heel graag stijladvies. We merken wel dat we in het noorden wat conservatiever zijn, we lopen vaak een jaartje achter op de rest van Nederland.

Anneke: “Ik probeer altijd in te schatten wat de klant nodig heeft. Vaak gaan we ter plekke kijken, dan kun je veel beter beoordelen wat er speelt. Soms laten ouders de keuze van een nieuwe inrichting over aan hun kinderen omdat er al zoveel op hun afkomt. De kinderen richten dan het huis naar hun eigen smaak in. En dan kan het gebeuren dat de ouders zelf een jaar later, als ze in rustiger vaarwater zijn gekomen, om een nieuw tapijt vragen. Vandaar dat we veel liever direct meedenken met de klant. Laatst vroeg ik nog aan een oudere vrouw die we van advies hadden voorzien of haar nieuwe woning mooi ingericht was. ‘Heel mooi, kom maar eens langs om te kijken!’ Dat vind ik dan geweldig om te horen natuurlijk.”

Wat zijn de hoogte- en dieptepunten van Slagter Wonen tot dusver geweest?

Anneke: “Zeven jaar geleden ben ik een jaar lang heel ziek geweest. Dat was voor ons een moeilijk jaar waarbij er veel op ons afkwam. Niet alleen wat de zaak betreft maar ook met de kinderen en pleegkinderen. Gelukkig hebben we deze ziekteperiode succesvol achter ons kunnen laten!”

Jaap: “Gelukkig zijn er ook veel hoogtepunten hoor. Tijdens ons tachtig jarig bestaan hebben we ook een leuke band geregeld die hier in de zaak aan het spelen was. Het werd een leuk feestje waar veel mensen op af kwamen. De jaarlijkse thema-avonden met een styliste en een hapje en een drankje worden ook altijd druk bezocht. En we bereiden ons 85-jarig bestaan dus voor. Daarbij vullen Anneke en ik elkaar goed aan. Dat werkt wel zo prettig natuurlijk!”

Nog leuke woon- of interieuranekdotes?

Anneke: “Ooit moesten Jaap en onze zoon Merijn een sta-op stoel afleveren bij een oude vrouw. Uiteraard werd de stoel door mevrouw uitgeprobeerd en terwijl ze in de stoel zat, ging Jaap op de knieën voor haar zitten om een en ander eens goed uit te leggen. Het leek net alsof hij haar ten huwelijk vroeg en dit werd door Merijn direct op een foto vastgelegd en in de familie-app gezet. Dat leverde nog wel enige weken hilariteit op….”

Jaap: “Onze service gaat ver maar een vrouw van boven de tachtig ten huwelijk vragen dat gaat mij zelfs te ver. Ik kreeg laatst ook nog een raar verzoek. Elf jaar geleden hadden we aan een familie vier matten verkocht en daarvan was één versleten. En dus kwam de vraag of we gratis nog een nieuwe konden leveren onder de noemer van garantie..….” Anneke: “Gelukkig heeft Jaap een opgeruimd karakter, haha. Daartegenover staan ook heel veel leuke reacties van onze klanten en mooie mond-tot-mond-reclame.”

Ten Boer is jullie thuishaven?

Dat klopt, we hoeven hier niet zo nodig weg. Veel naaste familie woont in Ten Boer of vlakbij. We hebben het wel eens over Groningen gehad maar aan de andere kant hebben we hier alles. Jaap: “Anneke mag later kiezen want ze heeft zich al twee keer moeten schikken in verband met de winkelwoning.” Anneke: “Wie weet gaan we op termijn wel op de ‘Hamplaats’ wonen, in het huis waar nu onze dochter woont. Dit is een klein en knus huisje.”

Nog tijd voor hobby’s?

Jaap: “Ik verzamel ansichtkaarten uit Ten Boer, sowieso ben ik wel een verzameltype. En donderdagavond is mijn klaverjasavond, daar komt bijna nooit wat tussen.” Anneke: “Hoewel het geen hobby van mij is, doe ik wel aan aerobics en zwemmen. Ik mag graag zingen en zat vroeger in een gospelkoor in Ten Boer maar deze is opgeheven. Verder ga ik graag naar een theatervoorstelling of musical en in de toekomst zouden we graag met zijn tweeën nog enige stedentrips willen doen.”

Waar mogen ze jullie ’s nachts voor wakker maken?

Nergens voor, laat ons maar lekker doorslapen.

Waar staat Slagter Wonen over 10 jaar?

We hopen dan nog steeds op deze locatie te zitten want we doen dit werk met veel plezier.

Wil je verder nog iets kwijt?

Kom gerust eens langs in de winkel om zelf te beoordelen of we echt alles in huis hebben om je thuis te laten voelen. Of neem eens een kijkje op onze website: www.slagterwonen.nl. We zien jullie graag verschijnen!  

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69