Bij de Molen
Kloaverstee
KOOZAA
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Ankie Onnes, de voordeur moet direct weer op slot!

De verhalen die ik deel krijg ik opgediend. Ieder weekend fijne, ontroerende en persoonlijke momenten. Kunstwerken geven soms aanleiding tot vertellen van herinneringen of gebeurtenissen. Niet alle verhalen kan, mag of wil ik met u delen.

Wonen en werken in een voormalig Raadhuis heeft zo zijn bekoringen. De geschiedenis, verhalen over de tijd dat het nog Raadhuis was. Echtparen wiens huwelijk hier is voltrokken. Complimenten over sfeer en grandeur van ons pand. Dat het bijzonder is kunnen wij nooit vergeten.

En als het dan maandag is, is het Raadhuis weer van onszelf. Staat de was te drogen in de grote hal, kan ik overal mijn spullen laten slingeren, zing ik luidkeels. Zo ook die middag, met een wasmand onder de arm. Ik zong het hoogste lied. Opeens stond ik oog in oog met een vreemde man. Hij kwam van de trap, we schrokken beiden. ‘Ik heb even gebruik gemaakt van het toilet’, zo vertelde hij mij. De voordeur was niet op slot, hij dacht dat het nog Raadhuis was…..Meerdere malen is het gebeurd, onze voordeur moet direct weer op slot. Want vreemde mannen in mijn huis daar hou ik niet zo van……

Ik ga vandaag een beetje lummelen in huis, nog even nagenieten van een fijn weekend. Deze week ga ik mijn verhalen weer met u delen. De voordeur is op slot, dus ik kan ongestoord mijn gang gaan.
Ik wens u een mooie week!

Ps. Deze mannen zijn al weken in ons Raadhuis, zij zijn dus wel gewenst. Binnenkort gaan ze naar een mooie plek in Groningen.

(Ankie Onnes schrijft over haar leven met, voor, van en tussen de kunst. Ze woont samen met haar man, de bekende kunstschilder Theo Onnes, in Eenrum. In een prachtige Amsterdamse Schoolpand, het voormalige Raadhuis, is haar galerie gevestigd. Ze maakt zes exposities per jaar en heeft een kunstuitleen. In het dorp Wehe Den Hoorn heeft ze in de voormalige basisschool “De Weerborg” een Schilderschool voor amateur kunstenaars. Ze geniet van haar leven en schrijft een blog, deze is te volgen via www.galeriehetraadhuis.nl).

 

 

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69