Bij de Molen
Kloaverstee
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Lintjesregen in Middelstum

Zo, eindelijk weer de kans om een normale combicolumn te schrijven. Of toch niet? Want we duiken natuurlijk weer de doldwaze aprilmaand in. De maand waarin de wereld om ons heen steeds groener wordt. Een prachtige maand dus. Ondanks dat het altijd regent in april. Maar dat kan ook mooi zijn. Want vindt er rond Koningsdag niet een lintjesregen plaats in Nederland? Ik moet trouwens nog steeds wennen aan de term Koningsdag maar dit terzijde. Gelukkig hebben we Koningin Maxima nog…..

Maar misschien mag ik de combicolumn van maart wel benutten om papieren lintjes weg te geven. Of digitale lintjes, dat dekt de lading natuurlijk nog meer. Wanneer ik het Middelstum-info archief induik over de eerste drie maanden van het jaar dan duizelen de onderwerpen mij al weer toe. Middelstum wordt weer stevig op de kaart gezet. Maar ik mag natuurlijk niet te veel lintjes uitdelen, daarmee vergooi ik de uniekheid van dit gebeuren. En dus heb ik op basis van de eerste drie maanden vijf te vergeven. Sabel mij niet neer wanneer u of uw vereniging er niet bij staat. Volgend jaar weer een kans natuurlijk….

Alvorens te beginnen zie ik dat ik Pieter Ketting in elk geval niet hoef te benoemen want het heeft de Koning reeds behaagd om dit zelf al te doen. Daarbij hoef ik de brandweer ook niet voor te dragen want als je maar lang genoeg brandweerman of -vrouw bent dan word je gelukkig vanzelf koninklijk onderscheiden. En terecht want vaak leidden de uitgevoerde werkzaamheden niet tot een hosannastemming. Maar ik dwaal al weer af merk ik.

Lintje 1 gaat wat mij betreft naar de Historische Vereniging Middelstum. Een vereniging die met bijna 200 leden stevig aan de weg timmert. Naast mooie lezingen ook zeer nadrukkelijk betrokken bij de werkzaamheden op ons kerkhof. En die wordt mooi aangekleed zeg. Chapeau derhalve en nog vele jaren in goede historie toegewenst!

En nu we het over historie hebben, is dit misschien wel het juiste moment om Mark Willem en Evelien een lintje te geven die het aangedurfd hebben om Herberg ‘In de Valk’ weer nieuw leven in te blazen! Een prachtige uitdaging om er wat moois van te maken ligt in het verschiet. Veel ondernemerssucces toegewenst!

Ook onze tafeltennissers weten ons weer eens stevig op de sportkaart te zetten. Waarbij ik in dit geval moeite heb om nu Midstars voor te dragen of toch de KlimaatgroepStars. Daar de laatste al genomineerd waren voor de beste Noord Groninger Sportteam van 2016 (helaas werd deze voordracht niet met de ultieme beloning verzilverd) ga ik in dit geval voor de hele vereniging. De cameraploegen weten Middelstum gelukkig weer te vinden. Laatst rukten er zelfs drie tegelijk uit….  

De Middelstumer Gymnastiek Vereniging mag ook niet ontbreken, vind ik. Of komt dit lintje te vroeg? Feit is wel dat er zaterdag 15 maart honderden deelnemers en toeschouwers genoten van topsport in de Hippolytushal tijdens de georganiseerde turnwedstrijden. Of een nieuwe Sanne Wevers ontdekt is weet ik eigenlijk niet. Maar sporten volgens de Olympische gedachte waarbij het sportplezier er vanaf spat is natuurlijk veel belangrijker. Chapeau ook voor de organisatie die voor dag en dauw in touw waren om er wat moois van te maken….

En ik ben blij dat ik deze combicolumn al voor het eerste Sunsationweekend geschreven heb. Want anders had ik dit epistel vast met een lichte kater moeten schrijven. Want wat ging het er weer om weg op het festivalterrein in Middelstum waar dit weekend duizenden mensen in een harmonieuze sfeer genoten van prachtige muziekklanken. Het reüniegehalte was weer groot en de oh’s en ah’s vlogen door de lucht in de feesttent die jaarlijks steeds groter wordt om alle festivalgangers te kunnen herbergen…..

En last but not least de redactie van Middelstum-info zelf natuurlijk. Inmiddels al vijftien jaar in de lucht. Bijna dagelijks worden allerlei nieuwsfeiten over Middelstum en directe omgeving de digitale ether in geslingerd alsof het niets is. Met als gevolg een jaarlijkse toestroom van een half miljoen lezers. Ga er maar aan staan. Hopelijk komen er nog vele jaren bij want het dynamische Middelstum moet natuurlijk uitgedragen worden.

Ben ik nog iets om iemand vergeten? Zeg het maar, mail het maar of schreeuw het anderszins van de daken. Ik heb dit epistel naar eer en geweten geschreven maar ben uiteindelijk ook maar een mens van vlees en bloed. ‘Let it all rain down on me…..’

(Foto’s Jannes Klaassen, Facebookpagina Herberg ‘In de Valk’ en Facebookpagina KlimaatgroepStars.)

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69