Bij de Molen
Kloaverstee
KOOZAA
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Janet Buikema, Spreuken aan de wand

Vroeger had ik al verschillende tegeltjes met spreuken op het toilet hangen. Tegenwoordig mogen ze ook in de kamer. Kritisch ben ik wel, niet elke spreuk heeft het voorrecht om in onze kamer te mogen hangen haha.

Do what you love …. Love what you do.

Dat is toch het mooiste wat er is? Dat kan natuurlijk een baan zijn die je op het lijf geschreven is, alhoewel dat maar voor weinigen geldt volgens mij. De meeste mensen hebben een baan omdat er gewoon geld op de plank moet komen. Maar als je dat ook nog met een bepaalde passie kunt doen? We kunnen er wel naar streven. Velen zijn ondertussen een beetje ‘ vastgeroest’ in hun baan, tegenwoordig neem je ook niet maar zo ontslag om een droom achterna te gaan… toch zou het mooi wel mooi zijn.

Stel je eens voor: Waar je enthousiast over bent doe je met veel plezier, daar krijg je energie van. Dat straal je ook weer uit naar anderen en zo rolt dat balletje steeds verder… Kijk maar eens om je heen, mensen die plezier hebben in hun werk zijn ook op andere vlakken vaak actief. Als vrijwilliger bij verenigingen maar ook vaak ‘ onzichtbaar’. Sommigen steken uren in bepaalde clubs en verenigingen of hobby’s.

Do what you love… Love what you do. Waarom niet? Laat iedereen lekker zijn of haar ding doen. Spreek zo iemand eens aan en vraag waarom ze het doen. Nog beter, laat weten dat je zo iemand waardeert!

Een glimlach is de goedkoopste manier om er goed uit te zien.

Er goed uitzien dat willen we allemaal toch? Lekker in je vel zitten is het allerbelangrijkste volgens mij en bij de één zal dat wat ruimer zijn dan bij de ander… haha. Een simpele spreuk maar zo simpel is het wel. Een lach kost niets en maakt de wereld om je heen een stuk vrolijker… probeer het maar eens.

A walk on the beach is worth a thousand words

Die duizend woorden zal ik hier niet over schrijven maar deze tekst doet me denken aan al die mooie strandvakanties die we al hebben gehad. Met ons gezin toen de jongens nog klein waren en de laatste jaren natuurlijk vakanties waar we veel onder water konden zijn.. Vakanties zijn belangrijk, even uit de sleur van alledag. Soms is het een week en soms kun je meerdere weken weg maar ook al is het maar een paar dagen.. heerlijk, helemaal niets hoeven…. Maar ook thuis is het heerlijk om dat vakantiegevoel nog een tijdje vast te houden… Zomers heerlijk in de tuin, hapje, drankje vrienden erbij….. geniet van het moment….

Live every day like it’s your last

Deze heb ik met opzet voor het laatst bewaard. Natuurlijk kun je niet iedere dag zo leven maar je kunt er wel naar streven.  Maak eens een bucketlijst, er is zelfs een boek te koop waar al een hele hoop in staan die je dan zelf natuurlijk nog kunt aanvullen. Maar kijk ook eens achterom, wat heb je de afgelopen jaren allemaal gedaan, beleefd, voor spannends meegemaakt en welke fantastische herinneringen bewaar je nu nog aan die dingen? 

Heb je een carriere swits gedaan? Heb je een interessante hobby ontdekt, heb je nieuwe mensen ontmoet?? Het kan iedere dag, ieder moment en overal… Geniet van nu en verheug je op de dingen die je nog wilt gaan doen. Maar stel het niet nog jaren uit…. Spaar voor een vakantie, een concert, een theater, een dagje uit met het gezin, familie, vrienden…  Maak er tijd voor, ook jij zult tegeltjes tegenkomen met spreuken erop die helemaal bij jou passen. 1 tastbare herinnering aan vele mooie momenten…..

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69