Bij de Molen
Kloaverstee
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

En dan weet je het even niet meer…..

En dan staat na een week vakantie maar zo de combicolumn voor de maand februari op de planning. Eind vorige week bedacht ik dat het weer de hoogste tijd werd voor een mooie combinatie aan allegaartjes over wat zich in het dynamische Middelstum en omstreken had afgespeeld de eerste twee maanden van het jaar. Na zijstapjes via de eindejaars- en herindelingscolumn, leek mij dat geen overbodige luxe. Een korte scroll door het Middelstumer-info archief leerde mij dat er aan onderwerpen geen gebrek was. Dat moest een zachtgekookt eitje worden. Maar dan blijkt maar weer eens dat het leven zich niet zo maar laat plannen.

Want zaterdagnacht werd ik uit mijn slaap gewekt door een afgrijselijk bericht. En nu, op de maandagmorgen na een regelrechte klotenzondag weet ik allemaal niet zo goed meer wat te schrijven en waar deze februaricombicolumn heen moet en zal gaan. Misschien zou stilte nog wel veel gepaster zijn.

Gevoelsmatig ligt er momenteel een asgrauwe deken over Middelstum en het nabijgelegen buurdorpje Kantens. Woorden schieten mij en ongetwijfeld alle inwoners uit deze contreien tekort om het ongelooflijke van dit drama onder woorden te kunnen brengen, laat staan om te bevatten wat een noodlottig ongeval in Eppenhuizen teweeg gebracht heeft. Aan twee jonge en talentvolle levens is zo maar abrupt een einde gekomen. Wat een onbeschrijfelijk drama. En als wij het al niet bevatten kunnen, hoe moet dat dan wel niet de direct betrokkenen vergaan? Heel veel sterkte voor iedereen die hier op wat voor manier mee te maken heeft. Dit geldt natuurlijk in de eerste plaats voor de naaste familie van Rianne Mulder en Jarik Visser……

Er zijn in de eerste twee maanden van dit jaar al meer dan honderd artikelen verschenen op Middelstum-info waar ik uit zou kunnen kiezen om dit verhaal een vervolg te geven. Maar ik weet deze morgen geen verdere draai aan dit epistel te geven. Dat hoeft ook niet altijd, hoop ik. En dus laat ik het maar zo. ‘Gewoon’, omdat woorden te kort schieten…… Wat een verdriet! Onbegrijpelijk, nogmaals heel veel sterkte aan alle dierbaren die met een lege plek verder moeten……

 

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69