Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Anne-lyseren met Vlieg, deel 14

Anne, hoe gaat ie?

Lekker man, ik ben thuis aan het sauzen en volgende week vliegen we voor een week naar Kaapverdië in Noord-West Afrika. Toch een vliegreisje van een uurtje of zes maar het is ons vorig jaar goed bevallen. Even een week helemaal niets en lekker bijtanken.

Geen sportploeg van het jaar geworden van Noord Groningen?

Nee man, en ik weet ook niet als hoeveelste we zijn geëindigd, dat werd niet bekendgemaakt. Wel mochten we nog even een demonstratie geven waarbij Colin en Arnoud aan het spelen waren en ik aan het presenteren. Daar werd ook good old Jopke Nienhuis bij betrokken. Met die demonstraties zou ik wel wat meer willen doen. Lekker samen met Colin en Arnoud een professionele demonstratie verzorgen waarbij ook tijd ingeruimd wordt voor grappen en grollen. Maar de boventoon is natuurlijk serieus, inclusief de nodige trainingsvormen.

Net niet dus, en dat gold ook voor het overleg Werkgroep Eredivisie?

Daar was inderdaad bedroevend weinig animo voor dus deze vergadering werd afgeblazen. Het is net alsof verenigingen niet meer de puf hebben om nieuwe ideeën naar voren te brengen. Nu moet ik zelf maar wat voorstellen op papier zetten in de hoop dat ik mensen van andere verenigingen mee kan krijgen. Alleen op die manier kan het hoofdbestuur van de Nederlandse Tafel Tennis Bond onder druk gezet worden en kunnen veranderingen mbt de competitie doorgevoerd worden.

Nog uitslagen van andere teams?

Het tweede heeft zich gelukkig weten te herstellen van hun smadelijke nederlaag in de eerste wedstrijd. Thuis in Emmen werd HBC Heemstede met 7-3 verslagen. Peter Verweij won al zijn partijen maar ook Jaap van Tijum en Pim van Schaik pikten twee mooie overwinningen mee. Binnenkort heeft dit team ook weer de beschikking over Shuohan Men die momenteel druk bezig is op Papendal.

Het is Pim van Schaik overigens net niet gelukt om zich te plaatsen voor het top 12 toernooi voor jeugdspelers. Hij werd tweede in de poulewedstrijden maar had daarna nog een grote kans omdat 5 van de 6 nummers twee zich ook nog konden plaatsen. Helaas verloor Pim toen drie wedstrijden op rij waardoor zijn kansen verkeken waren.

Beter verging het twee meisjes uit Dames 1 die zich wel voor dit prestigieus toernooi wisten te plaatsen. Samen met mijn partner Maria wisten ze ook hun eerste competitiewedstrijd met 10-0 te winnen. Een mooi gezicht hoor om te zien hoe mijn vriendin, die een stuk ouder is dan de beide tienermeisjes, de meiden aanmoedigde en coachte. Helaas werd hun tweede competitiewedstrijd uitgesteld.

Na drie maanden ‘vakantie’ mogen de KlimaatgroepStars volgende week ook weer spelen?

Gelukkig wel zeg, het is toch niet te geloven, zo’n lange rustpauze! Maar Colin, Arnoud en Jan kunnen direct vol aan de bak want koploper DTK Klazienaveen komt langs. Wij staan zesde op dertien punten achterstand. Het gat naar de nummers drie en vier is gelukkig een stuk kleiner dus alles is nog mogelijk. We hopen zaterdag 25 februari om 16.00 uur natuurlijk op een volle bak in de sportzaal aan de Coendersweg.

De week er op vinden trouwens de Nederlandse Kampioenschappen plaats in Zwolle. Voor Colin en Arnoud een ideaal podium om te laten zien dat ze progressie geboekt hebben. Qua balgevoel en speltechnisch gezien is Colin groots maar hij zal het ook wedstrijdtechnisch en in mentaal opzicht moeten laten zien of hij mee kan met de Nederlandse top. Arnoud staat inmiddels 14e op de ranglijst en kan voor de nodige verrassingen zorgen. We gaan dus interessante weken tegemoet. Maar eerst een weekje vakantie dus, tot ziens!   

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69