Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

De 25 vluggertjes van Tonnis van der Wijk

Naam: Tonnis van der Wijk

Adres, Woonplaats: van Heemskerckstraat 2, 9781 CD, Bedum

Leeftijd: 41 jaar

Burgerlijke Staat: Getrouwd met Linda Drijfhout.

Beroep: Eigenaar van BMAT (www.bmat.nl,) bouwkundig inspecteur

Hobby’s: Voetbal en werken.

Lievelingsgerecht: Macaroni (zonder champignons).

Mooiste film ooit gezien: De films van Jason Bourne en de latere films van James Bond.

Mooiste sportmoment ooit: Toen SC Heerenveen de KNVB beker won.

Mooiste boek ooit gelezen: Ik lees erg weinig boeken.

Kijkt het liefst naar: Sport- en actualiteitenprogramma’s.

Beste popsong aller tijden: Kite van U2: kippenvel gegarandeerd.

Mooiste/succesvolste versiertruc: Geen idee, nooit nodig gehad……. 

Mooiste plekjes van het Hogeland: Noordpolderzijl

Favoriet vakantieland: Doe maar Nederland, kom niet zo vaak over de grens.

Mooiste stad: Londen

Favoriete auto: VW Passat

Waar heb je spijt van: Zou het zo niet weten.

Wat zou je ooit nog willen doen: Mijn eigen huis ontwerpen en bouwen.

Droomvrouw/man: Mijn eigen vrouw.

Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken: Voor de echtelijke plicht ben ik altijd wel te porren, ik denk alleen niet dat mijn vrouw mij daar ’s nachts voor wakker maakt.

Hoogtepunt uit het leven: Mijn 3 zoons: Robin, Stefan en Jesse.

Dieptepunt uit het leven: Overlijden van mijn neefje.

Volgende vluggertjesgast en waarom: Esther Fokkens, mede-eigenaar van Time Out Kappers Bedum. We zijn in Bedum ruim bedeeld met diverse kapsalons. Toch heeft ze een paar jaar geleden de sprong gewaagd en is mede-eigenaar geworden.

Wat wil je verder nog kwijt: Tijdens mijn dagelijkse werk kom ik veel in contact met gedupeerden van de gasbevingen. Meestal wordt daar door de schademelders op de nuchtere Groningse manier mee om gegaan, maar ik kom ook wel schrijnende gevallen tegen. Huiseigenaren die de waarde van hun ‘appeltje voor de dorst’ enorm zien dalen, of niet eens meer kunnen blijven wonen omdat het niet veilig genoeg meer is.

Deze zaken worden door de NAM en het CVW meestal behoorlijk gebagatelliseerd. Ook wordt vaak, tegen beter weten in, krampachtig het causaal verband ontkend. Daar heb ik het als Groningse Fries wel eens moeilijk mee; als je een probleem veroorzaakt moet je het netjes oplossen.

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69