Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

De cijfertjes en nieuwe ontwikkelingen

Allereerst natuurlijk veel hail en zegen en enorm veel gezondheid en geluk voor 2017 toegewenst! Een nieuw jaar met nieuwe kansen, uitdagingen en nog ruim 360 dagen om ze te verwezenlijken. Zoals te doen gebruikelijk starten we het nieuwe jaar cijfermatig met een terugblik op het vorige jaar.

Na 148.000 bezoekers in 2015 (en dat was al een mooie stijging van 50% tov 2014) explodeerden de bezoekersaantallen in 2016. De bezoekersteller stopte op 31 december om 23.59 uur op de onwaarschijnlijke waarde van dik 460.000 toeschouwers. Bijna vijf keer een vol Camp Nou dus….. ‘Kriegst veur elke bezaiker een euro?’, merkte pa gevat en droog op. Daarbij alles weer in perspectief plaatsend. Gelukkig niet zeg, want dat zou ongetwijfeld ten koste gaan van de drive. In 2013 waren het er nog 70.000 bezoekers btw en in 2014 een ton. Vorig jaar dus een ruime verdrievoudiging.

Waar gaat dit heen maar ook: hoe dit te evenaren? Ik heb in elk geval op de homepage van de website een duidelijk signaal afgegeven. In plaats van Bert Koster || Tekstschrijver prijkt er nu Bert Koster internetcolumnist en tekstschrijver op de frontpagina. Niet geheel onlogisch denk ik, wanneer je bedenkt dat 80% van mijn omzet direct afkomstig is of gerelateerd (in combinatie met social media ondersteuning) aan www.bert-koster.nl. En dat is eigenlijk ook altijd mijn droom geweest om dagelijks te kunnen en mogen schrijven voor mijn eigen website. Ik had alleen nooit verwacht dat ik die droom zo snel zou mogen verwezenlijken. De website werd eind december ondersteund door 33 adverteerders tegen 29 in 2015. Ook een mooie plus inderdaad.

Ook qua hoofdsponsoren zijn er nieuwe ontwikkelingen. Naast steakrestaurant ‘De Kleine Munt’ neemt nu ook het logo van Koozaa, u weet wel die heerlijke huid- en haarverzorgingsmiddelen gemaakt op basis van pure koolzaden van Martin en Lammy Huizing, een prominente plaats in bovenaan elke pagina van de website. Familie Huizing, hartelijk dank voor het gestelde vertrouwen! Op zich is er nog wel de uitdaging om er dit jaar nog één of twee hoofdadverteerders bij te krijgen maar dit is wellicht (te) mooie toekomstmuziek.

Want ook dit jaar richt ik graag mijn pijlen op het behoud van de bestaande adverteerders en wellicht nog een kleine uitbreiding, je moet wat te wensen hebben. En dus zullen ook dit jaar weer de nodige bedrijven en zelfstandige ondernemers aangeschreven worden met de prangende vraag of ze zich willen verbinden aan www.bert-koster.nl. Met in ruil daarvoor uiteraard als voornaamste tegenprestatie een Babbelen met Bert interview en/of social media ondersteuning op langere termijn.

Of dit gepaard gaat met nieuwe rubrieken durf ik eigenlijk niet te zeggen. Drie jaar geleden kwamen de nieuwsflitsen, twee jaar geleden de pensionado’s en vorig jaar openbaarden zich maar zo de 25 vluggertjes. Twee keer per week geven inwoners uit ons prachtig Hoogelandgebied kort maar krachtig antwoord op 25 op het oog simpele vragen. Maar wat wil je eigenlijk kwijt over jezelf in de wetenschap dat de antwoorden in korte tijd door duizend(en) mensen gelezen worden. En het mooie aan de rubriek is ook het gegeven dat ze zelf de volgende gast aan mogen wijzen. Altijd weer een verrassing dus.

Ik verwacht dus geen grote wijzigingen op korte termijn. Wel hoop ik dat de website het volhoudt. Want volgens mijn buurman kraakt en piept hij wel eens onder het aantal bezoekers en de nodige cyberaanvallen. Dus mocht de website eens een tijdje uit de lucht zijn dan weet u hoe laat het is. Ik ook inderdaad, dat zal ongetwijfeld tot een paniekaanval leiden in combinatie met hyperventilatieaanvallen en het nodige chagrijn. Want een dag niet geschreven is een dag niet geleefd.

U merkt het al weer, ik probeer het verhaal weer nodeloos te rekken. En dus stoppen we bijna acuut. Maar natuurlijk wel met de hartelijke uitnodiging om de verhalen ook weer dit jaar en masse te volgen en te reageren via de social media kanalen. Ik ben benieuwd welke Noord-Groningers dit jaar weer in de spotlights verschijnen. Welkom alvast, ik zie uw prachtige verhalen nu al met veel plezier tegemoet. Het gaat u allen goed dit jaar!

 

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69