Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

De eerste seizoenshelft

U zult ongetwijfeld denken dat Middelstum 4, of te wel het vierde elftal van de Voetbal Vereniging Middelstum, zich in een gigantisch wak bevindt qua voetbalprestaties. Want normaliter leest u regelmatig verslagen van dit ‘eliteteam’ van de VV waarin de elite in het feit zit dat wij min of meer het afvoerputje zijn binnen de club. Alles wat bij de eerste drie seniorenteams niet opgesteld staat, kan altijd nog bij ons terecht. Dit alles onder de bekende noemer: hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

Maar in het vorige seizoen werden nog complete epistels volgeschreven over het Leicester van het amateurvoetbal. Daar Leicester City met een 15e plaats maar matig en teleurstellend presteert in de Premier League, zou deze vlieger ook heel gemakkelijk voor ons op kunnen gaan natuurlijk. Maar niets is minder waar. Wel hanteren we voor dit seizoen een geheel andere ambitie. Een plaats in het linkerrijtje is al meer dan voldoende. Kampioen hoeven we na vorig seizoen zeker niet meer te worden. Dit levert veel te veel stress op namelijk…..

Want het constant moeten presteren, maakt dat je alle wedstrijden op je tenen moet lopen. En het maakt onze scalp gewild natuurlijk voor elke zichzelf serieus nemende tegenstander. Maar om nu te moeten constateren dat het slecht gaat, dat wil ik zeker niet schrijven. Momenteel nemen we met het vierde een keurige vierde plaats in op de ranglijst. Koploper FC LEO 3 heeft maar drie punten meer terwijl de nummers twee en drie, Zeester 2 en OKVC 3, hetzelfde aantal punten vergaard heeft als ons edoch hier een wedstrijd minder over deden.

Vrij vertaald zitten we heerlijk op het vinkentouw dus. Sowieso spelen we in een prachtige competitie met de eerste vier ploegen binnen een schootsafstand van drie punten. Zaterdag jl. sleepten we er nog een zwaarbevochten puntje uit tegen toen nog koploper OKVC 3. De wedstrijd kon vele kanten op maar uiteindelijk waren wij niet ontevreden met 1-1. De mannen uit Oldehove zullen ongetwijfeld nog even fijntjes wijzen op de in hun ogen onterecht afgekeurde treffer twintig minuten voor tijd die de wedstrijd een heel andere wending had kunnen geven. Maar de grensrechter had het na die tijd over wel een meter buitenspel en onze voorstopper claimde vastgehouden te zijn dus scheidsrechter De Bont had het ongetwijfeld bij het rechte eind….

En we doen weer prachtige plaatsen aan hoor dit seizoen. Zo sleepten we een mooie 0-1 overwinning over de streep bij Ezinge in Feerwerd, na OKVC de tweede club dus uit Middag Humsterland. We kunnen ons nu al verheugen op mooie uitwedstrijden naar Zoutkamp, Rodoeschool, Spijk (twee keer zelfs) en de streekderby tegen KRC Kantens. En vlak voor de winterstop mogen we zaterdag nog even genieten in Baffelt (Baflo) bij de plaatselijke Rood Zwarten. IJs en weder dienende natuurlijk en er vanuit gaand dat beide ploegen over voldoende spelers kunnen beschikken.

Naast twee gelijke spelen dit seizoen tot dusver ook slechts twee nederlagen. Noordwolde had enige pijlsnelle A-junioren tot hun beschikking die ons tijdens de snikhete septembermaand met 5-4 te machtig waren. En dat terwijl we vlak voor tijd nog terugkwamen tot 4-4 na met 4-1 achter te hebben gestaan. Over veerkracht gesproken. En op een doordeweekse donderdagavond bleek FC LEO 3 te sterk voor ons met 3-1. Maar ook in Leens werden we zeker niet weggespeeld….

We kunnen nog steeds gebruik maken van tal van gastspelers gelukkig die ons op gezette tijden er door heen slepen. Dit kunnen spelers zijn vanuit 45+ maar ook spelers die al enige jaren de schoenen in de wilgen hebben gehangen. Maar na uitdrukkelijk verzoek graag bereid zijn om deze kicks ongetraind toch maar weer uit de mottenballen te halen. Daardoor hebben we tot dusver nog maar één uitwedstrijd uit hoeven te stellen. Zeester uit gaan we graag begin maart met een bezoek vereren….

Ondertussen heeft Bouwbedrijf Van Dijken ons ook nog eens in het nieuw gestoken en waren we de eerste winnaars van het volleybaltoernooi in onze nieuwe sporthal. De lengte en ‘losse smashhandjes’ van spitsspelers  Schollema bleken ook in de zaal zeer bruikbaar. En passant lonkt in het tweede weekend van februari ook Schiermonnikoog met al haar aardse verlokkingen weer. Wellicht met de Toxbar, de Ware Jacob en De Monnik 1 als voornaamste tegenstanders….

Tja, in vogelvlucht bent u weer bijgepraat over de verrichtingen van Middelstum 4. Misschien volgt ver na de winterstop nog even een update. Mocht u die missen dan kunt u er vanuit gaan dat we ergens in het rechterrijtje geëindigd zijn uiteindelijk……  

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69