Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

Sieme Gerrijts, Moonlightherinneringen

Enkele weken geleden was de eerste Sunsation 2017 (gehouden van 31 maart t/m 8 april) vergadering in het oude Moonlight gebouw. Wat een historie ligt daar…

Eind 2003 organiseerde ik de eerste Sieme.nl Party met actrice Aukje van Ginneken (ex-Goede Tijden, Slechte Tijden). De entree was gratis. De kroeg, kelder en de discotheek waren afgeladen vol. Samen met Tjitse Leemhuis (nu werkzaam bij 3FM) draaiden we de grootste hits van dat moment. Ondertussen tapte Aukje tientallen biertjes. Tevens zette ze vele handtekeningen. Waarvan een op een bil van een inwoner uit  Stedum. Op dat moment schoot de fotograaf van het Dagblad van het Noorden de foto die twee dagen later groot in de krant stond. Het was een groot succes dus…

1 januari 2004 nam Peter Zuidhof de discotheek over. Sinds de eerste Sieme.nl Party schoot ik af en toe wat foto’s van het publiek. Elke zondagavond plaatste ik ze online en de foto’s werden door veel mensen bekeken. Tjitse en Peter draaiden om de week, twee keer per maand was er een thema avond of een artiest. Aangezien ze Tjitse in Groningen hadden ontdekt, draaide hij helaas meer in de stad dan in Middelstum. Daardoor draaide ik met regelmaat de plaatjes aan elkaar tot in de late uurtjes…

Enkele artiesten en Dj’s die de revue passeerden waren: Party Animals, Starkoo, Jeroen Post, Def Rhymz, De Jeugd van Tegenwoordig, Elize, Di-rect, K-Liber, Brainpower, Q Music DJ Martijn Kolkman, Jannes met in het voorprogramma Vlieg (met drie bussen vol met Stedummers!) en misschien was het bezoek van de Tokkies wel het hoogtepunt. Middelstum stond met regelmaat op de kaart. De bezoekers kwamen niet alleen uit Middelstum en omstreken, maar men kwam uit de hele provincie.

Met een geweldig leuk team was het elke week een feest aan de Geertruida Alberdastraat. Eerste kerstdag 2005 was het de allerlaatste keer dat Moonlight open was. De band Face to Face speelde het dak eraf en Peter draaide. Alle aanwezige bezoekers beseften maar al te goed dat het over was. Een enkeling moest een traantje wegpinken. Persoonlijk was het een bijzondere afloop. ’s Morgens bij daglicht vertrok ik met m’n cd-mappen naar huis. Aangezien het erg glad was viel ik met fiets en al in de eerste de beste bocht…. Twee dagen later dachten ze bij de eerste hulp dat
er iets niet goed was. Maar het kwam allemaal goed.

Ik draaide er twee jaar met heel veel plezier. Het was elke week wel bijzonder. Af en toe komen er nog wel eens oude bezoekers op me af die inmiddels getrouwd zijn en kinderen hebben en dan praten we even bij en verlangen we terug naar die bijzondere Moonlight tijd… De tijd gaat inderdaad snel voorbij!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69