Bij de Molen
Kloaverstee
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Trumpetgeschal of Trumpgate?

Of ik mijn Trump relaas al klaar had, zo inboxte via Facebook een bekend sportverslaggever mij. Het was donderdagmorgen even voor half negen en de columnideeën vlogen al weer door de lucht. Mooi dat mensen zo met je meedenken. Man, mijn hersenpan had mij nog niet eens een seintje gegeven dat dit misschien wel een mooi onderwerp voor een verhaal zou kunnen zijn. Dus ergens kwam dit inboxje als geroepen. Deel één van mijn tweeluik voor volgende week vormde zich razendsnel.

Maar ergens weet ik ook niet wat hierover te schrijven. Op de dag van zijn zeer verrassende overwinning ontploften reeds alle socialmedial. Het was vast weer zo’n trending tropic item. Zou de President van de Verenigde Staten nog steeds de machtigste man van de wereld zijn? Inderdaad weer een man terwijl juist een vrouw op ramkoers lag. Hillary had via Bill al eens aan het pluche mogen ruiken en dat smaakte vast naar meer. Ook al ging Billy-boy een sigaartje te ver waardoor hij wereldwijd aan de schandpaal werd genageld.

Wat bezielt mensen überhaupt om President van Amerika te willen worden? Minimaal vier jaar, en als het tegenzit acht jaar, publiek bezit zijn en verantwoordelijk voor het welzijn en welbehagen van misschien wel miljarden mensen. Man, ik zou nooit een oog meer dichtdoen. Toch, ben ik oprecht benieuwd wat zo’n functionaris nu de hele dag doet. Zou hij constant in touw zijn of lukt het hem af en toe ook even om te kunnen en mogen genieten en relaxen? Ik zou het echt niet weten!

Of is dit Trump zijn manier om te ontsnappen aan de dadendrang en energie van zijn 24 jaar jongere (!) vrouw Melanie Knauss-Trump? Zij is trouwens een sieraden- en horlogeontwerpster en voormalig model. En nu dus getrouwd met de Amerikaanse miljardair, projectontwikkelaar en de Republikeinse winnaar van de Amerikaanse presidentsverkiezingen 2016! Ben je dan ook direct de machtigste vrouw van de wereld? In elk geval is ze vanaf begin 2017 wel de First Lady….

Waarom zou je als 70-jarige miljardair met zo’n jong pareltje naast je niet wat meer van het leven gaan genieten? Lekker de wereld rondtrekken, op safari gaan, backpacken in Australië of nadenken over een ruimtereis naar de maan? Ik zou het oprecht niet weten. Zou macht zo verslavend werken? Veel van de pensionadogasten die ik tref genieten van hun kinderen en kleinkinderen. Daarvoor hebben ze eindelijk lekker de tijd. De 69-jarige Hillary nu ook. Lekker leuke dingen doen met je eigen gastjes, je eigen vlees en bloed…..

Ik zal het wel niet begrijpen. Maar ieder land krijgt wat het verdient. In de aanloop naar de verkiezingen kwamen de smeuïge verhalen over Trump natuurlijk naar boven. Dat hij niet van de vrouwtjes af kan blijven bijvoorbeeld. En volgens mij heeft hij alles en iedereen al wel eens een keer beledigd of gekleineerd. Menig Medelander zie ik in zijn of haar Facebookstatus het hart vasthouden. Gaat dat allemaal wel goed daar aan de andere kant van die grote plas nu ze een of andere ongeleid projectiel aan de haak hebben geslagen?

Of zal het allemaal nog wel meevallen? Zijn eerste overwinningsspeech was gelukkig niet zo spraakmakend en opzienbarend als eerdere speeches. Misschien beseft hij dat nu hij zijn missie bereikt heeft het beter is om niet nog meer vijanden te maken. En waarom is onze vriend Wilders eigenlijk zo blij met deze uitslag? Zou hij over een maandje of vier een zelfde kunstje in gedachten hebben als wij richting de stembus mogen? Ongetwijfeld! Maar zit Nederland daar op te wachten?

Zo maar wat gedachten die mij te binnen schieten n.a.v. een simpel inboxje. Johan, bedankt! Zelf geniet ik van de betrekkelijke anonimiteit van het Hogeland. Ik hoor en zie het allemaal wel wat er in Amerika gaat gebeuren. Iets zegt mij dat een Trumpgate meer op de loer ligt dan lovend Trumpetgeschal maar misschien valt het allemaal wel weer mee. Ik denk wel dat paparazzijournalisten een gat in de lucht hebben gesprongen. Genoeg schrijfstof lijkt mij voor de komende jaren. En terwijl in Amerika de eerste mensen de straat op gaan om te protesteren, zie ik het wel. Deze simpele ‘columnistje oet Middelsom’ kan er toch niets aan veranderen, gelukkig niet zou ik bijna willen schrijven……

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69