Bij de Molen
Kloaverstee
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Positieve energie

Vorige week was een drukke week voor uw columnist met tal van activiteiten op velerlei fronten. En toch kun je ook van drukke weken energie terugkrijgen. Vooral wanneer je te maken hebt met positieve reacties na afloop van een ingezette activiteit.

Zo mag ik sinds een klein jaar ‘meedraaien’ in de sponsor- en PR-commissie van de VV Middelstum. En daar speelde al lange tijd de vraag of we niet weer eens een avond moesten organiseren voor al onze sponsoren en vrijwilligers die veel tijd en geld steken in onze club. De wens uitspreken is één, hem realiseren vers twee. En dus kwamen we als commissie vele avonden bij elkaar om wat bijzonders in elkaar te flansen.

En dan is het heerlijk te constateren wanneer alles, of in elk geval veel, volgens plan verloopt. Dat je als scherpe doelstelling of streven hebt dat het mooi zou zijn wanneer er op zo’n avond honderd mensen afkomen. En dat die dan inderdaad verschijnen, zelfs nog ietsjes meer. En dat in deze drukke tijden waarin menig agenda gevuld is. En dat al deze mensen aan het eind van de avond de kantine met een goed gevoel verlaten.

Daar valt ook wel wat voor te zeggen want er waren best wel wat memorabele momenten gedurende deze avond. Zo hield kersvers voorzitter Schollema één van zijn befaamde speeches. En dit leidde tot de benoeming van Minko Bakker tot lid van verdienste van onze club. Bijna 50 jaar vrijwilligerswerk werd dus gehonoreerd. Mooi om de verbazing van Minko zijn hoofd te zien spatten toen hij zijn vrouw binnen zag komen. Je zag hem denken, ‘Wat (d/m)oet zij hier?’ Ook de onthulling van een nieuwe stamtafel met VV Middelstum logo, ontworpen door onze eigen Thijs Hoeksema, kreeg de handen op elkaar.

RTV Noord ster Erik Hulsegge was uitgenodigd om ons te vermaken met zijn mooie verhalen. Eigenlijk behoeft deze man tegenwoordig geen introductie meer. Wanneer zijn nieuwe column op de zondagmorgen iets later verschijnt, ligt half Groningen al ongeduldig in zijn of haar bed te woelen. En daar zijn tweelingbroer Peter Anema reeds lange tijd tot de clubcoryfeeën behoort, was zijn komst snel beklonken. En dat leidde tot mooie voetbalverhalen over een bezoek aan Barcelona van de tweelingbroers, een bijzondere uitwedstrijd van Erik met zijn Westerlee tegen Godlinze en Arjen Robben die een bijzondere tip kreeg hoe bij een bepaalde voetbalclub te komen.

Tussendoor werden de aanwezigen ook nog even uitgenodigd voor een duel één tegen één in de sporthal tegen een begenadigd balkunstenaar. De beentjes bij elkaar houden was het advies ter voorkoming van een gevreesde poortactie. En na ook nog eens de voetbalkennis getest te hebben, kwamen de wijzers van de klok steeds dichter bij elkaar aan de bovenkant van menig klokje. De hoogste tijd dus om met een opgeruimd gemoed naar huis te gaan. ‘Dit moeten jullie vaker doen!’ klonk als muziek in de oren van de organisatie maar schept natuurlijk ook verplichtingen.

Daarbij werd uw columnist ook nog eens verkozen tot secretaris van de voetbalclub. En wat ik vooraf al bevroedde blijkt werkelijkheid. Achter de schermen gebeurt een hoop en dat krijg je als secretaris natuurlijk via allerhande mailverkeer mee. De eerste nieuwe leden zijn aangemeld, een voorzet voor het eerste officiële bestuursstandpunt nieuwe stijl geschreven. Want is het nu nog wel verantwoord om onze jeugd op kunstgras te laten voetballen nu er zoveel discussiestof over de mogelijk schadelijke gevolgen hiervan op ons afkomt? Tja, daar heb je natuurlijk direct al een issue van jewelste…

En zo komen de uitdagingen als vanzelf weer op je af. Want wat moeten we als Middelstum met de herindeling? Dal of toch vechten voor het Hoogeland nu G7 gaan optie meer lijkt te zijn? Of is de site daar niet voor? Ik hoop en verwacht het goede gevoel van vorige week vast te mogen houden. Want daar doe je het eigenlijk voor. Maar er zal vast ook wel eens tegenwind in de zeilen geblazen worden. Dan maar weer eens kijken hoe dat voelt…

 

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69