Bij de Molen
Kloaverstee
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Uniek!

Wat een maand, wat een avonturen, wat een belevenissen, wat een records. Wat een unieke maand derhalve, september 2016. Eén om in te lijsten inderdaad. En waar moet je zo’n unieke maand in vredesnaam mee beginnen? Wellicht eerst maar eens bij de temperaturen. Dan heb je al een mooie kapstok om te starten. Wel een kapstok waar niet zo heel veel kledingstukken aan hoeven te hangen. Hoewel het ’s morgens en ’s avonds toch wel wat kouder wordt zo langzamerhand. Maar september 2016 brak alle warmterecords die er maar te bedenken zijn.

Want bromde ik de vorige maand nog met badmeester De Vries mee dat we deze zomer de 10.000e bezoeker in ons zwembad wel weer op onze buik konden schrijven, een maand later had zij zich in blessure- annex geleende tijd toch nog aangediend. De tweejarige Jenthe Boon was de naam van de gelukkige die een gratis abonnement voor volgend seizoen van scheidend badmeester Gerard Mulder in ontvangst mocht nemen. En dat terwijl de honden begin september al bezit van het zwembad hadden genomen omdat hij dicht zou gaan. Gelukkig waren er genoeg vrijwilligers te porren om er nog eens twee weken aan vast te knopen. Het kan verkeren, zo zei Bredero ooit al eens.

Bredero ben ik tijdens de spooktocht rond Ewsum en het Middelstumer bos niet tegengekomen maar toch was ook dit evenement zeer geslaagd. Maar dat had ik de vorige maand ook al vermeld kom ik al schrijvende achter. Terwijl dit gebeuren toch begin september plaatsvond. Doet niets want ik wilde eigenlijk inzoomen op een ander uniek gebeuren dat we in de septembermaand beleefd hebben en dat is de gondelvaart door het Boterdiep. Bijna veertig versierde en verlichte boten mochten we bewonderen. Verregende dit evenement vier jaar geleden nog, deze editie toonden de weergoden meer genade. En wel met (te)recht. Want onder prachtige weersomstandigheden stonden de kades vol en hetzelfde gold voor het Haventje.

En dat was weer goed nieuws voor juryvoorzitter Wiebe Klijnstra en de band The Outtakes. Zij konden hun werk onder stralende omstandigheden verrichten. En de crew van Zalencentrum Vita Nova tapte de biertjes alsof het een lieve lust was. Wie zegt er nu nog dat er in Middelstum niets te beleven valt? Ik niet in elk geval. Nooit gedaan ook en zeker niet meer sinds ik de combicolumns voor Middelstum-info schrijf.

Wat moet dhr. Hazekamp dan wel niet beleefd hebben in en om Middelstum? Deze voormalig trouwe diender van de wet bereikte de zeer respectabele leeftijd van 105 jaar! En daarmee is hij en passant ook nog eens de oudste inwoner van Groningen. Waar gaat dit eindigen? Hij zou zo in het circus kunnen natuurlijk als een soort van special act. De circustent van circus Barani had zich er uitstekend voor geleend. Ieder circus heeft immers zijn clown nodig. Ook al weer zo’n prachtig evenement voor met name onze jongste jeugd. Neergestreken bij het evenemententerrein van Ewsum. De plaats waar zich ook de laatste streekproductenmarkt van dit jaar alweer afspeelde. De markt waarop heel veel mensen uit Middelstum en omstreken maandelijks afkomen.

Kunstmonumenten, Open Monumentendag, toperedivisietafeltennis bij Midstars, tennistoernooien (eerste editie Mentheda Mix Open), viskoppelwedstrijden voor de jeugd, trampolinespringen bij de MGV, een optreden van oud-Middelstumer Harry Niehof en de Poedimagneten in Vita Nova…..

Waar in vredesnaam te kijken, waar in vredesnaam de tijd vandaan halen om al dit moois te bezoeken? Want zondags moet er natuurlijk gewandeld worden. Helemaal nu het Asingapark op de schop gegaan is. Er wordt zelfs een brug aangelegd om ons nog sneller door Middelstum voort te bewegen. Vast geen brug te ver. Dat zal tijd worden ook en het bespaard ook nog eens tijd, zo’n sluiproute…

Snel deze combicolumn sluiten dus om live te genieten van al het moois wat Middelstum ons brengt. Zeer waarschijnlijk ook gewoon in de iets donkere en koudere oktober(Fest of toch vest)maand!

(Foto’s: Janneke van der Laan, Middelstum-info)

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69