Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Einde brrrrrrr?

Brrrrrr…….. De kachel snorkt flink wanneer ik de combicolumn over april langzaam maar zeker wegtik. En een combicolumn over april houdt in dat wanneer u dit leest het inmiddels al weer mei is. Jaja, doorgaans een van de mooiste maanden van het jaar waarbij de temperaturen af en toe flink op kunnen lopen. En daar wachten we met smart op, op dat oplopen. Want alweer lijkt Koning Winter zich te rekken alsof het zijn lieve lust is met fikse hagelbuien als gevolg waardoor zelfs dodelijke verkeersslachtoffers zijn te betreuren. Overigens lacht enige dagen later tijdens een laatste check de lente ons toe!

En daarmee zat Stichting Oranje Activiteiten Middelstum mee in het maag. Nee, niet met de lente maar met de mogelijke hagel. Want het zou toch wat zijn dat de aubade en vrijmarktbezoekers zouden worden weggeblazen. En dan niet door Concordia maar door een stevige storm. Of dat ze zouden worden gegeseld door striemende hagelstenen. Gelukkig was daar maar zo De Damsteekerk als veilige haven om in te schuilen. Mede daardoor werd Koningsdag 2016 weer een groot succes.

’s Middags in Vita Nova ging het vrolijk verder. DJ Eling Zuidhof ging ons voor in luidruchtige beats en bijzondere spelletjes. Een volle bierglas op het hoofd laten balanceren bijvoorbeeld. Of zo snel mogelijk een bordje met frikandellen naar binnen werken. Of met een stropdas aangelijnd aan een lat zo veel mogelijk bier naar binnen werken. En wanneer het volgend biertje gebracht werd, moest het vorige glas leeg zijn….. En dan zie je inderdaad de wereld vanzelf voor een doedelzak aan…

April doet wat hij wil maar wat bracht hij ons nog meer? Heerlijke Koningsspelen bijvoorbeeld die wel onder lekkere weersomstandigheden plaatsvonden. Dat maakt al die sportspelletjes wel zo plezierig om ze af te werken. April bracht ons traditiegetrouw ook Sunsation uiteraard. Twee zaterdagen volle bak met de Klimaatgroep Hollandse Avond zelfs stijf uitverkocht. Dat zijn nog eens berichten inderdaad. En ook de vrijdagavonden waren succesvol met een ’90 en ’00 avond en Great Piano’s On Tour XXL.

Diverse activiteiten probeerden de lente te verleiden om het wintergevoel snel naar de achtergrond te drukken. Zo gingen de inwoners van Kinderdagverblijf Het Merelhuis naar ‘De Dellehoeve’. Gezellig diertjes kijken dus maar de kinderen vergaapten zich ook aan en in de melkstal en een grote tractor heeft natuurlijk ook een magische aantrekkingskracht. En we hebben de eerste Streekproductenmarkt al weer achter de rug. Een markt die het beste gedijt wanneer ze gelardeerd wordt door een meer dan waterig zonnetje. De opening van de nieuwe parkeerplaats aan de periferie van het Middelstumer Bos was een mooi gegeven.

Wat ook mooi is om te ontvangen is een Koninklijke Onderscheiding. Hennie Toolsema was de gelukkige Middelstumer vrouw die voor haar vele verdiensten in de samenleving onderscheiden werd. Het mooiste is natuurlijk dat de persoon in kwestie van niets weet en dat lukte gelukkig bij Hennie. Getooid in haar werkkleding werd ze op Ewsum opgesierd met een verdiend lintje waardoor ze nu door het leven gaat als ‘Lid in de orde van Oranje Nassau’. In het vervolg even buigen dus wanneer u Hennie in het dorp tegenkomt…

En mist u ze al? Onze oude sporthal en de voetbalkantine? Of bent u al weer vergeten dat ze er waren en lange tijd onderdeel uitmaakten van onze Middelstumer sportgeschiedenis. Dat zou maar zo kunnen want uit het oog is ook vaak uit het hart. Ondertussen is men druk in de weer om het Middelstumer zwembad uitnodigend te maken. Het weer werkt hiervoor misschien wel mee want door de kou gaat het zwembad later open dan gepland. En dat geeft de harde werkers die bezig zijn met de bestrating en de speelweide even wat meer lucht om hun werkzaamheden uit te voeren.

En wat ik ook niet mag vergeten is het feit dat het B ensemble van malletband Concordia voor de tweede keer kampioen van Nederland is geworden. Met een gezonde spanning stonden de malletleden geconcentreerd op het podium, zo las ik ergens. Er werd mooi en muzikaal gespeeld en dat leverde de jeugdigen voor de tweede achtereenvolgende jaar het felbegeerde goud op. Een prestatie van formaat natuurlijk en misschien een mooi item om deze barre column mee af te sluiten. Of hebben we nog een toegiftje?

Dat zou natuurlijk de geweldige handhavingsprestatie van de Klimaatgroep Stars in de tafeltenniseredivisie hebben moeten zijn. Maar helaas werd de laatste partij verloren. En wel tegen een speler die waarschijnlijk niet eens opgesteld had mogen worden. Dat is dan extra zuur natuurlijk. Maar gelukkig trok de volgende tegenstander zich terug, er is nog hoop dus. En dat maakt de malletband van Concordia automatisch tot toetje van de maand! Dat deze mededeling u lekker mag smaken…

(Foto’s onder andere afkomstig van Jannes Klaassen)

 

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69