Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

Facebook bedankt!

Uiteraard had ik voor deze maandagmorgen een heel andere column in gedachten. Maar de bekende planning kon door een afgelasting weer in de prullenmand gegooid worden. En dus moet je op zoek naar een andere insteek. Gelukkig biedt social media altijd een bron van inspiratie. Ooit bracht hyves mij aan de vrouw. Hyves was de voorloper van Facebook, weet u nog? En waar zou deze website geweest zijn zonder Facebook, als krachtig socialmediamedium…

Na op een link op Facebook geklikt te hebben kwam deze tekst te voorschijn: ‘Ik heb vreugde gezien en ik heb pijn gezien. Mijn leven is goed geweest en ik zou het zo overdoen.’ Dat is wel een zwaar ingezette tekst eigenlijk. Het is net alsof ik vanaf mijn sterfbed terugkijk op mijn leven. Ik ga er gemakshalve maar even vanuit dat het zover nog niet is…..

Twee keer heb ik op de link gedrukt met wisselende resultaten. Maar ik moet toegeven, dat er dankzij Facebook wel vele mooie herinneringen boven komen zetten. Ook wel verrassende. Als ik het even goed bekijk dan heeft Facebook de foto’s met daarop de meeste likes en reacties van de afgelopen 3,5 jaar naar voren gehaald en in één foto samengetrokken. En dat levert mooie, waardevolle herinneringen op! Maar ook hilariteit en verrassende figuren…… Chapeau Facebook derhalve.

Gelukkig komen de 4 belangrijkste vrouwen in mijn leven op beide foto’s terug. Moeders de vrouw bijvoorbeeld. Zowel in de rolstoel met die andere belangrijke vrouw, Miranda, als op één van haar laatste winteravonden in mijn ouderlijk huis aan de G.A.-straat. De eeuwenoude, witte koffiekan laat als stille getuige zien dat ze toen (november 2013) nog zelf koffie kon zette, al kostte het veel moeite. Ook mooie herinneringen aan 2 vakanties in Tsjechië zijn zo op deze website verankerd. Een selfie met de vrouw, genomen in 2012, en met mijn bonusdochters op de bietenbrug in 2014. Beide bonusdochters komen elk afzonderlijk op een foto nog eens terug…

Schrik niet van de bedscènes. Onschuldig vermaak n.a.v. een verjaring die traditioneel gepaard gingen met een ontbijt op bed en bijbehorende foto. Opdat heel het Hogeland kon meegenieten met dit heuglijk feit. Leuk is natuurlijk ook de Bakker Hoekstra taart die op beide foto’s terugkomt. Klaes had ’s avonds voor het slapen gaan gelezen dat kort tevoren de 250.000e bezoeker een bezoek aan de website gebracht had en besloot in alle vroegte een kwart-miljoen-taart te bakken die ’s morgen rond de klok van negen bij ons thuis bezorgd werd. Dat was augustus 2015. Inmiddels is het aantal bezoekers overigens de 400.000 al gepasseerd. Wat mij betreft mag Klaes zich over enige maanden wel weer creatief uit gaan leven…. Tot zover deze stille hint.

Altijd mooi dat ook hond Zora in de compilatie is opgenomen. Een prachtige lentefoto, helemaal passend bij het heerlijk lenteweer waar we momenteel op vergast worden. Ik liet haar verlekkerd kijken naar 2 zwanen, als ware het hapklare brokjes. De waarheid is natuurlijk dat zij hals over kop gevlucht zou zijn wanneer deze beesten het water hadden verlaten. Op het Sijbes scorebord staat Middelstum 1 bovenaan met 6 uit 2, een foto genomen aan het begin van dit seizoen. Het lijkt helaas al weer zo lang geleden…

De wazige foto is overigens in Brouwers genomen door de vrouw. Smachtend zat ik te wachten op het lekkers wat ongetwijfeld zou gaan komen. En waarom de foto met Boomsma beide keren naar voren komt is mij volstrekt een raadsel. ‘Als je wint heb je vrienden’, had ik er nog boven gezet. Zou het een verkapte reclamestunt van Amstel geweest zijn? Of is het toch de invloed van Annelien en Janita geweest? Wel een mooie herinnering natuurlijk aan onze oude kantinecomplex…

En om het verhaal te vervolmaken komt Mayko de Graaf pontificaal op beide foto’s naar voren. De armen over elkaar gevouwen, een mild cynische grijs rond zijn mond. Wie had een jaar geleden kunnen bevroeden dat hij als Technisch Directeur Middelstum 4 soeverein naar de titel zou leiden? Goed, het is nog niet zover maar voor dit verhaal doen we natuurlijk net alsof. Prachtige herinneringen en zoete (kampioens)dromen verenigd in een mooie compilatie. Facebook, hartelijk dank…

 

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69