Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Martin Robbe neemt afscheid van Robbe bv

Middelstum, 22 april 2016

(Gisteren kreeg ik een mooi persbericht van Merel Robbe, inclusief prachtige foto’s, over het afscheid van Martin Robbe van Robbe BV. Dit bericht wil ik jullie natuurlijk niet onthouden……)

Na 50 jaar werkzaam te zijn geweest in het familiebedrijf Robbe bv, heeft Martin Robbe besloten om het wat rustiger aan te gaan doen.

Martin is 50 jaar geleden begonnen bij zijn grootvader en vader, aan de Trekweg te Middelstum. Hij begon als 1e opruimer en veger van de vloeren en in de winter het aanmaken van de kachels in de werkplaats. Later ging hij meewerken in de werkplaats waar toen alleen nog tafelbladen en kaartstokken voor landkaarten werden gemaakt. Op de afdeling uitvaart, werden de kisten nog volledig met de hand gemaakt. Na diverse verbouwingen aan de Trekweg in Middelstum is er besloten alleen nog verder te gaan met het fabriceren van tafelbladen en te stoppen met het maken van kisten. Wel bleef de afdeling uitvaart bestaan, de kisten werden alleen niet meer zelf gemaakt. In diezelfde periode werd het voor Martin Robbe tijd om zijn vader, naast de afdeling houtbewerking, te gaan meehelpen met de afdeling uitvaart.

In 1997 werd besloten nieuwbouw te plegen op het nieuwe bedrijventerrein aan de Pompsterweg te Middelstum. De opening werd verricht door Martin zijn vader, Hennie Robbe, en de wethouder van destijds Meindert Schollema. Hierna werden de werkzaamheden uitgebreid met fabricage van onder andere kasten, balies, inrichtingen voor scholen, winkels, bibliotheken en de gezondheidszorg. Inmiddels is ook Henk Robbe, de oudste zoon van Martin en Limmy, in het bedrijf werkzaam, een aantal jaren daarna volgt Paul, de middelste zoon, en nog weer later de jongste zoon, Frank, zodat het familiebedrijf uit nieuwe opvolgers bestaat. De vierde generatie is daarmee een feit.

De taken zijn goed verdeeld, zo zijn Henk en Frank werkzaam op de afdeling interieurbouw en richt Paul zich naast de interieurbouw volledig op de afdeling uitvaart. Dit uiteraard met een groep werknemers, die er samen voor zorgen dat Robbe bv al bijna 100 jaar een gezond familiebedrijf is.

Middels een grote afscheidsreceptie op vrijdag 22 april, in de loods van de interieurbouw aan de Pompsterweg te Middelstum heeft Martin zijn pensioen feestelijk ingeluid. Doordat Martin de afgelopen jaren al geleidelijk aan het afbouwen was, zal de stap niet meer zo groot zijn. Hij verheugt zich op zijn vrije tijd om te kunnen wielrennen en de eerste vakanties zijn al geboekt.

 

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69