Bij de Molen
Kloaverstee
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Een weekend vol winnaars

Het was me het weekendje wel waar week 15 van 2016 stiekem overging in week 16. Een weekend waarin veel gebeurde en die ik niet snel zal vergeten. Een weekend vol met mooie herinneringen, en die moet je koesteren, warm houden en opslaan als buffer voor mindere tijden…

Het was vrijdagavond toen ik in de Sunsationfeesttent een berichtje kreeg van Jack Suiveer. Of ik aanwezig wilde zijn bij de volleybalwedstrijd Lygurcus-Orion? Daar kwam het begin en het eind van een weekend vol met winnaars bij elkaar. Alleen wist ik dat toen nog niet natuurlijk.

Waar dit verhaal te beginnen? Misschien maar bij de hoofdmoot. Want we hebben weer 2 geslaagde Sunsation weekenden achter de rug. Als betrekkelijk buitenstaander krijg ik via de Sunsation-promotie-app toch het nodige mee van de voorbereidingen. En dan merk je hoeveel werk er achter de schermen wel niet verricht wordt om het dorp Middelstum en de omliggende Ommelanden een mooi feest aan te bieden.

Want een mooi feest was het. En druk ook zeer zeker. De Klimaatgroep Hollandse Avond brak wat dat betreft alle bezoekersrecords. Stijf uitverkocht was ie, een mooie bekroning en afsluiting van 2 weekenden feestplezier. En ook voor alle vrijwilligers de krenten in de pap. Want daar doe je het uiteindelijk allemaal voor natuurlijk. En wanneer blijkt dat alle inspanningen tot zo’n resultaat leiden, dan kun je na gedane arbeid goed rusten. Op het moment van schrijven zullen de feesttenten wel weer afgebroken zijn. En wordt het Sunsation festivalterrein teruggegeven aan Ewsum en Oosterburen. Alsof er niets gebeurd is…

Voor Middelstum 4 was het ook een bijzonder weekend. De eerste seizoenswedstrijd tegen Stedum 3 werd kansloos met 1-5 verloren. We maakten ons al op voor weer een lang seizoen in het rechterrijtje. Maar na de nederlaag volgde een ongeëvenaarde serie van 14 overwinningen op een rij. Zaterdag volgde overwinning nummer 15, een 4-1 winst tegen De Fivel 4. Van hoogstaand spel is eigenlijk al lang geen sprake meer, de druk is hoog en werpt vaak een onzichtbare mantel op ons spel. Geen mantel van liefde maar een mantel vol met spanning. Maar daarin zijn we niet de enigen. Kijk naar Ajax en Barcelona die de nodige punten morsen. Dat doen wij gelukkig nog niet. In 4 wedstrijden moeten we 9 punten bij elkaar schrapen. Niets is onmogelijk voor hen die willen, en wij willen graag.

En dus werd de technische staf voorafgaand aan de wedstrijd tegen De Fivel uitgebreid met een heuse Technisch Directeur. Mayko de Graaf heeft zich, sinds hij kantinebeheerderloos door het leven gaat, opgeworpen als kritisch edoch ook zeer vaste en stevige supporter van ons team. En dat levert ons dus geen windeieren op. De hoogste tijd dus om Mayko in het zonnetje te zetten met een stevige weersbestendige TD4-jas. Dat deed hem zichtbaar goed. Zijn uitspraken tijdens de wedstrijd werden er overigens niet milder door. Gelukkig was daar Jaap Vriesema die hem zelfs de paraplu boven het hoofd hield tijdens een klein hardnekkig buitje…

Een 4-1 overwinning dus in een Sunsationweekend. Vroeger werd door de feesttent menig wedstrijd verloren. Maar op ons hoofdveld verpulverde het vlaggenschip Harkstede met maar liefst 10-0. Een parodie op een wedstrijd zo las ik ergens. Maar wel 3 belangrijke punten waardoor nacompetitievoetbal verder uit het zicht verdwijnt. Een mooi weekend dus voor de blauwhemden.

En van de blauwhemden van Middelstum naar de Lycurgusblauwe tricots van de volleyballers van Abiant Lycurgus is slechts een kleine stap. De uitnodiging kwam dus van bestuurslid commerciële zaken Jack Suiveer. De man bekend van zijn mooie gastcolumns waarin zijn liefde voor de sport naar voren komt. Een man met een prachtig en groot netwerk en een tomeloze energie waar Lycurgus van kan profiteren. En wij als Kostergezin dus ook.

Want wij vielen in de eerste wedstrijd in the best of 5 serie tegen Orion, eh Seesing Personeel Orion om precies te zijn, met de neus in de boter. Een uitverkocht Martiniplaza zorgde voor een prachtig sfeertje. En met 3.000 toeschouwers waren we onderdeel van de best bezochte volleybalwedstrijd uit de Nederlandse volleybalgeschiedenis. En dat hebben we geweten.

Want in een kolkend Martiniplaza vocht Lygurcus zich na een 0-2 achterstand in sets op indrukwekkende wijze terug in de partij. De bezoekers uit Doetinchem wisten niet wat hun overkwam toen het publiek zich achter de spelers schaarden. Puntje voor puntje vocht men zich terug in de wedstrijd. Om vervolgens in de 5e en beslissende set geen spaan meer heel te laten van de tegenstander. Een prachtig middagje topsport in Groningen werd met een 3-2 overwinning afgesloten. Abiant Lycurgus, en dan in het bijzonder Jack Suiveer, hartelijk dank voor een heerlijke middag.

Van Sunsation via Middelstum 4 en 1, en dus ook via 4-1 naar een prachtige 3-2 in Groningen. Het was een Sunsational weekend voor en vol winnaars. Wij waren er bij en het voelde prima. En misschien liggen er ergens in het verschiet wel 2 mooie kampioenschappen te sudderen….

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69