Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

Heleen Oldenburger, arme ikke

Voor degene die mij nog niet kent zal ik mij nog kort even voorstellen. Ik ben Heleen Oldenburger, een dochter, een moeder, een echtgenote, een oma, een vriendin, een collega, een huisvrouw, een verzorgende ig, een schoondochter, en dan nog gewoon IKKE.

Ik ben geboren in 1964 (even rekenen….uhhh…word ik dan 52 dit jaar?…huh?). Op mijn zestiende ben ik begonnen met de opleiding tot ziekenverzorgster, dat was fulltime werken met daarnaast leren en je diploma halen. Tussendoor rijlessen en rijbewijs halen, en dan nog de taken thuis, de vriendjes, eeuwig op dieet, af en toe op stap (12 uur thuis…dan blijf ik helemaal wel thuis!!), creatief zijn, ook met kleding want zoveel had ik niet en ik wou er wel sexy uitzien natuurlijk!! Destijds dacht ik, wacht maar tot ik twintig ben. Dan krijg ik rust en ga ik doen wat ik zelf wil.

Ik werd twintig, diploma inmiddels op zak, rijbewijs in the pocket, en ik wou uit huis (stond al jaren ingeschreven bij de volkshuisvesting, dus punten zat…jaja regeren is vooruit zien!). Samen met mijn vriendje kregen we een huurflatje in de Wijert toegewezen, uitgewoond en vies, dus hup aan de arbeid. Al ons geld en spaarzame vrije tijd geïnvesteerd, maar het werd picobello!! Samenwonen was niet oké in onze families dus maar een low budget bruiloft plannen, en ondertussen gewoon alle dagen werken hé. Druk druk druk!! Destijds dacht ik, wacht maar tot ik dertig ben, dan ben ik gesetteld

Ik werd dertig, twee dochters + helse bevalling rijker. Ik ben van de generatie van rust, reinheid en regelmaat, dus het huis was spic en span. De kindjes ook, elke dag gezond eten, elke dag naar buiten weer of geen weer (op de fiets of lopend dan hé, ik had geen auto). Ik kon fietsen met twee kinderen voor en achterop met twee boodschappentassen aan het stuur en in de fietstas, en een buggy onder de snelbinder(makkie!). Ik was overblijfmoeder, leesmoeder, sportdagmoeder, schoolreisjemoeder, eindejaarsfeestmoeder, sjeesde naar de gymclub en naar zwemles, organiseerde kinderpartijtjes, pannenkoekfeestjes en logeerpartijtjes, en natuurlijk mijn eigen werk in het verpleeghuis ging ook door.

Destijds dacht ik, wacht maar tot ik vijftig ben dan heb ik mooi die tropenjaren gehad.

Ik werd vijftig, er kwam nog een zoon bij. De dochters zijn na veel liefdesverdrietjes (thee, chocolade, altijd achter je dochter blijven staan, stomme mannen allemaal!!) uiteindelijk uitgevlogen, en hebben hun eigen gezin. Ik heb inmiddels drie kleinkinderen die niet zonder slag of stoot geboren zijn (lees stress en spanningen) maar alles gezond en oma past met liefde op. Maar mijn hemel wat vreet dat energie zeg.Oma dit, oma dat, oma kom, (niks even spelen dan kan oma ff zitten). Maar die kleine armpjes om je hals en die onvoorwaardelijke liefde en de duizend knuffels en kusjes…..zoooo genieten!

Als de kleintjes zijn opgehaald, dan is er dus nog mijn zoon van achttien. Wat eten we vandaag? Graag niet te laat want er komen wat vrienden vanavond: Alweer?? ‘t Is vrijdag mam, het weekend moet ingeluid worden. Tjah, snap ik, reuze belangrijk!! Maar ik was al om zeven uur op en moet morgen de weekenddienst in, wekkertje gaat om zes uur….pfff.

Tuurlijk schat, lekker doen je bent maar 1 keer jong en dat moet je vieren nu het nog kan. ‘Drink je ff een borreltje mee? gezellig mam!!’ (Mag de muziek wat zachter? Denk om de buren!)

Tussen alle bedrijven door denk ik aan mijn ouders die ook ouder worden en waar ik zo graag nog wat tijd mee door wil brengen. Mijn moeder had me al tig keer gevraagd wanneer kunnen we nu es langskomen je hebt het steeds zo druk. Afgelopen paasweekend eindelijk tijd voor gemaakt en toen zijn ze drie dagen wezen logeren. Ik had een hele planning gemaakt van uitstapjes tot dinertjes (3 uur in de keuken gestaan dus hé) maar onbetaalbaar en blij dat ik het gedaan heb.

Verder wil mijn eigen IKKE ook nog graag meedoen met alle moderne dingen en ontwikkelingen. Ik heb overal interesse in, laat me altijd voorlichten, volg het nieuws, volg cursussen, ga altijd naar het stemburo (overgehouden uit mijn opvoeding, er is hard gestreden voor onze vrijheid van meningsuiting, laat je stem niet verloren gaan), maak me druk over de democratie van tegenwoordig, wil er graag modern en leuk uitzien (mam dat rokje is te kort dat kan echt niet meer) wil graag fatsoenlijk oud worden (verrekte overgang, verrekte kilo’s), bouw hutten voor de kleinkinderen, ga van de hoogste glijbaan (shit mijn lijf doet zeer) en natuurlijk wil ik sexy blijven voor mijn mannetje, dus verdiep ik me in het aanbod van Christien la duc (pfffff ben eigenlijk zooo moe..). Ik blijf leren en me ontwikkelen (is belangrijk zegt mijn vader, je moet groeien als mens). Wacht maar tot ik zestig ben……. Dan koop ik een sta caravan in Drenthe en ben ik de hele zomer weg…..

Nou echt niet!!!!! Dan mis ik veels te veel…(moet trouwens ook werken tot mijn zevenenzestigste, dank je wel meneer Rutte!!). Dus geen rust voor mij en vele vrouwen met mij. Wij willen ook niet anders, arme IKKE? Neeeee gezegende IKKE!!!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69