Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

Spek ‘snoet vol bier’ vieftig joar!

Weet iedereen wel dat Spek eigenlijk Adriaan van der Weg heet? Vast niet. Spek is in de loop der jaren zo ingeburgerd dat het een vertrouwd begrip geworden is. Spek is van zwienen toch? Voor dit verhaal in elk geval wel. Want luidt het gezegde niet dat zwienen doorgaans niet zo oud worden? 50 jaar is natuurlijk een prachtige leeftijd, van harte gefeliciteerd dus met deze bijzonder mijlpaal Adriaan!!

‘Du mie moar een snoet vol bier’. Een gevleugelde uitspraak van Adriaan wanneer ik hem in de Middelstumer voetbalkantine tegenkom. Zijn voetbalschoenen hangen helaas in de wilgen. Tijdens zijn laatste training in Aurich in 2009 schopte Henk Hoeksema een bal vol ien zien pens. Dat was de genadeslag, zo bleek achteraf. Gelukkig weet hij de weg naar ons voetbalveld nog regelmatig te vinden.

Adriaan is ook zeer actief binnen ijsvereniging ‘De Schaats’. Hoewel hij ook regelmatig met de ijsbaanvereniging flirt. Toen De Schaats vorig jaar zijn jubileum vierde, pleegde hij zelfs een coupe omdat hij zich niet optimaal gewaardeerd voelde binnen het bestuur. Waarschijnlijk is er nog enig oud zeer blijven hangen door het feit dat Adriaan met de nieuwe ‘Schaats-baanveger’ in een wak belandde. Gelukkig is alles nu weer koek en zoopie dus. Adriaan heeft iets met water (met en zonder hop) en niet alleen in bevroren toestand…..

En zo zouden we nog wel een tijdje door kunnen gaan. Maar daar is nu geen tijd voor natuurlijk. Eerst ‘n snoet vol bier! Ik wens jou en je familie een prachtige dag toe. De weergoden zijn jullie in elk geval goed gezind!

(Foto’s afkomstig van Facebookpagina Nicky van der Weg)

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69