Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

Voorpret

Voorpret is het mooiste wat er is. Dat kan haast niet anders. Vaak valt de werkelijkheid tegen. Al dan niet ingegeven door een te hoog verwachtingspatroon. Daarom moet je ook altijd ruim de tijd nemen om van de voorpret te genieten. Want voor dat je het weet, word je door de reali- en actualiteit ingehaald. Is het niet via links dan wel via rechts.

Zo had ik vorige week donderdag al weer een hele planning in de kop. Gepaard gaande met de nodige voorpret, dat zeker. Het aankomend weekend zou in het teken staan van Sunsation in combinatie met de nodige beslommeringen op en rond het voetbalveld. Alles leek op donderdagavond in de bekende kannen en kruiken te zitten. Maar dan geeft de Heren 4 groepsapp aan dat onze topper tegen Nieuwolda 1 niet doorgaat.

Dat is de eerste streep door de rekening. Nieuwolda is onze grootste sta in de weg op weg naar een langverwacht kampioenschap. Thuis wisten ze het ons nog behoorlijk lastig te maken. Ze poetsen binnen 5 minuten een 1-0 achterstand in een 2-1 voorsprong weg. Om vervolgens toch met 5-2 de bietenbrug op te gaan. Gelukkig maar voor ons. Anders hadden we nu niet 4 verliespunten minder gehad maar 1. Teleurgesteld waren ze zeker daar in Nieuwolda toen ze het telefoontje kregen dat we te weinig spelers hadden. Want ze hadden in de winterstop sterk ingekocht in Siddeburen. Zelf was ik ook teleurgesteld toen ik het appberichtje las. Maar wat in het vat zit…

Niet getreurd, we gaan vrolijk verder. Dan maar de voorpret verleggen naar een mooie thuiswedstrijd van Middelstum 1 die de strijd aan gaat binden tegen SGV. Vrijdagmorgen doet een volgend appje mijn planning wederom omslaan. Maar vroeger leerde ik al dat een planning er is om van af te wijken. Op zaterdagmorgen zou ik een sfeerverslag gaan maken van een talentvol team op het Middelstumer sportpark. Helaas ging ook deze wedstrijd door een gebrek aan spelers in rook op.

Niet getreurd, we gaan vrolijk verder. Ieder nadeel heb zijn voordeel en dus kan ik zaterdagmorgen wat langer blijven liggen. Vast ook geen overbodige luxe na een avondje Sunsation waarbij ik hopelijk meegezogen word naar de prachtige ’90 en ’00 sferen. Of dat gelukt is, kan ik in dit verhaal nog niet kwijt. Het is immers nog maar vrijdagmiddag en ik zit nog midden in de voorpretfase totdat……

Een volgend vogelfluitberichtje van mijn Smartphone mij op een binnenkomend mailtje attendeert. Een reeds vastgelegde pensionadogast voor de dinsdagmiddag heeft zich na rijp beraad bedacht. Zijn welgemeende excuses moet ik wel aanvaarden maar mijn weekplanning en mijn voorpret worden toch weer aangetast. Snel gaat een nieuw mailtje de deur uit. In de hoop dat ik het pensionadoverhaal volgende week vlak bij huis mag vieren. Ook iets om mij op te verheugen.

Ik kan mij ook altijd op het voorjaar verheugen. Een gebeurtenis wat tot de nodige voorpret en lichtpuntjes leidt. Voorpret krijg ik ook van de foto’s die Eling Zuidhof na gedane arbeid plaatst op de vroege morgen. Werden deze busfoto’s de afgelopen maanden in een nachtelijke stad Groninger omgeving genomen thans worden door het daglicht de heldere contouren van Groningen Noord zichtbaar. Inderdaad leidt dit via Kardinge tot het bruggetje dat de schaatsen weer in het vet mogen. Weggejaagd door oplopende temperaturen.

Waar ik mij deze vrijdag ook op verheugde was het middagwandelingetje met Zora rond Ewsum. Deze dagen hullen steeds meer bomen en struiken zich in het groen. Groen is na oranje toch zeker ook één van mijn favoriete kleuren. Grijs beduidend minder en dat was wel de kleur van de lucht toen ik halverwege Ewsum was. Regen en iets van hagel kwamen mijn goedgeluimd Sunsationhumeur niet ten goede.

Gelukkig staat de feesttent er al weer. Op en top opgetuigd om ons 2 weekenden te vermaken. Dat is misschien wel de mooiste voorpret. En iets om mij op te verheugen dus. We mogen weer en over enige uurtjes is het zover. Uurtjes die ik gebruik voor de voorpret. Totdat het vogelgeluidje van de Smartphone weer afgaat. De tent zou toch niet in de hens gevlogen zijn? Gelukkig valt de berichtgeving mee. Gauw het geluid er af. Opdat niets mijn voorpret qualitytime meer in de weg staat….

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69