Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Hoe langer de wacht hoe korter de column……

En dan zie je maar zo de judovereniging sporten in de nieuwe Hippolytussporthal. Wat een onwezenlijke en surrealistische ervaring eigenlijk. De nieuwe trots van Middelstum stond er binnen know time, om vervolgens maanden lang gegijzeld te worden…….. Zo dichtbij inderdaad maar toch zo ver weg. Hoe langer de wacht, hoe groter de smacht. Eén van de mooiste Nederlandse spreekwoorden die ons land rijk is. Want nu is het een al bedrijvigheid in en om de hal. Prachtig om te zien! Diverse verenigingen hebben hun spullen overgebracht en naast de hal is ook de kantine in gebruik genomen. Laten we eerlijk zijn, ook niet onbelangrijk voor menig sporter!

Een hal om trots op te zijn, zo las ik ergens. En zo is het maar net! Succes allemaal met de laatste loodjes, ik kan eigenlijk niet wachten op de officiële openingshandeling. Is het ook niet ongeveer een jaar geleden dat wethouder Schollema de 49e paal in de grond sloeg? Ik kan er nooit ver naast zitten. Van een leien dakje is het niet gegaan maar dat zijn we vast over een jaar vergeten. Dan zullen ongetwijfeld ook enige overbodige gebouwen gesloopt zijn. Gebouwen met een rijke geschiedenis en vele verhalen. Zo maar afgevoerd naar het oud vuil. Gelukkig zijn we in de gelegenheid om nieuwe en duurzame herinneringen op te bouwen…

Het is toch al een en al bedrijvigheid in Middelstum waar een grote kraan bezig is om de woningen aan de Ploegersweg en de Korenlaan aardbevingsbestendig te maken. En eerlijk is eerlijk, wanneer zo’n proces afgerond is dan ziet er het weer gelikt en tiptop uit. Alsof er 2 nieuwe wijken in Middelstum verrezen zijn. In een schoon Middelstum wel te verstaan want na NL Doet hadden we de nationale schoonmaakdag. Ook een pracht initiatief om aan mee te doen. Ik moet mij volgend jaar toch maar hiervoor aanmelden al is het alleen maar voor de heerlijke erwtensoep, snert is een nog beter woord, van Cecile Huitsing. Een aanrader zo heb ik mij laten vertellen.

Maart was ook de maand van bijzondere ondernemersprestaties. Zo gingen de gebroeders Wieringa van het gelijknamige Allround Timmerbedrijf maar zo naar Italië. En het ging niet om een snoepreisje hoor. Ze bouwden een kapconstructie voor een typisch Gronings arbeidershuisje van de NAM. Een testhuis wel te verstaan die binnenkort staat te trillen op een trilplaat alsof het een lieve lust is….. Tien dagen waren ze er mee zoet in Pavia en na een laatste afzakkertje keerden ze moe maar voldaan weer huiswaarts. Toch een reisje van een uurtje of 15. En 15 is het aantal jaren dat we al weer mogen genieten van Twinset Fashion. Vorig jaar zelfs uitverkozen tot de gezelligste winkel van de provincie Groningen. Dat we nog lang van Renate en haar mooie assortiment mogen genieten!

Volgens mij hebben we het belangrijkste nieuws al weer besproken. Niet een superlange combicolumn dus deze keer. Maar size doesn’t always mather natuurlijk. En na het huiveringwekkend nieuws van de februarimaand, waarin aangekondigd werd dat het Zonnehuis Hippolytushoes in 2019 gesloten dreigt te worden, geeft de ingebruikname van de nieuwe Hippolytushal toch weer enige troost. En april biedt ons uiteraard weer Sunsation en ook OpRaikeldais is coming soon! Evenementen om reikhalzend naar uit te kijken.

Daar wilde ik het eigenlijk bij laten tot ik het berichtje las over het project Nixx. Misschien wel het begin van een nieuw jongerentijdperk. Jeugd in de leeftijd van 12 t/m 17 jaar was zaterdag jl. van harte uitgenodigd om in de Skihut van Zalencentrum Vita Nova een leuk feestje met elkaar te vieren. Ik zag dat de oudste zoon van Alfred Zuidhof ook van de partij was. Alfred is de man die ooit menig uurtje in jeugdsoos The Rising Sun bezig was met allerhande werkzaamheden. De appel valt dus niet ver van de stam. Misschien dat Jasper samen met zijn kompanen binnenkort oude tijden kan doen herleven in de G.A.-straat. Zo ver is het nog niet maar hoe langer de wacht…..

(Foto’s o.a. afkomstig van Jannes Klaassen, Middelstum-info)

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69