Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

De 25 vluggertjes van Klaas van der Ploeg

Naam: Klaas van der Ploeg

Adres, Woonplaats: Borgweg, Winsum

Leeftijd: 53 (ben van bouwjaar 1962)

Burgerlijke Staat: Samenwonend met Ria.

Beroep: Logistiek manager bij Philips in Drachten. Geef leiding aan een afdeling die verantwoordelijk is voor alle transporten en douane afhandelingen.

Hobby’s: Naast voetbal is dat naar sport algemeen kijken. Naast de sport is muziek een grote hobby. Heb zelf zo’n 30 jaar trompet en trombone gespeeld in fanfare korpsen. Verder is wandelen, fietsen en rondreizen maken tijdens vakanties aangenaam in voetbal vrije periodes.

Lievelingsgerecht: Is een eigen gerecht van Ria. Gerecht heeft geen naam maar wij eten het bijna iedere zaterdag nadat ik thuis ben gekomen na een wedstrijd. Gerecht bestaat uit vis, geklutste eieren, spekjes, uien, champignons, bieslook. Geserveerd met gebakken aardappelen is het smullen geblazen.

Mooiste film ooit gezien: Ben helemaal geen film kijker. Maar D-DAY (invasie 6 juni 1944) is top. Gaan zelden naar een bioscoop en films op TV kijk ik eigenlijk niet. Waarom geen films………rommel en luister liever in mijn collectie LP’s en CD’s.

Mooiste sportmoment ooit: Is afhankelijk van het moment van je eigen beleving. Het kampioenschap met FC LEO, promotie met Aduard2000 en het winnen van de KNVB-beker met de dames van Oranje-Nassau Groningen zijn unieke momenten.

Op TV was de ijshockey wedstrijd USA – Rusland tijdens de finale ronden op de olympische spelen 1980 in Lake Placid geweldig, Een stelletje amateurs en studenten uit de USA verslaan in een bloedstollend duel de grote alleskunners uit Rusland en worden olympisch kampioen. ( is overigens later verfilmd……)

Mooiste boek ooit gelezen: Dit zijn 2 boeken: “De jacht op de Red October” van Tom Clancy. “ The Eagles, flying high” van Laura Jackson geeft een prachtig overzicht over het “wel en wee” van de muziek groep The Eagles.

Kijkt het liefst naar: Is afhankelijk van het moment.

Beste popsong aller tijden: “Hotel California”- van The Eagles. Eigenlijk moet ik zeggen “Het gehele oeuvre” van The Eagles. Ben enorm fan, we hebben de band afgelopen jaren meerdere keren live gezien in Hamburg, Londen en Rotterdam. Heb bijna alles mbt LP’s, CD’s , DVD’s en boeken. Luister dagelijks onderweg in de auto naar een CD.

Mooiste/succesvolste versiertruc: was niet nodig.

Mooiste plekjes van het Hogeland: Hogeland is erg mooi. Tijdens het wandelen en fietsen onderga je in alle jaargetijden de rust, de mooie afwisselende kleuren en de weidsheid. Maar echt mooiste plek is op de dijk halverwege Uithuizen en Noordpolderzijl. De rust, natuur, waddenzee……

Favoriet vakantieland: Amerika

Mooiste stad: San Francisco

Favoriete auto: Opel Astra GTC.

Waar heb je spijt van: Tot nu toe nog nergens van.

Wat zou je ooit nog willen doen: Vooral lang gezond blijven.

Droomvrouw/man: Blijf ik van dromen.

Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken: Alleen voor familie omstandigheden.

Hoogtepunt uit het leven: Meer algemeen: vooral genieten van de momenten zelf……

Dieptepunt uit het leven: Verlies van dierbaren.

Volgende vluggertjesgast en waarom: Als trainer heb ik bij de clubs goede en veel kontakten gemaakt. Ik kies daarom voor Roelof Hovius, trainer /leider van FC LEO 2 maar ook trainer van het G-team en invaller als jeugdleider. Ik nomineer Roelof als vertegenwoordiger van alle trainers/leiders van 2e en lagere elftallen die wekelijks te maken hebben met wisselende teams omdat de hoofdtrainer spelers uit het 2e mee wil hebben om het 1e elftal kompleet te maken.

Wat wil je verder nog kwijt: Wil Peter Tuit bedanken voor de nominatie, eigenlijk best bijzonder omdat Peter niet heeft getraind onder mij. Maar vorig seizoen was Peter regelmatig assistent scheidsrechter en zat hierdoor kort op de groep wat blijkbaar indruk heeft gemaakt.

Verder wil ik aandacht vragen om meer respect te tonen. Na het dodelijk incident met Richard Nieuwenhuizen was er een korte periode van respect. Maar in het afgelopen jaar zie je zeer regelmatig trainers en spelers als idioten naar de scheidsrechters en de 4e man vliegen in het betaald voetbal. Er wordt niet ingegrepen of bestraft en dat zie je terug op de amateur velden bij trainers, spelers , ouders en supporters. Emotie hoort bij het spel en leven… Maar dan wel met respect!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69