Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

De 25 vluggertjes van Tjipco Werkman

Naam: Tjipco Werkman

Adres / Woonplaats: Leens

Leeftijd: 43 jaren jong

Burgerlijke Staat: Gehuwd met Sandra Werkman

Beroep: Unithoofd Bedrijfsbeveiliging in het Martini Ziekenhuis

Hobby’s: Voetballen, hardlopen, lezen

Lievelingsgerecht: Ik lust nagenoeg alles. Alleen gekookte andijvie krijg ik niet door de slokdarm. Mijn schoonmoeder heeft het nog geprobeerd, maar ook deze poging was vruchteloos. Mijn lievelingsgerecht is Nasi.

Mooiste film ooit gezien: Schindler’s List heeft de meeste indruk op mij gemaakt, The Green Mile vind ik qua amusement een van de mooiste film. Daarnaast natuurlijk groot fan van James Bond.

Mooiste sportmoment ooit: Qua beleving kies ik voor de gouden medaille van Ellen van Langen op de Olympische spelen van 1992. We waren op vakantie en zaten in de auto onderweg terug naar de camping. Van de spanning hebben we 2 afslagen gemist en moesten vele kilometers omrijden om terug te komen.

Een zelfde beleving had ik bij de gouden medaille van de volleybalheren. Ik was aan het werk en luisterde naar de radio. Pas na enkele minuten had ik in de gaten dat er iemand voor mijn balie stond (die trouwens ook vrolijk meeluisterde).

Mooiste boek ooit gelezen: Ik ben een groot fan van John Gisham en heb ook alle boeken van hem. Toch ga ik voor een ander boek: De stam van de Holenbeer, van Jean M. Auel was één van de boeken die ik niet weg kon leggen. Ook de vervolgboeken waren goed, maar niet zo goed als de eerste.

Kijkt het liefst naar: Een goede film, DWDD en The Blacklist.

Beste popsong aller tijden: Ik ben een echte muziekliefhebber. Ik heb ook een hele brede muzieksmaak. Dit gaat van Herman van Veen tot Pearl Jam. Het mooiste nummer vind ik Black van Pearl Jam. Dit staat op één van de mooiste CD’s ooit uitgebracht, Ten.

Mooiste/succesvolste versiertruc: Ik moest het niet van mijn vlotte babbel of spitsvondige openingszin hebben. Ik heb/had dan ook geen echte versiertruck. De eerste ontmoeting met mijn vrouw was op het voetbalveld van Hunsingo. Na een lange middag kantine, ben ik gewoon bij haar achterop de fiets gesprongen. Een week later kwamen we elkaar weer tegen in Eenrum op de kermis. Daar sloeg de spreekwoordelijke vonk over.

Mooiste plekjes van het Hogeland: Het Hogeland vind ik in zijn geheel heel mooi. Van mensen die er niet wonen krijg ik vaak te horen dat het hier te kaal en te weids is. Dat vind ik juist de schoonheid van dit gebied. De prachtige vergezichten, vooral achter de dijk bij Hornhuizen, of de omgeving van Lauwersoog.

Favoriet vakantieland: Tsjechië. Gaan we al een aantal jaren heen op zomervakantie. Prachtige natuur, een schitterende hoofdstad en niet onbelangrijk, zeer betaalbaar voor een gezin met kinderen.

Mooiste stad: Praag met als zeer goede 2e Berlijn.

Favoriete auto: Heb ik niet. Ik heb mijn auto puur als vervoermiddel. Ik heb ook totaal geen verstand van merken en/of types. Hij moet het doen…

Waar heb je spijt van: Ik had er spijt van dat ik destijds mijn opleiding niet heb afgemaakt. Dit heb ik echter de afgelopen jaren in kunnen halen. Voor de rest heb ik niet zo snel ergens spijt van.

Wat zou je ooit nog willen doen: Ik had mij tot doel gesteld om een marathon te lopen in het jaar dat ik 42 jaar oud was. Dit is mij helaas niet gelukt. Desondanks hoop ik in de toekomst ooit nog eens de marathon van Berlijn te kunnen/mogen lopen.

Droomvrouw/man: Heb ik niet. Ik ben gelukkig getrouwd en heb twee prachtige kinderen. Wat heb je dan nog te dromen?

Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken: Als het belangrijk is mogen ze me overal wakker voor maken. Mocht achteraf blijken dat het niet belangrijk is, doe ik de ogen wel weer dicht.

Hoogtepunt uit het leven: Er zijn te veel hoogtepunten om op te noemen. Ik heb een prachtig leven en ben er wel achter gekomen dat je van elk moment moet genieten. Als ik dan toch een hoogtepunt moet noemen van de afgelopen jaren is het de geboorte van Robin, onze oudste. De geboorte van Nikki, onze jongste is niet minder belangrijk, maar die eerste blijft toch speciaal.

Dieptepunt uit het leven: De herseninfarct van mijn moeder. Een heftige ervaring in een zeer cruciale fase van mijn leven. Ongemerkt beïnvloed dit je leven, maar vaak kom je daar later pas achter.

Volgende vluggertjesgast en waarom: Voor de volgende vluggertjes zou ik graag zien dat je Rowan Rozema, spits van FC LEO uitnodigt…..

Wat wil je verder nog kwijt: Ik zou willen dat we allemaal wat aardiger en verdraagzamer zijn naar elkaar. De tijd hier is te kort om te verspillen aan negatieve emoties.

 

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69