Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

Ankie Onnes, leuke geheimen

Leuke geheimen, we hebben ze vaak. Een voorbeeld hiervan is een opdracht voor een schilderij voor een speciaal moment. Of een beeld of een schilderij dat uitgezocht wordt voor een cadeau en hier soms nog een paar weken moet staan. Soms mag ik zo’n leuk geheim delen:

60 wordt hij, haar vader. Ze piekert al tijden over een bijzonder cadeau voor deze dag. Opeens weet ze het: er is een foto van haar vader, een prachtige foto. Daarop is hij op zijn geliefde Schiermonnikoog bezig met zijn werk, zijn vee. Zou ze Theo vragen om haar vader te schilderen? Theo kent haar vader, hij beschilderde al eens een voedersilo op zijn erf. Theo bekeek de foto en nam de opdracht aan. Hij veranderde de werkelijkheid een beetje, zette de koeien anders op de weg, speelde met het licht.

Een paar weken later mailde ik een afdruk van het schilderij naar haar toe en kreeg deze respons terug: ‘Wauw, ik krijg er tranen van in mijn ogen. Zo mooi!! Hier ben ik echt heel heel blij mee. Wat is ‘ie prachtig mooi. Echt heel, heel erg bedankt! Heel duidelijk mijn vader, die vol trots zijn vak uitstraalt. Dit gaat hij echt geweldig vinden! ‘ Natuurlijk waren wij blij met dit mooie bericht, nu haar vader nog……

Dit weekend vierden ze zijn verjaardag en kreeg hij het schilderij. Dit was zijn reactie:

Beste Theo en Ankie,

Gisteravond heb ik het schilderij van mij met de koeien op de weg ontvangen wat Theo heeft geschilderd. Ik was na het uitpakken in het bijzijn van al onze gasten zeer onder de indruk. Allereerst is het prachtig dat zoiets wordt bedacht door je kinderen en om zoiets persoonlijks te krijgen. Maar bovenal ben ik zeer onder de indruk van het prachtige schilderij zelf. Dat Theo koeien kan schilderen wist ik natuurlijk allang, maar dat je een persoon zo sprekend kunt neerzetten van de achterkant vind ik geweldig knap.

Ik ben ontzettend blij met dit schilderij. Koeien zijn mijn lust en mijn leven, ik ben er trots op om boer te mogen zijn en als dit alles zo sprekend wordt neergezet op een doek: geweldig! Theo ik wil jou heel erg bedanken en we gaan het schilderij zeker een heel mooie plaats in ons huis geven!

En zo hadden ook wij een heerlijke dag!!

#kunstisemotie

Ankie Onnes schrijft over haar leven met, voor, van en tussen de kunst. Ze woont samen met haar man, de bekende kunstschilder Theo Onnes, in Eenrum. In een prachtige Amsterdamse Schoolpand, het voormalige Raadhuis, is haar galerie gevestigd. Ze maakt zes exposities per jaar en heeft een kunstuitleen. In het dorp Wehe Den Hoorn heeft ze in de voormalige basisschool “De Weerborg” een Schilderschool voor amateur kunstenaars. Ze geniet van haar leven en schrijft een blog, deze is te volgen via (www.galeriehetraadhuis.nl)

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69