Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

Chris Slager van Chris Slager Makelaardij uit Bedum

Chris, kun je jezelf in het kort even voorstellen?

Mijn naam is Chris Slager, ik ben 43 jaar, geboren in Loppersum en na enkele jaren in Middelstum te hebben gewoond zijn wij begin jaren tachtig neergestreken in Bedum. De laatste 10 jaar woon ik met veel plezier in de kleinschalige woonwijk “Uilennest” aan de westzijde van Bedum. Hier woon ik samen met Ellen, onze beide kinderen Anne (13) en Mart (9) en sinds kort onze hond Lars.

De afgelopen 17 jaar heb ik bij enkele gerenommeerde kantoren in de regio Groningen-Bedum-Hoogeland, ruime ervaring opgedaan in de makelaardij. In deze jaren is de liefde gegroeid, niet alleen voor het prachtige makelaarsvak, maar zeker ook voor de stad Groningen, het Groninger Hoogeland en zijn mensen.

Eind 2013 heb ik besloten om mijn eigen makelaarskantoor te beginnen. Een grote stap destijds, maar langzaam zie je de crisis ten einde lopen, de huizenmarkt stabiliseert zich en het vertrouwen van de mensen in de economie neemt weer iets toe. Daarnaast geloof ik in de (veer)kracht van deze regio.

Hoe ben je in het makelaarsvak terechtgekomen?

Na de middelbare school ben ik begonnen met de opleiding Fysiotherapie in Groningen, maar ik had al snel door dat dit niet mijn ding was. Vervolgens moest ik als een van de laatste der Mohikanen nog mijn dienstplicht vervullen. Deze periode had één groot voordeel: ik had alle tijd om te bedenken wat ik wel wilde doen! Het commerciële zat er altijd al in en de woningmarkt had ook mijn interesse. Zo ben ik na mijn diensttijd begonnen aan de opleiding Makelaardij en verzekeringen.

Ooit gedacht dat je eigen baas zou worden?

Ja toch wel, maar je weet nooit hoe het loopt. Soms heb je net dat extra duwtje nodig om de grote stap te zetten en ik heb er nog geen seconde spijt van gehad!

Wat zijn je specialiteiten?

Mijn eigen kracht ligt in een flexibele werkhouding, korte lijnen en een klantgerichte werkwijze. Een nuchtere no-nonsense mentaliteit, inclusief deskundig, helder en eerlijk advies. Maar het persoonlijk contact vind ik het allerbelangrijkste, daar sta ik voor.

De huizenmarkt trekt weer aan toch?

Jazeker, de verkoopbaarheid van woning is dit jaar duidelijk toegenomen. De rente is extreem laag (10jaar vast, ruim onder de 3%), het consumentenvertrouwen neemt weer toe en dan zien we ook in de woningmarkt de belangstelling stijgen. Daarnaast worden huurwoningen steeds duurder en daarom is het kopen van een huis een serieuze optie geworden voor huurders. Dit betekent overigens niet dat de prijzen op het Hoogeland ook weer stijgen.

Wat vind je de mooie en minder mooie aspecten van het makelaarsvak?

Het mooiste van mijn vak is de omgang met mensen en de afwisseling. Er is geen dag hetzelfde en elke opdrachtgever en/of geïnteresseerde vraagt weer om een andere benadering. Daarnaast is het natuurlijk prachtig als je mensen echt kunt helpen (ontzorgen) en dat het resultaat wordt behaald waar je vooraf op inzet.

Een mindere kant benoemen vind ik lastiger. Dit is misschien wel de werkdruk, maar mijn pa zei altijd: “Van hard waarken is nog nooit ain minder word’n!” Daarnaast helpt Ellen mij tegenwoordig regelmatig mee, dit is ook echt wel nodig.

Kun je al hoogte- en dieptepunten benoemen?

Een hoogtepunt is elke individuele verkoop. Dat klinkt misschien een beetje afgezaagd maar is toch wel waar. Dat is waar je het voor doet. Als er dan ook nog waardering is, vind ik dat helemaal prachtig en daar geniet ik ook bewust van. Successen moet je vieren!!

Een dieptepunt heb ik gelukkig nog niet meegemaakt. De ene transactie gaat mooier dan de andere maar een echt dieptepunt was er tot nu toe niet bij en dat wil ik graag zo houden!

Of leuke (ver)huizenanekdotes?

Het meest bijzondere voorval is misschien nog wel geweest dat we er bij een eindinspectie achter kwamen dat de verkoper de wc-pot had verwisseld voor een goedkoper type. Nu kan ik er om lachen, maar toen was het een groot probleem/drama, haha…

Je kent het Hoogeland door en door?

Ja man, het is een prachtig gebied, maar je moet het wel willen zien. De vergezichten, de doorkijkjes langs en naar de verschillende dorpen, de luchten, de mooie monumentale kerken, vaak op de wierde: schitterend! Ik ben een echte liefhebber.

Hoe staat het met je voetbalcarrière?

Minder om niet te zeggen: kloten! Ik sta al een jaar aan de kant met een jumpersknie. Maar ik ben nog steeds van plan om terug te komen, het spelletje blijft leuk. We spelen met het 5e team van sv Bedum komend jaar 4e klas en dat is prima. Het 5e is een mooie mix van spelers tussen de 30 en 50jaar. Met “oude” 1e elftal spelers als Bronsema, Hageman, Schollema, v/d Kam en Bolt maar ook jongere spelers als Dijkstra en Vos. Wel jammer dat we weinig tegen de omliggende dorpen voetballen, dit blijft toch het leukste.

Nog tijd voor andere hobby’s?

Een beetje op de racefiets (niet te gek) rijden en met m’n broer ga ik vaak naar Losdorp om een golfballetje te slaan. Ik ben daar toevallig terecht gekomen, maar golfen is erg leuk om te doen en toegankelijker dan veel mensen denken.

Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken?

Vooral niet doen, het kan vast wel wachten tot de ochtend!

Waar staat Chris Slager Makelaardij over 10 jaar?

Ik denk dat er dan weinig veranderd is, misschien een beetje meer ondersteuning maar naar buiten toe niet veel anders. Je ziet toch dat mensen het kleinschalige, het bekende, weer meer gaan waarderen en ik denk ook dat daar mijn kracht ligt. Dus niet grootschalig opereren, maar een beheersbare groei doormaken met als belangrijkste speerpunten: kwaliteit en persoonlijk contact.

Wil je verder nog iets kwijt?

Bert, bedankt voor dit interview. Ik heb ooit eens tegen jou gezegd dat wanneer ik mijn eerste huis in Middelstum zou verkopen dat ik dan bij je ging adverteren. Na het eerste schaap (Ronnie Medema) zijn er al meerdere in Middelstum over de dam gegaan. En gelukkig niet alleen in Middelstum. Wat dat betreft ben ik zeer tevreden met de ontwikkelingen tot dusver…

Check voor het actuele woningaanbod van Chris ook nog even de website: www.chrisslagermakelaardij.nl.

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69