Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Een kwart miljoen en een nachtmerrie….

Het is de nacht van 2 op 3 augustus jl.. Rond 04.00 uur ben ik maar zo weer grondstoffen aan het bestellen bij Vast Bakeries. Het is op een vrijdag want ik zie de siloruimte al volstaan met schoongemaakte spullen van de eierkoekenlijn. Geen flauw idee waarom ik nu opeens weer grondstoffen moet bestellen, dat heb ik al jaren niet meer gedaan immers. Wanneer de baas mij ziet lopen, geeft hij mij direct ook nog wat schoonmaakinstructies mee alsof ik het al niet druk genoeg heb.

Maandag zullen we op lijn 1 wel weer beginnen met scharreleierkoeken maar is er wel genoeg scharreleierkoekenmix (= artikelnummer 90608)? Nee dus, dan moet ik dus de planning ook nog omgooien. Daar zullen ze in de productie en het magazijn blij mee zijn. Snel Frisian Egg maar bellen of het nog mogelijk is dat ze hier maandagmorgen op tijd staan met duizenden kilo’s vloeibaar eimengsel. Maar het is al na twaalven en bestellingen moeten eigenlijk voor 10.00 uur de deur uit. Dan maar proberen of ik Johanna van Frisian Egg telefonisch met al mijn charmes kan overtuigen.

Ook zie ik dat beide raampjes van de silo’s zichtbaar zijn ten teken dat het meel bijna op is. Gelukkig is Ranks Meel Uithuizen altijd bereid om maandagmorgen om 05.00 uur al te lossen. Daar hoef je bij de Rotterdammer meelboer niet voor aan te komen. Ondanks het nadrukkelijk verzoek op de fax om rond 07.00 uur te lossen komen ze regelmatig later aanzetten. Wat inhoudt dat de cakeboeren handmatig meel uit zakken bij moeten voegen wat tot chagrijnige opmerkingen leidt wanneer ik langs die lijn loop.

Straks maar even naar de suikersilo en glucosetank kijken om te kijken of dit wel goed gaat. Dat steekt ook zo nauw met de bestelhoeveelheden. Om er 25.000 kg suiker in te krijgen dient de silo bijna leeg zijn. Hetzelfde geldt voor de glucosetank waar 10.000 kg in moet. De tank is tijdens het lossen wel eens over gestroomd en dan krijg je me daar toch een plakkerij. Vandaar dat ik vaak tijdens het lossen door het luikje kijk of het er wel in kan.

Maar nu eerst naar voren richting kantoor om de bestellingen door te faxen. Verrek, mijn computer wordt door een onbekende bezet. ‘Boven is er nog wel een computer vrij’, zegt hij. ‘Ja, maar daar zit geen Profit op, dus kan ik de bestellingen niet in het systeem zetten en het is al laat……’ Mijn ergernis neemt hoorbaar toe. Badend in het zweet word ik om 04.19 uur wakker, met een verhoogde hartslag. ‘Just another day in the office’ blijkt gelukkig maar een droom te zijn of is het toch een nachtmerrie? Deze bestellingen hoef ik waarschijnlijk nooit meer in mijn leven te doen…

Dergelijke dromen terwijl het toch zo’n feestelijke dag moet zijn. Ergens in de afgelopen uren/dagen heeft de 250.000e toeschouwer een bezoekje aan de website www.bert-koster.nl gebracht. Een kwart miljoen bezoekers inmiddels dus! Begin juni 2014 werd na anderhalf jaar de 100.000 grens doorbroken, 14 maanden later volgt deze mijlpaal. Het tekent de mooie stijgende bezoekersaantallenlijn die de site doormaakt. Voor mij een reden om hier nog even bij stil te staan.

Ik kan me zo voorstellen dat dit enthousiasme over mijlpalen in de loop der jaren verdwijnt. Een half miljoen of miljoen kijkers zijn misschien nog bijzondere getallen om bij stil te staan. Maar daarna zal de aardigheid om het te vermelden ongetwijfeld af gaan nemen. En dat moet natuurlijk ook. Maar misschien is het gegeven van een kwart miljoen nog wel leuk om u van wat cijfermatige informatie te voorzien want ik ben best wel een cijfertjesfreak.

In augustus 2014 werd na de gastcolumn van Ernst Hulsebos voor het eerst de 1.000 bezoekers op één dag grens doorbroken. In december vorig jaar werd dit huzarenstukje door Michelle Bodde nog eens verdubbeld en verpletterd toen haar gastcolumn gelanceerd werd. Ook nu nog worden artikelen regelmatig 1.000 keer of vaker op een dag bekeken. Nog even wat andere feitjes. In 2013 trok de site 70.000 bezoekers, vorig jaar 100.000 en dit jaar is de site al 80.000 keer bekeken. Wanneer die lijn zich doortrekt dan zou het bezoekersaantal dit jaar op zo’n 140.000 bezoekers uitkomen, een stijging van 40% ten opzichte van vorig jaar…

Maar zover is het natuurlijk nog niet. Eerst maar even genieten van het doorbreken van de kwart miljoen grens. Misschien moet ik er vanavond nog maar wat bubbeltjes op drinken. Ter voorkoming van het feit dat ik vannacht weer veel te laat grondstoffen aan het bestellen ben die toch nooit komen…

 

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69