Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

Jeffrey Kremer, aanvoerder G-team Eemsmond

Jeffrey, kun je jezelf in het kort even voorstellen?

Mijn naam is Jeffrey Kremer en ik kom uit Middelstum. Geboren op 11 mei 1992 in het ziekenhuis van Delfzijl. Getogen in Uithuizen, de plaats waar mijn ouders en mijn jongere zus nog steeds wonen en waar ik ’s weekends ook vaak te vinden ben. Voordat ik in Middelstum kwam te wonen heb ik ook nog tijdelijk in Onnen gewoond, 2 dagen in de week. Dit in verband met het werk wat ik toen deed.

Hoe ben je in Middelstum terechtgekomen en bevalt het?

Voordat ik hier in Middelstum bij De Zijlen kwam te werken, was ik bezig bij scheepswerf Bodewes in Foxhol waar ik meehielp in de kantine. Heel gezellig werk om te doen. Maar toen dit ten einde liep, moest ik wat anders gaan doen en zodoende kwam ik in Middelstum terecht. Deze overstap heb ik rond 2012 gemaakt. Ik woon in de Wilgenlaan naast de familie Zigterman. Het is een vorm van begeleid wonen en maakt onderdeel uit van Fraamborg.

Inmiddels ken ik hier vele mensen en heb mijn draai gevonden. Dit komt ook doordat mijn vader hier heel veel mensen kent. Hij komt oorspronkelijk uit Onderdendam en kwam via de autocross in contact met bijvoorbeeld Anne Huitsing en Klaas Pier. Wel vind ik het jammer dat in Middelstum soms weinig te doen is. Vroeger had je hier de Rising Sun maar die is helaas gesloten. In Uithuizen hebben ze nog wel een jeugdsoos die ook door de week geopend is.

Je werkt bij De Zijlen dus, wat doe je daar zoal?

Ik verricht in de werkplaats aan de Menthedaweg verschillende werkzaamheden. Zo maak ik bijvoorbeeld van houten pallets meubels zoals tafels en stoelen. Ook kan ik goed met een naaimachine overweg, ik maak hiermee kussens voor stoelen. Mijn werkdagen beginnen om 09.00 uur en om 15.30 uur stop ik, op de vrijdag werk ik van 09.00 tot 12.00 uur.

Naast onze werkplaats zit een autoschadehersteller. Met de eigenaar hiervan kan ik heel goed opschieten. Ik mag hem één dag per week meehelpen met het schoonmaken van auto’s, dit vind ik heel leuk om te doen. Op maandagmorgen werk ik op een manege tussen Middelstum en Loppersum. Daar maak ik schoon en help mee met het naar buiten brengen van de paarden.

Een echte voetballiefhebber?

Ja, eigenlijk pas vanaf 2005. Dat was het jaar dat ik FC Groningen speler Sankoh op televisie zag voetballen. Dat vond ik een hele goede speler en daardoor ben ik ook acuut een voetbalfan geworden. FC Groningen is mijn favoriete club uiteraard en een enkele keer kom ik wel eens in de Euroborg wanneer iemand toevallig een kaart over heeft. Vorig seizoen was aanvoerder Kieftenbeld mijn grote voorbeeld, ik vind het heel jammer dat hij weggaat!

Noordpool is mijn favoriete voetbalclub in de buurt. Daar kom ik al vanaf 2004 en ik ken er heel veel spelers. Hoe dat zo gekomen is? Er was toen iemand die tegen mij zei: “Kom maar een keer bij ons kijken!” En dat heb ik toen gedaan en dat beviel goed. Maar ik heb niets tegen Middelstum hoor. Inmiddels zit ik zelf ook op voetbal.

Vertel eens iets over het G-team Eemsmond?

Dit team is vorig jaar ontstaan. Mede op initiatief van één van mijn trainers die een zoon heeft met een beperking. Het G-team Eemsmond is een samenwerking tussen alle verenigingen in de gemeente. We trainen elke woensdagmiddag van 15.00 tot 16.00 uur op de velden van Noordpool. Het team bestaat uit 18 spelers en we hebben de beschikking over maar liefst 4 trainers die ons in toerbeurt training geven.

Zelf ben ik met mijn 23 jaar verreweg de oudste speler van het team en ook aanvoerder. Dat wou ik graag omdat Kieftenbeld mijn grote voorbeeld is. Omdat er toch wel een behoorlijk leeftijdsverschil is tussen de spelers komt er misschien wel een 2e team maar daarvoor hebben we eerst meer leden nodig.

Voetballen in dit G-team bevalt mij prima. Eerder heb ik ook al 2 weken meegedraaid bij Appingedam maar daar voelde ik mij niet zo op mijn gemak. Sommige spelers zeiden helemaal niets tegen mij. Hier vind ik het veel gezelliger en iedereen praat ook met elkaar.

Je hebt al mooie wedstrijden gespeeld?

Dat klopt, nog niet zo heel veel inderdaad maar toch heel leuke wedstrijdjes. De eerste was een zaalvoetbalwedstrijd tegen de organisatie van het ‘Op Raikeldaiszaalvoetbaltoernooi’. Tussen de jeugdwedstrijdjes door speelden wij onze partijtjes. Tijdens het 2e Maran en Karlijn voetbaltoernooi van de Stichting Dappere Dochters in Roodeschool speelden wij wedstrijden tegen jeugdteams van De Heracliden en Corenos.

Maar de mooiste wedstrijd was toch wel tegen Kids United. Dit was een voorwedstrijd van FC Groningen die speelde tegen het RWE-Eemsmondteam in Uithuizermeeden. Hier kwamen ruim 1500 toeschouwers op af. De wedstrijd eindigde in 2-2 en ik was één van de doelpuntenmakers.

V.V. Middelstum of Noordpool?

Noordpool natuurlijk maar ik heb niets tegen Middelstum hoor! Ik ga ’s weekend altijd bij Noordpool kijken en tijdens dit seizoen kan ik misschien wel vrijwilligerswerk doen voor deze club. Er wordt nog gezocht naar een invulling voor dit werk.

Waar komt jouw liefde voor de grasbaanraces vandaan?

Dit komt door mijn vader die regelmatig naar wedstrijden gaat. Ik ga vaak met hem mee. Wat er nou zo mooi aan grasbaanraces is? Het gaat lekker snel man. Daarbij ken ik er inmiddels ook heel veel mensen, waaronder de omroepers, en dus is het er heel gezellig.

Heb je nog meer hobby’s?

Naar muziekconcerten gaan, zo ga ik af en toe naar de Oosterpoort in Groningen. Ken jij John Fogerty bijvoorbeeld? Ik ben laatst nog naar een concert van hem geweest, dat was heel mooi. Ook kan ik genieten van The Golden Earring en van Stevan Bloema uit Roodeschool die onlangs nog op Sunsation te bewonderen was.

Tevens mag ik graag motor rijden. Mijn vader heeft een Harley Davidson en af en toe mag ik wel een klein stukje (mee)rijden achter zijn huis op een rustige weg.

Wat zou je nog het liefste willen in je leven?

Helpen bij motorsportevenementen, bij grasbaanraces bijvoorbeeld. In Uithuizen worden ook wel races georganiseerd. Polsbandjes aanbrengen of drinken inschenken, dat soort werkzaamheden lijken mij leuk om te doen.

Nog leuke (voetbal)verhalen?

Dan kom ik toch weer uit op de wedstrijd tegen Kids United. Naast een doelpunt had ik nog een mooie actie. In plaats van de bal naar voren te spelen waardoor ik hem waarschijnlijk kwijtgeraakt was, gaf ik een hakje naar een medespeler die wel aankwam. Ook mocht ik hand in hand met FC Groningen verdediger Eric Botteghin het veld betreden. Ik was best wel zenuwachtig hiervoor want er waren heel veel toeschouwers. Ik vroeg aan hem of hij ook Nederlands kon verstaan. “Jawel, moar ik kan ook wel Grunnigs”, zei hij tegen mij. Dat vond ik wel grappig…

Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken?

Nergens voor, laat mij maar gewoon lekker doorslapen. Nee, ook niet voor een voetbalwedstrijd. Anders ben ik de volgende dag moe wanneer ik naar het werk ga.

Waar staat Jeffrey Kremer over 10 jaar?

In de Euroborg met Kids United, dat is mijn droom! Ik zou ook wel motor willen rijden maar dat is voor mij geen haalbare kaart.

Wil je verder nog iets kwijt?

Ik hoop dat we dit seizoen veel wedstrijdjes mogen spelen maar we moeten eerst maar eens goed trainen. Ik vind Noordpool een gezellige club, daar is altijd een goede sfeer. Zelfs toen het eerste degradeerde. Daar tegenover staat dat het tweede elftal kampioen geworden is.

Wanneer aan het eind van de middag ‘Oh Baby, don’t go’ gespeeld wordt dan zingt iedereen mee. Van wie dat nummer is? Weet jij dat niet? Dan moet je dit maar eens opzoeken op Google. Het is een oud nummer van The Nightbirds maar in de kantine van Noordpool draaien ze altijd de versie van Lucas en Gea…

(Foto’s afkomstig van de Facebookpagina van Jeffrey.)

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69