Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Middelstum D1 schrijft geschiedenis!

Sommige wedstrijden vergeet je echt nooit weer. Zo speelde ik vroeger in de als redelijk getalenteerd bekend staande E-junioren van Middelstum. Bekerwedstrijden bestonden toen nog niet. Wel mochten wij in 1981 een wedstrijd tegen het hoog aangeschreven Actief uit Eelde spelen ter ere van de opening van onze nieuwe kantine. Er waren heel veel mensen op deze happening afgekomen. Binnen de kortste keren namen we een zeer verrassende 3-0 voorsprong. In de 2e helft gaf Actief gas en werd het uiteindelijk 3-3. Een prachtige wedstrijd die ik nooit meer zal vergeten….

De D1-junioren van de VV Middelstum spelen wel bekerwedstrijden. En de serie die ze dit seizoen op de mat leggen is legendarisch te noemen. Hieronder volgt een indrukwekkend lijstje uitslagen (met dank aan mijn ‘anonieme tipgeefster!’):

 

1 Poolster 7-3

2 De Heracliden 7-2

3 Loppersum 3-3

4 Siddeburen 1-0

5 Okvc 7-4

6 Gruno 3-0

En na deze zegereeks mocht het keurkorps van supertrio trainers Arjen Ham, Olaf de Kam en Eisse Spanjer op een doordeweekse dinsdag afreizen naar Assen waar het gerenommeerde ACV de tegenstander was in de halve finale van de beker. Vele supporters waren de jonge honden achterna gereisd als morele ondersteuning in een wedstrijd die ongetwijfeld bol zou staan van de spanning en de zenuwen. En dat was ook wel een beetje zo maar onze blauwhemden speelden zo goed dat de zenuwen vanzelf uit het lichaam gespeeld werden.

En dus duurde het niet zo heel lang of Middelstum nam zeer terecht de leiding. Een strakke corner van Auke Klaassen werd door Tristan Ham snoeihard tegen de touwen gekopt: 0-1. Daarmee was de wedstrijd nog lang niet beslist want beide ploegen bleken aan elkaar gewaagd te zijn wat leidde tot grote kansen over en weer. De zenuwen van de vele meegereisde supporters werden danig op de proef gesteld. Diep in de 2e helft maakte Quinten Borger aan alle onzekerheid een eind door de 0-2 binnen te schieten. Wat moet dat een geweldige ontlading geweest zijn. Na afloop was een confettiregen de beloning voor deze jonge honden en helden!

De in korte tijd door de leiding tot een hechte groep voetballers omgeknede elftal toonde zich door hun doorzettingsvermogen echte cupfighters. En zo staat voor het eerst in de Middelstumer voetbalgeschiedenis een juniorenelftal in de finale van de beker.

Volgens welingelichte bronnen is het Friese Scharnegoutum de tegenstander op 6 juni in Steenwijk! Een wedstrijd om nu al naar uit te kijken. Want hoe vaak zal je in je leven een belangrijke finale spelen? Niet zo heel vaak weet ik uit eigen, zeer bescheiden, ervaring. En dus wens ik alle spelers, leiders, ouders en supporters van dit elitekeurkorps nu alvast heel veel succes toe! Gelukkig kan er nog ruim 5 weken intensief getraind worden om de cup met de grote oren naar Middelstum te halen! 

 

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69