Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Keessie de Bont 50 jaar

Hoe meer spandoeken ter ere van iemands 50e verjaardag, des te markanter de persoonlijkheid. En dus kun je gerust stellen dat Kees de Bont een markante persoonlijkheid is. En dat is natuurlijk ook zo. Gisteren vierde hij zijn 50e verjaardag. Op bescheiden wijze, want het grote knalfeest moet nog komen. Vrijdag is Zalencentrum Vita Nova in Middelstum the place to be voor intimi om zijn verjaardag te vieren.

Ik zou er nooit meer aan gedacht hebben om hier een nieuwsflitsje aan te wijden maar toen ik vandaag onderweg was naar Westernieland stonden er in het weiland voor zijn boerderij tussen Middelstum en Onderdendam nog steeds de desbetreffende spandoeken. En direct ging er een flitslampje branden. Want de teksten zijn ook nog heel origineel te noemen en slaan op het klaverjassen, biljarten en zijn kortstondig optreden in Klouk. Tot zijn ontzetting hield zijn niet eens opgegeven vrouw Heleen het nog langer vol in Klouk dan Kees zelf.

Gelukkig maakt hij dat in het uitgaansleven meer dan goed. Daar is Kees niet naar huis te branden. Vaak doet hij in een horecagelegenheid het licht uit om vervolgens buiten de eerste lichtstralen weer te ontwaren. Wanneer meesterknecht Pietertje Pool weer eens verzuimd heeft om de koeien te melken dan doet hij dat met liefde zelf alsnog om vervolgens een powernapje te houden op de bank.

NKTK dus, deze old farmer. Of te wel, niet kapot te krijgen. Hoewel, de eerste haarscheurtjes worden zichtbaar want zo af en toe is er toch sprake van een klein katertje. Laten we hopen dat dit niet geldt voor zaterdag 2 mei a.s. en dat Kees veilig en op tijd de weg naar huis weet te vinden. Ik ben benieuwd. Want een vos verliest vaak wel zijn haren maar hoe zat het ook al weer met zijn streken? Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69