Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Een nieuwe start

Een inkoppertje natuurlijk deze titel van combicolumn maart. Middelstum-info vernieuwde zich en u kunt zich nu vergapen aan nog meer mooi Middelstum nieuws. Het is wel even zoeken waar alles staat maar dit went snel. Over een tijdje voelen we ons weer net zo vertrouwd met de nieuwe site als met de oude. Door de mooie foto’s op de site verheugen we ons nog meer op de lente die binnenkort ook een nieuwe start maakt.

Naast Middelstum-info beleeft ook de nieuwe Middelstumer Hippolytussporthal een pikstart. Goed, het duurde even voordat alles op gang kwam maar toen was er geen houden meer aan. Onze wethouder Schollema had niet eens de gelegenheid om de eerste paal te slaan. Nummer 51 was zijn deel. Maar hij deed het met net zoveel bezieling als wanneer het de eerste zou zijn geweest. Bouwbedrijf Van Dijken onder leiding van Ite en Simone zagen dat het goed was.

Geen nieuwe start voor onze VVVM maar misschien gaat het hier meer om een doorstart. In Vincent Kamphuis en Ernst Hulsebos vindt de Vereniging Voor Volksvermaken Middelstum twee nieuwe, enthousiaste jongemannen die hun brede schouders onder het werk gaan zetten. De kermis en braderie zijn voorlopig gered. Wel is de VVVM nu een echt mannenbolwerk geworden dus zijn ze voor het benodigde evenwicht naarstig op zoek naar vrouwelijke bestuursleden.

Door de herinrichting oogt Middelstum steeds jonger. Dat is een voordeel wanneer je een facelift krijgt. Ik vind het allemaal heel mooi geworden. Mijn dorpsgenoten gelukkig ook want zij waarderen de herinrichting met een ruime voldoende. Niks geen wanklanken, geen klinkergates, geen ontevreden gezichten. Wel uitkijken inderdaad voor de goten. Voordat je het weet smak je met je fiets ter aarde. Een aandachtspuntje derhalve.

Meertmoand was ook dialectmoand en dus werd in Zalencentrum Vita Nova op 5 maart het derde Hogelandster Dictee georganiseerd. Een dictee is in het Nederlands al moeilijk, laat staan in het Gronings. Gelukkig konden we hiervoor onze eigen plaatselijke crack Fré Schreiber naar voren schuiven. En hij kweet zich uitstekend aan zijn taak. Met slechts 7 fouten werd hij eervol en gedeeld 2e. Enige weken later mocht hij het Groninger Dictee presenteren voor RTV Noord.

Eén van de zinnen ging over een ‘flottje kaauwgom’ maar zo’n flottje is gelukkig nergens meer in Middelstum te vinden dankzij de landelijke nationale schoonmaakdag die onlangs werd gehouden. Beide schaatsverenigingen en de visvereniging kweten zich uitstekend aan de schoonmaaktaak. Wethouder Schollema schoonde ook rustig mee. Hij had daar een goede argumentatie voor: ‘Uit onderzoek is gebleken dat mensen minder snel ergens afval achterlaten als daar nog geen afval ligt. Een schoon Middelstum nodigt dus uit om schoon te blijven!’

Het schoonmaken ging voortvarend want ’s middag was de wethouder alweer de drijvende kracht in de spits van Middelstum 4. Zo wilde ik schrijven. Helaas ging deze wedstrijd door een gebrek aan manschappen niet door. Waarschijnlijk allemaal aan het schoonmaken? Door plaatsing van 2 nieuwe vuilnisbakken, wederom gemaakt door de firma Boelema, bij de visvlonder en de vijver in het Middelstumer bos oogt Middelstum schoner als nooit tevoren. Houden zo! Je zou het met enige fantasie gewoon weer een nieuwe start kunnen noemen.

Uiteraard wacht u nu al anderhalve column lang op Sunsational Sunsation nieuws. Bij deze hoor. Want wanneer u dit leest zijn we de aprilmaand al weer in geknald. En april en Sunsation zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Misschien wel de beste Middelstum-promotie die we kunnen krijgen. De verwachtingen zijn dat er dit jaar nog meer bezoekers komen dan vorig jaar. En toen liep het tijdens het Dance Event en de Hollandse avond ook al storm. Met de ook dit jaar weer geldende combikaarten kunt u op de vrijdagavonden gratis naar binnen! Crazy (Piano’s) actie inderdaad. Ben benieuwd of we de wethouder ook bij de opbouw van de tent weer kunnen ontdekken…

Sunsation belooft een THRILLING Middelstum te worden in onze provincie Groningen. Daar kan Youp van ’t Hek niet tegenop. En om daar op in te springen is er al extra parkeerruimte bij Ewsum gecreëerd door de medewerkers van Werkpro. Chapeau! Uiteraard zal ik nog veel meer nieuws kunnen vertellen uit de maand maart maar daar pas ik voor. Daarmee zou ik het verse en snelgroeiende gras wegmaaien voor de mooie nieuwe Middelstum-info site. Neem dus gewoon even een kijkje op dit ultramodern medium: gemaakt door en voor Middelstumers!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69