Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Wat een info…

Het is een kille, natte en grauwe woensdagmiddag eind januari. Echt weer waarbij het bekende harregatgevoel boven komt drijven. Is dit nu een winter? Volgens mij hebben we te kampen met een verlengde herfst. Echt weer waarbij de toupet spontaan van het hoofd waait. Daar is geen grijpen meer aan. Wederom geen werk voor de ijsbaanvereniging en De Schaats. De diverse baanvegers kunnen onaangeroerd ‘op stal’ blijven. Volgend jaar weer een kans…

Dat zelfde harregatgevoel bekroop mij toen ik bezig ging met de combicolumn over de maand januari. Maar dan op een positieve manier. Hoe kun je nu in vredesnaam uit zo’n brei van activiteiten een helder en nuttig verhaal schrijven? Dat is ja bijna niet meer mogelijk. Want wat wordt er wat georganiseerd in ons pittoresk dorpje op het welbekende Hogeland.

Activiteiten die Middelstum wederom volop in de spotlights zetten. En op een scala van terreinen: op muzikaal, cultureel, sportief, historisch en, jawel, zelfs in seculerende tijden, op religieus gebied. En om maar bij het laatste te beginnen, de jeugddienst ‘Online met God’ wist velen te prikkelen. RTV Noord, Radio 2, het Dagblad, Middelstum-info. Tria Zwerver werd als een ware filmdiva van hot naar her getrokken, de media liepen met haar weg dus. Mooie reclame voor een spetterend creativiteitsgevoel…

En dat in de maand dat koster (met een kleine k inderdaad) Gerhard Abraham zag. Die zal zich nog wel eens achter de oren gekrabd hebben, Vader Abraham wel te verstaan. Ik ben benieuwd hoeveel WhatsAppjes hij boven heeft mogen ontvangen. En Abraham Gerhard ontving natuurlijk via diverse sociale mediakanalen de hartelijke felicitaties.

De Historische Vereniging timmert ook stevig aan het wegdek. Met jeugdige frisheid en elan. Een lezing over boderijders en beurtschippers trok volle zalen op Ewsum. Dat is natuurlijk ook een heerlijke locatie voor zo’n vereniging. Ik wacht nog op een activiteit waarbij we heerlijk samenschurken in de gevechtskoepel. Door de kijkgaten kijkend naar historische momenten uit het verleden die op het Borgterrein nagespeeld worden. Zo maar een ideetje hoor, verder niets mee doen natuurlijk…

Ik wil mijn sportieve kunsten ook wel aanbieden aan KlimaatgroepStars maar ik heb het idee dat ik dan alleen maar in de weg loop. Misschien zou ik nog eens als ballenjongen kunnen fungeren maar dan houdt het wel op. Inmiddels is de 3e Ronde van de Europese Intercup al weer bereikt. The Starsky is the limit voor deze baltovenaars van de Coendersweg…

En het jaar begon ook al zo lekker hé. Letterlijk en figuurlijk veel (sier)vuurwerk op het Concardiaplein waar menig Middelstumer samendromde om zijn of haar dorpsgenoot een geweldig 2015 toe te wensen. Saamhorigheid ten top.

Ook de bekende Groninger zanger Harry Niehof wist Middelstum te vinden. Op zoek naar zijn roots en op zoek naar verhalen uit het begin van de aardgaswinningtijd. En waar kun je dan beter zijn dan in Hippolytushoes? Uiteraard wilden de bewoners Harry wel wijzer maken dan hij al was. Maar wel eerst even wat nummers zingen natuurlijk. Ik ben benieuwd of Niehof inspiratie heeft opgedaan voor zijn aardbevinglied. Zo ja, dan weten wij waar hij dit gevonden heeft…

En nu we toch in muzikale sferen zijn, is het een klein (Hoogholt)bruggetje naar Sunsation. Dat wordt trouwens nog uitkijken geblazen, ik kan me voorstellen dat menig festivalganger vanuit extase vanaf het bruggetje in het Boterdiep plonst. Maar daarvoor is het nog net even te koud, medio april. Wel weer een hartverwarmend Sunsational programma natuurlijk maar daarover later ongetwijfeld meer.

Nog zin in wat aardbevingsnieuws of komt het uw neusgaten uit? Goed, dan slaan we dit even een maandje over. Wel noemenswaardig om te vermelden is dat onze ‘aardbevingsbestendige’ burgemeester Rodenboog voorgedragen is voor een nieuwe termijn. Hij kan zich als een moderne Don Quichote blijven inzetten dus voor onze belangen.

‘Ik kan het niet alleen’, zei supervrijwilliger Hennie Toolsema toen ze de waarderingsprijs, haar namens de gemeenteraad van de gemeente Loppersum aangeboden door Geert Jan Reinders, in ontvangst nam. Ze is trots op Middelstum en haar inwoners. Trots op de dingen die gerealiseerd zijn en nog gaan worden. Gelukkig hoeft ze het ook niet alleen te doen. Want Middelstum werd ook in januari collectief op de kaart gezet. Chapeau!

Wat een info inderdaad. En daar gaan we binnenkort dan ook heen. Naar het Westerwijtwerder Amateur Toneel. Want ook bij onze zuiderburen kunnen ze er wat van, waarvan acte! Misschien is er op 13, 14 en 20 februari ook nog wel een plaatsje vrij voor u. Hoe het er was, is natuurlijk voer voor combicolumn februari. Want dit was toch meer dan genoeg info, Middelstum-info?!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69