Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Het jaar van de waarheid?!

Het nieuwe jaar 2015 is inmiddels al weer enige dagen oud. Zo af en toe zie ik de kreet: ‘dit wordt het jaar van de waarheid’ wel eens langskomen. Wat zou daar toch mee bedoeld worden? Waarschijnlijk iets in de trend van het wordt er op of er onder. Zoiets als ‘De dood of de gladiolen?’ En bedoelt men dit dan zakelijk gezien of wordt het doorgetrokken naar hun gezondheid of het privéleven?

Laatst praatte ik zo rond kerst met iemand die qua gezondheid een heftig jaar had doorgemaakt. Inmiddels heeft hij zich aardig goed herpakt van een bijzonder ingrijpende operatie. Kerst 2013 was hij ogenschijnlijk nog kerngezond. Dit verhaal doortrekkend, is het maar goed dat we van te voren niet weten wat ons in het jaar 2015 te wachten staat.

En er zijn genoeg mensen die de eerste dagen van het jaar al weer het nodige voor de kiezen hebben gekregen. Sterkte, kracht en wijsheid toegewenst met het herpakken van het dagelijks bestaan of het bijeenrapen van gevallen scherven. Het leven, inclusief intermenselijke relaties, is soms zo broos als porselein.

En wanneer is het jaar van de waarheid nu geslaagd geweest? Stel dat ik dit jaar de ene na de andere adverteerder binnen sleep maar aan de andere kant dierbaren verlies, wat schiet ik hier dan uiteindelijk mee op? Misschien is 2015 zakelijk gezien wel het jaar van de waarheid. Kan ik de stijgende lijn qua bezoekers van de website www.bert-koster doortrekken en van de website mijn hoofdbron van bestaan maken door de adverteerders en eventuele donateurs?

De maand december bracht wat dat betreft nog mooie records. Door een eindsprint met nieuwe kijkcijferrecords van bijna 6.000 unieke bezoekers die de website bijna 12.000 keer bezochten kwamen de jaarcijfers voor het eerst boven de 100.000 bezoekers uit. Daarbij moeten de bijzondere bijdragen van de gastcolumnisten niet onderschat worden, deze ambassadeurs geven de website op gezette tijden de nodige boostmomenten.

Wat voor bijzondere verhalen zal 2015 weer opleveren? Bij het samenstellen van de top 31 ga je het hele arsenaal van lief- en leedverhalen nog eens langs. Zou het jaar 2015 mij ook weer de inspiratie bieden om één en ander dagelijks tijdens werkdagen aan het papier toe te vertrouwen? Bij voorkeur op een smeuïge wijze, inclusief de nodige al dan niet uit de waterverf komende woordgrappen en –spelingen. En dienen zich ook weer genoeg bijzondere en unieke Babbelen met Bert- en Pensionadogasten aan wiens verhalen het waard zijn om gelezen te worden? Ik kan het alleen maar hopen.

Leef en pluk (bij) de dag en heb niet te veel zorgen voor morgen daar de dag van vandaag vaak al genoeg zorgen en rompslomp biedt. Maar probeer ondanks de zwaarte van het dagelijks bestaan ook altijd weer de lichtpuntjes aan het eind van een soms donkere horizon te zien. Inclusief de touwladder, uitgeworpen in een soms oneindig diepe put.

Ik vind het jaar van de waarheid zo’n beladen term als ik er goed over nadenk. Een uitdrukking die ook zoveel druk met zich meeneemt. Een onzichtbare sluier die je zou kunnen verlammen. Stel dat de uitdaging die je jezelf gesteld hebt, niet gehaald wordt. Stort dan de hele wereld in en eindig je in een oneindige depressie of worden toch weer de nodige nieuwe impulsen gevonden?

U merkt het al, de eerste bijdrage voor deze rubriek ‘Uit het leven gegrepen’, roept meer vragen dan antwoorden op. Dat begint weer lekker dit jaar. Bij dezen toch maar even kort samengevat. Blaas jezelf niet op door het onmogelijke te willen en geniet tussentijds ook van kleine behaalde succesjes. Maar bovenal wens ik jullie, lieve en trouwe lezers van de website, een zeer gezond, voorspoedig en gezellig 2015 toe met de juiste mensen om jullie heen die het beste in je weten boven te halen!

 

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69