Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

De zakelijke ontwikkelingen in 2014

Wanneer u dit leest is het inmiddels al weer medio december. Ook het jaar 2014 is ons bijna door de vingers geglipt als korrels zand door fijngeknepen handen. Het 2e jaar van Bert Koster – Tekstschrijver – zit er bijna op. Tegenwoordig zet ik voor de benaming tekstschrijver graag internetcolumnist. Waarschijnlijk omdat daar mijn grootste passie ligt.

Of ik tevreden ben over het zakelijk jaar 2014? Ach, ik vind dat ik niet mag klagen. Een dure Mercedes voor de deur zit er op korte termijn niet in. En ik betwijfel of ik dit ooit wel zou willen. Maar de kachel rookt nog steeds aan de Berkenlaan 5 en onze magen worden nog steeds goed (in mijn geval te goed) gevuld. Ook die van het vee overigens.

Wel moet ik bekennen dat 19 dagen administratief medewerken bij Nedmag in Veendam een waardevolle aanvulling op mijn orderportefeuille is geweest. De Veenkoloniën hebben mij er dus mede doorheengetrokken dit jaar. Van de levensverhalen en levensboeken had ik wat meer verwacht hoewel daar ook enige ‘pechgevallen’ tussenzaten. Wie weet wat zich volgend jaar in dit segment aandient. Wel heb ik voor diverse ondernemers website- en brochureteksten mogen ontwikkelen. En natuurlijk waren daar de maandelijkse columns voor Klimaatgroep Holland.

In mei sprak ik mijn ambities voor de website uit. Eind mei mocht ik de 100.000e bezoeker begroeten. De doelstelling van gemiddeld 300 bezoekers per dag is inmiddels gehaald. Wat dat betreft heeft de website dit jaar een mooie ontwikkeling doorgemaakt. Van een kleine 70.000 bezoekers in 2013 naar een dikke 100.000 in 2014. Hoewel ik voor dat laatste getal nog wel even mijn best moet doen deze maand. Maar een mooie plus van bijna 50% dus. En daar ben ik uiteraard heel tevreden mee. Hopelijk mag ik in 2015 doorgroeien naar 125.000 bezoekers…

In mei sprak ik ook de doelstelling uit om door te groeien naar 30 adverteerders. Qua aantal is dit niet gelukt, qua omzet wel. Het aantal subhoofdsponsoren is gegroeid (binnenkort mag ik weer een nieuwe aan u voorstellen) en Pieter Klaver werd met zijn steakrestaurant “De Kleine Munt” de absolute hoofdsponsor. Inmiddels mag ik wel stellen dat de site overeind gehouden wordt door een twintigtal vaste en zeer trouwe adverteerders. U begrijpt dat ik die ondernemers zeer dankbaar ben. Zonder hen zag mijn toekomst er een stuk somberder uit.

Achter de schermen hebben reeds enige ondernemers aangegeven dat ze op termijn willen gaan adverteren. Wat mij betreft hoeft dat natuurlijk geen langetermijnplanning te worden. Ook hebben enige afgehaakte adverteerders aangegeven dat ze het zeker het overwegen waard vinden en het niet uitsluiten dat ze ooit nog weer eens als adverteerder op de website terugkeren. Een ontwikkeling waar ik heel blij mee ben.

Gesteld dat het aantal adverteerders op het zelfde niveau blijft en de Veenkoloniën zichzelf kunnen bedruipen dan dreigt er toch een klein begrotingsgat voor 2015. En dus wil ik 2015 graag gebruiken om meer te doen met de club van 50. De naamgeving is inmiddels aangepast naar club van 25 slash 50. Graag zou ik meer mensen willen verleiden om ‘abonnee’ van de website te worden. Misschien is aandeelhouder nog wel een mooier woord.

Uiteraard wil ik voor deze abonnees/aandeelhouders op tekstueel gebied graag iets terug doen. Ik heb daartoe 2 pakketten samengesteld, inderdaad de scheiding tussen 25 en 50 euro. Daarmee hoop ik te bereiken dat broer Wiebrand niet langer alle bestuursfuncties hoeft te vervullen. Niet dat hij er veel moeite mee heeft hoor. Zonder dat ik het door had dat zijn termijn er bijna op zat, had hij zich al weer voor een jaar ingekocht.

Maar een prachtig gebaar, dat zeer gewaardeerd wordt. Maar misschien wilt u wel een babbel- of pensionadogast in het zonlicht zetten of hem of haar de aandacht geven die hij of zij verdient? Of heeft u een andere tekstuele uitdaging voor mij. U bent meer dan welkom binnen deze bijzondere club van aandeelhouders. Met als voordeel dat u betrokken wordt bij de te volgen koers van de website…

U merkt het, de plannen zijn er om ook van het jaar 2015 geen kommer- en kweljaar te maken. Hoewel je dat natuurlijk niet helemaal in eigen hand hebt. Hopelijk hebben we de grootste economische dip nu wel gehad en kunnen we langzaam maar zeker weer uitkijken naar zonniger tijden. De put is diep maar de bodem verdwijnt steeds verder uit het zicht. Om plaats te maken voor de eerste zonnestralen. Dat het volgend jaar maar zonnestralen mag regenen, dat wens ik jullie nu al van harte toe!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69