Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

We zaten weer rechtop in bed

De novembermaand was net aan zijn 5e nacht begonnen of half Middelstum was al weer in rep en roer. Moeder Aarde schudde nog eens heftig aan de boom wat tot een hevige aardschok, 2.9 op de Schaal van Richter, leidde. Gevoelsmatig had ik hem nog zwaarder verwacht, het was bijzonder onprettig wakker worden. Menig Middelstumer twitterde en Facebookte zijn of haar ongenoegen en schrik van zich af alsof het een lieve lust was en hun leven er vanaf hing. Wennen doet het nooit, dit natuurgeweld.

Dan kun je beter op een sportieve manier voor een aardverschuiving zorgen. De KlimaatgroepStars rammelen weer opzichtig aan de poorten die toegang geven tot de Eredivisie. Soms moet je inderdaad een stapje terugzetten om er vervolgens 2 vooruit te doen. Daar ik net een stukje banket, afkomstig van de banketletteractie van Midstars, naar binnen gewerkt heb, wordt dat voor mij al wat moeilijker. Geen Vliegende start voor mij dus, in deze decembermaand. Het novembermandarijntje van Concordia moet straks ook al ingewisseld worden voor een stevige oliebol dus dat belooft nog wat voor de weegschaal in het nieuwe jaar.

Waar zouden we zijn zonder vrijwilligers? Aan alle kanten wordt er getrokken aan de spaarzame vrije tijd van de mensen. Maar ter compensatie biedt zowel het zwembadbestuur als de Vereniging Voor Volksvermaken de nodige gezelligheid voor de afwezige avonden van het thuisfront. Want wat is Middelstum zonder zwembad of kermis? Dat voelt inderdaad als het thuiskomen van een koude k…

En terwijl de eerste kerstnummer mij al weer in de oren suist, konden we genoeglijk constateren dat Sinterklaas gewoon weer zijn eigen, authentieke personeelsleden had meegenomen. Voor het zover was, was het natuurlijk eerst nog Sint Maarten. Vanuit Het Merelhuis gingen de kinderen naar Herberg “In de Valk” waar ze verhalen hoorden over de ridder Martinus die zijn mantel doormidden sneed en de helft gaf aan een arme, koude man. Of ‘onze’ kinderen nu ook genoegen nemen met een half Sinterklaascadeau is bij het ter perse gaan van deze editie nog niet bekend.

De nieuwe sporthal enthousiasmeert steeds meer mensen. Ook supervrijwilliger Jan Dijk wrijft zich al in de handen bij de gedachte aan zoveel moois. Voor die tijd is er al op vele fronten het nodige werk verricht om een en ander te kunnen realiseren. En terwijl het buiten rap kouder wordt, verlaat Simone van Dijken het nooit zinkende ijsbaanbestuur. Maar niet zonder als erelid geridderd te zijn voor 18 jaar trouwe dienst. Niet door ridder Martinus maar door voorzitter Marten wilde ik schrijven. Helaas is het voorzitter Jan Donkerbroek, de broer van Marten, dus. Met dit beoogd woordgrapje zak ik weer eens door het ijs.

Wie zeker niet door het ijs zakten waren de 60-jarige Music Boys. Zalencentrum Vita Nova rammelde stevig op haar grondvesten toen de welhaast uitverkochte foyer de klassiekers meezong. En de bandleden zijn er nog lang niet zat van, dus op naar het 75-jarig jubileum. Zover is De Schaats inmiddels al en wie nodigen zij uit op dit jubileumfeest? Inderdaad, de Music Boys! Een prachtig 1-2-tje tussen beide jubilarissen dus die op 12 december ongetwijfeld door de feestgangers binnengekopt wordt in Vita Nova.

Wat dat betreft is onze Plus Tuitman winkel nog betrekkelijk jong, maar het 20-jarig bestaan bleef ook niet onopgemerkt. Het leverde een heerlijke ballonnenzee en springkussenfestijn op in frisse lichtgroene Plus(punt)kleuren!

Op naar serieuzere zaken want ook Middelstum-info besteedt aandacht aan Team Sunrise. Dit team, opgericht door oud-Middelstumer Jacqueline Zuidhof, probeert uit alle macht geld in te zamelen voor KWF onder het motto ‘Opgeven is geen motto’. In juni zullen ze hun opwachting maken tijdens Alpe d’HuZes. Op 13 december zijn ze actief in de kantine van onze voetbalvereniging. Dus mocht u behoefte hebben aan een knipbeurt, medische check of hemelse massage? Wees welkom!

En nu gaan we snel afsluiten want de nieuwe gemeentegids glijdt door de brievenbus als een schaatser over natuurijs. Even alle winterse activiteiten aan de kant, de hoogste tijd dus voor Natuurlijk Loppersum! Straks dankzij het nieuwe Hoogholtje over het Boterdiep en de nieuwe sporthal nog mooier dan in 2014!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69