Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Blijven de blaadjes aan de bomen hangen?

Na komkommermaand augustus is het nu weer tijd om in september te knallen. Er ligt dus een behoorlijke druk op mijn schouders om te presteren op de Middelstum-info site. Maar dat doet niets, dat druk op leggen, dat doet de redactie van MI zelf ook. Op naar de 400.000 bezoekers per jaar! Dat is de ambitie die de redactie zich bij hun 12,5 jarige jubileum ten doel stelt. Een mooie uitdaging, en ik denk dat het ze nog gaat lukken ook. Want waar een wil is en wat gebeurt, daar is Middelstum-info! Gefeliciteerd met jullie mijlpaal en op naar de kwart eeuw!

Knallen deden ze ook in het Hippolytushoes want zij bestond maar liefst 40 jaar. Uit angst dat het dak er van af zou vliegen door de escapades van onze Golden Hippies werd er uit voorzorg een feesttent neergezet. Het was een prachtige dag voor de bewoners en hun familie, het personeel, de vrijwilligers en de nieuwsgierigen die even een kijkje kwamen nemen. Ik kan alleen maar de hoop uitspreken dat de Hippolytuscrew nog lang voor onze oudere inwoners mogen zorgen! Want het kabinet heeft snode plannen met oudedagvoorzieningen…

Ik heb de combicolumn van vorig jaar er nog maar even bij gepakt. ‘Oud, maar nog lang niet versleten’, zo luidde de titel. Dit sloeg toen onder andere op dhr. Hazekamp die 102 jaar werd. Bij de pakken neer zitten doet hij niet, laat staan het loodje leggen. Hij wacht vast tot de vrijwilligers die het kerkhof opknappen klaar zijn met hun werk. Maar die hebben het vaak veel te druk met taart eten. De taarten worden van allen kanten aangeboden, er is veel waardering voor hun vrijwilligerswerk!

En dus kon Hazekamp dit jaar gewoon zijn 103e verjaardag vieren. Tot zijn grote vreugde had burgemeester Rodenboog zijn vrouw weer meegenomen dus het werd een gezellige boel aan de G.A. straat. Dat er nog vele jaren in goede gezondheid mogen volgen! Dat zou natuurlijk goede reclame zijn voor Middelstum. Dat wij straks, ondanks alle aardbevingsproblematiek, gewoon de oudste man of misschien wel oudste inwoner van Nederland afleveren. Dan gaat heel Nederland natuurlijk op zoek naar het geheim van de eeuwige jeugd. Goed voor onze ondernemers!

Toch leuk om even de bijdrage van vorig jaar weer door te lezen. De KlimaatgroepStars beleefden toen een valse start. Na een degradatie vorig jaar volgde in het voorjaar weer een promotie (in Volendam zouden ze er het Heen en Weer van krijgen) en dit seizoen begint het keurkorps van coach Gert Stulp en trainer Anne Vlieg uitstekend. Lonkt de eredivisie? Wie weet. Nu nog klimaatneutraal worden! Bij de V.V. Middelstum zijn ze ondertussen met tal van vrijwilligers bezig om de plaats waar de nieuw te bouwen sporthal komt, bos- en struikvrij te maken. Middelstum zal er over een jaar heel anders uitzien. Nog mooier is mijn stellige overtuiging!

Het Kerstfeest kent natuurlijk iedereen, binnenkort geldt dit ook voor het Herfstfeest. Naast een tweedehands kinderkledingbeurs waren er in Het Merelhuis aan de G.A. straat in Middelstum ook diverse workshops en activiteiten voor kinderen van alle leeftijden. Ik weet zeker dat ook onze kindervriend Hazekamp genoten heeft van de gezelligheid in zijn straat. Een beetje reuring is nooit verkeerd natuurlijk! En wat te denken van een Baby en Peuter Café? Ook dat is er tegenwoordig al. Maar niet in Zalencentrum Vita Nova. Nee, de bibliotheek was the place to be. Logopediste Margreet Doorn ging voor in het thema: de spraakontwikkeling van uw kind. Ze zal vast niet met dubbele tong gepraat hebben.

Van jong toch maar even weer naar een wat ouder publiek. Want de brocantemarkt op de hoek Hemonystraat/Coendersweg trok veel bezoekers. Nu heeft dit eigenlijk niets met de leeftijd van de bezoekers te maken, maar des te meer met de leeftijd van de aangeboden spullen. Want brocante zijn spullen uit vroegere tijden die in trek zijn, maar niet vallen onder de noemer antiek. Het is maar dat u het weet. De organisatie kan tevreden zijn. Naast prachtige weersomstandigheden trok de markt ook vele bezoekers.

Ik hoop dat u net zo genoten heeft van deze septemberbijdrage als van het doorgaans prachtige septemberweer. Zouden de blaadjes nog van de bomen vallen? Op- en aanmerkingen over de combicolumn zijn natuurlijk altijd van harte welkom. Want Hazekamp zijn credo luidt natuurlijk niet voor niets: ‘het kan altijd beter!’ En dat al 103 jaar lang! Daar kan ik een puntje aan zuigen…

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69