Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Ice Bucket Challenge

Ook Middelstum ontkomt niet aan deze nieuwe hype op social media waarbij je een emmer ijskoud over je hoofd (laat) gooien. Wat je er ook van vindt (ik kom reacties tegen van respect tot stoppen met dit irritante gedoe) het levert in elk geval de nodige aandacht en geld op ter bestrijding van de ALS ziekte. En het symboliseert ook een beetje de augustusmaand 2014 die soms aanvoelde als een ijskoude douche met veel neerslag. Wellicht ook een streep door de rekening van het Middelstumer zwembad die na een prachtige julimaand alsnog hun 10.000e bezoeker in gevaar zien komen.

Irritante hype of niet, het levert mij in elk geval weer de broodnodige inspiratie op voor de augustus combicolumn. En deze inspiratie was best wel een beetje ver te zoeken moet ik eerlijk toegeven. Vaak heb ik halverwege een maand al wel in de smiezen waar over te schrijven, dit keer was het improviseren tot op het bot en tot het allerlaatste moment. Lang leve de komkommertijd. Ook niets mis mee trouwens.

Datzelfde geldt voor de zilveren Lyanca Holtman die samen met haar team Prototype 2e is geworden tijdens het Wereld Kampioenschap Streetdance in de categorie onder 18 jaar. Wat een mooie oplopende serie: 3e van Nederland, 3e van Europa en dan uiteindelijk 2e van de wereld! Een uitmuntende prestatie die vast veel bloed, zweet en tranen gekost zal hebben. Maar als je daar een zilveren medaille voor terug krijgt dan ben je deze inspanningen snel vergeten. En je ziet op jonge leeftijd ook nog eens wat van de wereld want het WK vond plaats in het prachtige Schotse Glasgow. Volgens mij ook een plaats die bekend staat om de kou en regen, maar dit terzijde.

De speelweek in Middelstum had er misschien ook af en toe last van. Maar ruim 150 piraten hadden hier maling aan: “Hijs de zeilen en gaan met die banaan!”. Het programma leverde de speelweekcommissie weer de nodige welverdiende complimenten op. Dat mag ook wel met een vlottenrace, een disco, een BBQ en een spannende spooktocht door het Middelstumer bos op het programma. Mooi man, je zou als ouder wensen dat je weer een jaartje of 30, 40 jonger was…. Helaas, those where the days.

Voor onze reisfanaten leverde de augustusmaand ook voldoende inspiratie op. Een aantal dorpsgenoten maakten namelijk een prachtige treinreis en deden hier uitvoerig verslag over waardoor we over hun schouders konden meegenieten. Beginnend in Moskou om via Mongolië uiteindelijk te eindigen in Beijing. En dan ben je inderdaad in China beland. U merkt het, de inwoners van Middelstum komen echt overal. Een onvergetelijke reis voor de families Zigterman en Vriesema…

Augustus is ook altijd de maand van het opnieuw beginnen. De leerlingen gaan weer naar school, de eerste trainingen van diverse sportverenigingen zijn door vele sporters al weer verteerd en het verenigingsleven gaat ook weer van start. Hetzelfde geldt voor de dorpsvernieuwing Middelstum, de herinrichting Concordiaplein en de laatste fase van de nieuwbouw Fraamborg. Cameraman Gerard van Dijken gaat binnenkort weer op pad met zijn camera om de vorderingen voor het nageslacht vast te leggen.

En voor onszelf natuurlijk. Prachtig om deze beelden over 40 jaar terug te zien wanneer we inmiddels zelf hoog en droog in het Hippolytushoes zitten. Zonnehuis Hippolytyshoes om precies te zijn, bestaat dan inmiddels 80 jaar. Dat duurt inderdaad nog even want in september gaan we haar 40 jaar bestaan vieren. Ben benieuwd of ik tijdens het 80 jarig bestaan ook toegezongen word door de Golden Hippies, dat zou toch wel mooi zijn! Voorlopig kan ik mij vermaken met 40 foto’s van Oud Middelstum, Huizinge en Westerwijtwerd die in het Zonnehuis op de verschillende verdiepen tentoongesteld hangen.

Tot zover komkommermaand augustus. Ik kan er echt niets meer van maken. Kommer en kwel derhalve. Of moet ik mij nog afvragen of de gevonden Knuffel aan het Kerkpad inmiddels weer bij de rechtmatige eigenaar is terechtgekomen? Lijkt me niet toch, ik sluit hierbij mijn pen. Case closed! In de hoop en verwachting dat de maand september meer spektakel gaat brengen. Zo niet dan verzinnen we zelf wel weer een nieuwe hype. Want in Middelstum bruist het toch altijd?!

 

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69