Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

De eerste training

Het is donderdagnacht wanneer ik wakker word. De klok geeft 04.14 uur aan. Hoewel ik de avond van te voren de kantine vroeg gedag gezegd heb, geeft mijn blaas aan dat hij hoognodig geleegd moet worden. Met frisse tegenzin stap ik uit bed waarna een onaangenaam gevoel zich meester van mij maakt. Een soort van stijfheid heeft mijn benen veroverd ten teken dat de eerste training van het seizoen mij niet in de koude kleren is gaan zitten. Je wordt ouder papa…

Ik zag dan ook een beetje tegen deze debuuttraining van het seizoen 2014/2015 op. Bijna 2 maand stilgestaan, geen bal aangeraakt, een tanende conditie in combinatie met een stijgend lichaamsgewicht (de 8 heeft zijn intrede gemaakt) maken dat er reeds voor de training een vermoeid gevoel zich meester van mij maakt. Toch laat ik mij hierdoor niet ontmoedigen. Een blik op het C-selectiepapier leert mij dat zich met mij een kleine 30 lotgenoten kunnen melden op het Veld der Engelen. Dertig trainingsbeesten zijn er bij lange na niet maar met 10 man kun je mooi een partijtje 5 tegen 5 spelen…

Het duurt een tijdje voordat onze grote animator de hesjes uitdeelt en hiermee de partijindeling beslecht. Ik kijk eens om mij heen wat voor rap en roet er nog meer aanwezig is. Twee collega’s dragen inmiddels een kniebrace. Dat is waarschijnlijk hard nodig wat in deze knieën is niets meer aanwezig wat tot enige stabiliteit kan leiden. Maar mooi dat ze er weer zijn na het nodige blessureleed. Met dit seizoen vier elftallen te vullen hebben we ook deze ‘kneusjes’ heel hard nodig. Daarom is het goed dat onze luidruchtige DJ er ook weer is. Voor de training neemt hij nog even de zaterdagnacht door die hij samen met de gelukkig ook weer aanwezige Abeltje Hendrik doorbracht in, of all places, Bierum. Helaas waren ze elkaar kwijtgeraakt maar gelukkig bracht vrouwelijk schoon beiden veilig weer in Middelstum. Dat gegeven moet wel een mentale oppepper zijn voor straks.

De trouwe Sir is uiteraard ook weer aanwezig. Hij is inmiddels 53 jaar maar conditioneel nog steeds één van de beteren mits er maar niet te grote afstanden overbrugd moeten worden. Zwieren, zwaaien, kontje draaien is er ook weer bij. Een opleiding tot beveiliger kostte hem vorig jaar heel veel trainingen. Misschien is dit ook wel de reden dat hij weer een comeback gemaakt heeft als bouwvakker. Ik bespeur nog steeds geen grammetje vet op Jan’s pezige lichaam. Dat kan niet gezegd worden van het corpulente lichaam van onze Pietertje. De vakantie heeft hem zichtbaar goed gedaan, de gigantische afzwaaiers behoren helaas nog steeds tot zijn wapenarsenaal.

Ook zijn er deze avond 2 nieuwe gezichten te ontwaren op deze C-selectie training. Een verloren zoon die weer vol jeugdig elan terugkeert en het kebab bakken voor gezien houdt en nog een opvallende verschijning. Een ietwat vreemde eend in de bijt. Een atletisch lichaam in combinatie met een bovengemiddelde techniek zijn misschien wel de reden dat onze tegenstander van vanavond de gelijkopgaande partij nipt wint. Toch denk ik dat deze voormalig 1e elftalspeler zich binnen de kortste keren aan ons niveau en tempo heeft aangepast. Dit zie ik in elk geval veel sneller gebeuren dan andersom.

Uiteraard mis ik ook nog de nodige prominenten. Onze wethouder heeft sinds hij sport in zijn portefeuille heeft nog geen training weer bezocht. Zijn grote broer meeslepend in deze neerwaartse spiraal. Gelukkig maken zijn keeperkunsten veel goed. De lange Tuit stuurde van te voren een actiefoto op, helaas vanaf de rand van een zwembad ergens in Frankrijk. Sommigen willen graag trainen maar worden daarin gedwarsboomd door het werk of het vaderschap. Hoewel opa volledig hersteld is van een zware hernia doet hij het toch nog rustig aan. Stedum en KRC hebben deze zomer keihard toegeslagen op de transfermarkt, daarbij 3 van onze grootste talenten wegkapend. Pellè was te groot voor ons en schittert nu op veld 1. En zal onze Matroos zich weer in Dubai bevinden of is hij gewoon aan het werk?

Doet niets, ze komen waarschijnlijk vanzelf weer. Ploeterend op de donderdagavond op veld 2 van onze VV. Ook dit seizoen zullen we wel niet verder komen dan een uur partijspel met 2 kleine doeltjes als grootste target. Wedstrijdcoördinator Medema kijkt al weer verlekkerd naar al deze talenten. Zaterdag wacht immers Stedum al weer voor het eerste oefenpotje van dit seizoen. Met pijn en moeite ontwaar ik 11 man op het wedstrijdpapier. Er is wat dat betreft nog niet veel veranderd. Doet niets, het seizoen is nog lang. Zouden we voor een verrassing kunnen zorgen? Het antwoord ligt waarschijnlijk op het trainingsveld. Dus mannen, donderdagavond, half 8 is veld 2 the place to Bé! Of niet, sportwethouder (en vliegende keep!) Schollema!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69