Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Ode aan de vrijwilliger

Zo langzamerhand begint het bij vele sporters weer te kriebelen. Na enige trainingsloze maanden daagt aan de horizon de eerste training weer of is deze inmiddels met of zonder spierpijn verteerd. Misschien heeft u of wel argeloos weer het sportpark betreden zonder zich te realiseren dat menig vrijwilliger er in de afgelopen zomermaanden menig uurtje heeft doorgebracht en talloze zweetdruppeltjes is kwijtgeraakt. Jan Jaap Zijlstra, de nieuwe trainer van de V.V. Middelstum, attendeerde mij er op. Hoe belangrijk vrijwilligers wel niet zijn. Die uit eigen beweging, terwijl u wellicht lag bruin te bakken op een of ander ver weg gelegen vakantieoord, hun ziel en zaligheid hebben gelegd in het feit dat u uw hobby straks weer onder optimale omstandigheden uit kunt oefenen….

Zo lag het hoofdveld van de Voetbalvereniging Middelstum er weer spik en span bij voor de eerste training van de plaatselijke hoofdmacht. Jan Dijk en consorten brachten de afgelopen weken menig uurtje op het sportpark door. Ook al om voorbereidingen te treffen voor de nieuwe sporthal die binnenkort in Middelstum zal verrijzen…. Enige meters verderop is Gert Stulp met tal van andere vrijwilligers bezig om de sporthal van Midstars weer tip en top te krijgen. De hoofdmacht van Midstars, KlimaatgroepStars geheten, zal ook dit seizoen weer verwoede pogingen doen om een hernieuwde plaats te heroveren aan de landelijke tafeltennistop. Geweldig toch dat dit gebeurt?! Niet alleen in Middelstum maar bij alle sportverenigingen in Nederland. Misschien even iets om over na te denken wanneer u uw sportkleding aantrekt! Waar zouden sportverenigingen zijn zonder vrijwilligers……

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69