Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Troubles

In this world of troubles,

My writing pulls me through!

Inderdaad een verbastering van de legendarische Music van John Miles. Misschien fout ontkracht, maar oh zo waar. Waar zou ik geweest zijn zonder de website? Een ideale uitlaatklep om gedachten en gevoelens van je af te schrijven. Misschien gebruikt u hier wel een dagboek voor. Ook niets mis mee. Of heeft u een ander probaat middel om negatieve en verdrietige gevoelens kwijt te raken. Sporten, breien, nordic walking, sjoelen, lezen, wandelen met de hond, drummen… Mooi toch dat het kan?

Is dit een depressieve of sombere column? Ik kijk wel uit, dat wordt mij op zeker moment wel weer eens voor de voeten gegooid door een of meerdere levensgenieters in de voetbalkleedkamer. Dat is dus bepaald niet de bedoeling, het zou eerder een opbeurend verhaal moeten zijn. Zoals mijn rijinstructeur vroeger wel eens tegen mij zei, en deze wijze woorden ben ik nooit vergeten, “Kijk nooit naar de mensen die het beter dan je hebben maar altijd naar die mensen die het minder hebben”. Kijk omlaag ipv omhoog dus (daarbij Niek en Simon corrigerend). Legendarische woorden van Kor Vriesema uit Ten Boer. Tussen allerlei grapjes en woordspelingen door kon hij als bijrijder (of toch hoofdbestuurder?) ook heel serieus uit de hoek komen. Hij zou voor mij een ideale Pensionadogast geweest zijn. Helaas laat zijn gezondheid dit niet meer toe.

Zelf gebruik ik deze woorden ook nog wel eens aan het thuisfront: “Kijk nooit naar die 1.000.000.000 mensen die het wellicht beter hebben, maar naar de 6.000.000.000 die het minder hebben!” In de hoop dat de tevredenheid over de eigen situatie toeneemt of terugkomt. En om opkomend gemopper te temperen. Natuurlijk voelt iedereen zich wel eens een keer down. Zelf betrap ik mij daar ook wel eens op. Maar het is een utopie te denken dat ik hierin de enige bent. Onderstaande tekst kwam ik onlangs bij iemand op Facebook tegen (wat een mooie tekst eigenlijk, wellicht ietwat ouderwets en oubollig maar toch):

Probeer je kruisje van je eigen huis, te waarderen en te verstaan.

Dan zal je merken dat je meer geniet, en graag naar je eigen huis terug wilt gaan.

Het proberen waard natuurlijk en zeker niet altijd gemakkelijk. Buurmans gras lijkt inderdaad soms wel eens groener, maar is dit ook altijd zo? Of zou hij stiekem toch liever jouw huisje binnengaan omdat hij denkt dat buurmans gras groener is….? Je weet het soms niet hé? Eigenlijk is er altijd wel weer iets waar je je op kunt verheugen. De kwartfinale van onze Oranje leeuwen bijvoorbeeld zaterdag a.s. tijdens het WK. Een pracht internationaal evenement dat straten, dorpen en heel Nederland verbroedert. Nu nog de wereldtitel. En wat te denken van de nakende zomervakantie die er in rap tempo aan komt. Mooi even de boel de boel laten, genieten van nieuwe avonturen, belevenissen en mogelijk andere culturen…

Als je het over troubles hebt mag een frase uit de songtekst van deze legendarische klassieker van The Beatles zeker niet ontbreken:

Yesterday, all my troubles seemed so far away

Now it looks as though they’re here to stay

Oh, I believe in yesterday

Zou dat ook nog iets kunnen zijn? Niet vooruitkijken maar terug in de tijd? Naar de tijden van geluk, welvaart en voorspoed? Those were the days… inderdaad. Nee, toch maar liever vooruit kijken. De blik gericht op het groene gras en de oranjegloed van de zon. Onderweg genieten van lichtpuntjes die er altijd zijn. Soms moet je bukken om het geluk te plukken! Ga niet gebukt door het leven, je bent er maar even. Gemakkelijk praten? Nee, gemakkelijk schrijven inderdaad. Want vergeet niet: my writing pulls me through!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69