Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Meimaand, topmaand

Ik heb wel eens van iemand gehoord dat je af en toe ook even stil moet staan bij bijzondere gebeurtenissen en heuglijke feiten. Normaliter raast een mens maar door in de vaart der volkeren, opgejaagd door targets en deadlines. Daarom moet je af en toe ook even de tijd nemen om te genieten en te relativeren. De meimaand was voor mij een bijzondere maand door enige unieke feiten wat betreft de site en de verhalen.

Als je maar lang genoeg doorgaat met een website en regelmatig publiceert dan komt de 100.000e bezoeker vanzelf. Bij mij kwam deze bezoeker iets sneller dan verwacht en gepland. Maar een planning is er om er van af te wijken natuurlijk. Ook op een positieve manier. En dus meldde zich op vrijdag 30 mei nietsvermoedend een unieke bezoeker. Er gingen geen toeters of bellen af. Wie het geweest is, Joost mag het weten. Misschien was hij het wel. Maar dat geeft een goed gevoel.

Dat hij of zij wat sneller kwam dan verwacht had met de bezoekersaantallen van de maand mei te maken. Voor het eerst ging het bezoekersaantal door de (voor mij) magische grens van 10.000 heen. Een verpulvering van het vorige maandrecord met maar liefst 25%. De nieuwe rubrieken Pensionado’s en Nieuwsflitsen lijken een waardevolle aanvulling van de website te zijn. Ook kende de maand mei de nodige bijzondere verhalen natuurlijk. Kijkers, bedankt!

De maand mei was ook de maand waarin ik mij kwalificeerde voor de finale van een Groningse verhalenwedstrijd, georganiseerd door de schrijfster Gonneke Bonting. Een mooie ervaring. Het was de eerste keer dat ik mij waagde aan een dergelijke uitdaging. Zittend op een ouderwetse stoel, mocht ik onderuitgezakt in “De Silo” in Groningen het verhaal “(Tijdelijk) Stuurloos……… zo stil” vertellen. Spannend hoor, want geen alledaagse bezigheid. Wat zouden de mensen er wel niet van vinden? Na afloop hoorde ik opmerkingen dat het verhaal echt binnenkwam. Dat beschouw ik dan maar als compliment… Er waren 8 verhalenvertellers geselecteerd die hele mooie verhalen de goed gevulde zaal inslingerden. Met een ruime mate aan variatie. Een gedicht, fantasieverhalen, maar ook verhalen gebaseerd op eigen ervaringen en gebeurtenissen. Het programma bood naast verhalen ook gedichten en muziek.

Na rijp juryberaad (dat viel wel mee, de winnaars waren al van te voren aangewezen) volgde rond de klok van vijven de zenuwslopende bekendmaking van de einduitslag. Het juryoordeel was geveld, een gedeelde tweede plaats mijn deel. Een prachtig resultaat waar ik uiteraard content mee ben. De prijs was een leuk boekje van Gonneke Bonting waarin dichter Sacha Landkroon de volgende tekst gezet heeft. Ik citeer: “Mooie taal is de muziek waarvan wij allen stil worden. Toch hoop ik dat stilte niet je vriend zal worden en je van je zal laten horen op papier.” Mooie woorden, die had ik zelf niet kunnen verzinnen. Daarvoor ben je dan ook dichter, een vak apart. Stilte kan je vriend zijn, maar ook je grootste vijand. En dus hoop ik inderdaad als schrijver zijnde dat ik de benodigde inspiratie blijf vinden!

En zo kon ik 1 juni terugkijken op een mooie meimaand. Veel bezoekers trekken is één ding, ze behouden vers twee. Maar die uitdaging ga ik graag aan. Op naar de kwart miljoen bezoekers! Mocht u mee willen kijken, dan bent u uiteraard meer dan welkom.

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69