Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Voetballen Is Bij Ons Aangenaam….

Ik mag graag naar Viboa gaan. Een club waarvan de hoofdmacht in de 1e klasse speelt. Een club waar veel zaken perfect geregeld zijn. Een boegbeeldclub voor Het Hoogeland derhalve…. Derian speelt tegenwoordig bij Viboa daar het meisjesvoetbal bij Middelstum op dit moment niet mogelijk is. En dus mocht ik vanmorgen weer eens een kijkje nemen op de velden van Viboa. Mooi om te zien dat bij knooppunt Onderdendam allerlei auto’s vol met jonge voetballertjes onze kant op kwamen. Het jeugdvoetbal leeft gelukkig nog steeds. En prachtige weersomstandigheden maakten het voetbal kijken tot een zeer groot genoegen vanmorgen…

Ik had het geluk dat ik 2 wedstrijden tegelijk kon volgen als ware het een schakelprogramma. Op het hoofdveld speelde Viboa D3 tegen een Stadse ploeg terwijl op veld 2 de meiden van Viboa speelden tegen Corenos. Het verschil tussen beide seksen liet zich direct zien. Viboa en Corenos maakten er een sportieve wedstrijd van, zonder incidenten maar ook zonder al te veel beleving. Met de uitslag van 2-2 leken beide teams vrede te hebben….

Op het hoofdveld ging het er veel fanatieker aan toe. Ik kon genieten van de prachtige dribbels van de rechtsbuiten van Viboa D3. Met mooie schijnbewegingen stuurde hij zijn tegenstanders regelmatig het bos in. Nu nog wat meer overzicht voor de goal en dan is iedereen tevreden. De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen. Maar twee minuten voor tijd stuurde de scheidsrechter een spelertje uit Groningen voor 5 minuten uit het veld. Daar was niet iedereen het mee eens. “K*tscheids”, riep een speler, een ploeggenoot stak zijn middelvinger op. Dit alles wel buiten het gehoor- en gezichtsveld van de scheids. Ik kon het niet laten even te gniffelen toen de aansluitende vrije trap in één keer in het doel zeilde. Deze 2-1 bleek ook de einduitslag te zijn….. Stiekem hoop ik dat de jeugdleiders van de Stadjers hun pupillen even meenemen naar de gang richting de kantine. En ze even 5 minuten met de armen over elkaar onderstaande tekst laten lezen. Misschien dat het helpt. Verder was het inderdaad aangenaam vertoeven in Winsum…..

 

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69